5 råd når du køber dukker

Når man skal ud og købe en dukke er den en masse forskellige ting man skal overveje og nogle man skal huske på, her er nogle af dem.

1. Alderen af modtageren?

Alt efter hvem det er der skal have dukken, skal den kunne en masse forskellige ting. Er det et barn som skal have dukken, så skal man sørge for at dukken er godkendt til personer i den alder, det kan fx være at der ikke må være nogle løse små dele. Det kan selvfølgelig også være tenneager som skal have dukken, så skal den afspejle den person alder. Er det derimod en ældre person som skal have dukken, så skal man tænke i en helt anden stil, her skal dukken ofte være lavet for at stå til pynt. Alderen kan derfor have rigtig meget at sige, i forhold til hvilken dukke der er det rette køb.

2. Hvad skal dukken bruges til?

Som en forlængelse af det ovenstående, skal man tænke over hvad dukken skal bruges til. Igen hvis det er en ældre person der skal have dukken skal den højest sandsynligt bruges som pynt, men hvis det er et barn, så skal den kunne holde til at blive leget med, og derfor skal den kunne holde til at blive kastet med.

3. Typen af dukke og modtageren

Alt efter hvilken type dukke man skal have kan det have store følger i forhold til fx prisen. Man skal fx også tage stilling til personen som skal have dukken. Er det en samler så skal man ofte prøve at finde en dukke som er original, altså med originalt tøj osv. Er det derimod en yngre person, vil personen ofte have at dukken afspejler den seneste mode, sådan at den kan afspejle personen selv.

4. Hvor stort er budgettet?

En ret åbenlys ting er hvor mange penge man er villig til at spendere på dukken. Igen som sne sammenhæng af overstående, skal man tænke over hvor mange penge man vil bruge. Skal dukken bruges til at lege med, så er dukken ofte masse produceret og derfor ikke så dyr. Skal dukken derimod bruges som en samlegenstand eller en til pynt, kan man forvente meget høje priser, hvis dukken er speciel nok, kan prisen på dukken sagtens kommer over 1.000 kroner og meget højere, da den kan være ret speciel og unik.

5. Prøv dig frem

Det er ikke altid lige nemt at finde den rette dukke, du kan derfor kun prøve dig frem, finder du så den forkerte, så kan produktet oftest byttes.

Når du har overvejet disse 5 ting, så er du klar til at shoppe – kig vores dukkemærker igennem og se om der en dukke du falder for og se derefter hvor du køber den billigst!