Links til voksne om børn det at være forældre

Her er lille samling gode links til forældre om børn:

Børnerådet

Bøger om børn

Skal dig og din kære have jeres allerførste barn sammen, kan det være en god idé, at læse et par bøger om børn, hvor der er gode råd og vejledning i. De kan give et godt og overskueligt blik ind i, hvad det vil sige, at have et barn og ansvaret for sådan et lille væsen. Ligeså snart du er blevet forældre ændrer hele dit liv sig på et splitsekund. Der er mange ting man skal være opmærksom på her bl.a. kan dig og din partner ikke bare tage en tur i biografen eller ud at spise, da der så også skal sørges for at jeres barn kan blive passet. Sådan nogle ting som måske var naturlige førhen, kan nu blive lidt mere vanskelige og der skal forberedes noget mere på forhånd og laves aftaler noget tid i forvejen.

Dermed ikke sagt at i også stadig skal nye hinanden som par, da det er rigtigt vigtigt også selvom man har fået børn, så man stadig kan hygge sig sammen uden at der skal være nogle forpligtelser eller andre ting. Så er det blot med at tage fat i noget af ens familie og få barnet passet, så i også kan få noget alene tid sammen og dermed nye hinandens selskab, som dengang da i mødte hinanden første gang.
Selvom bøger om børn kan give et indblik i hvordan det er at have et barn, er det først når i er blevet forældre, at i først rigtigt ved hvordan det føles. Så kan i begge have læst nok så mange bøger i forvejen med tips, tricks og ting man skal være opmærksom på, men det hele starter først, når barnet er kommet til verden.

Dermed skal man heller ikke være mange for at få børn, da det hele nok skal gå uanset hvad. Der snakkes oftest om i nyhederne og i diverse artikler, at vi ikke får børn nok og at vi får børn i en alt for sen alder. Der er lavet mange undersøgelser og forældre med samme erfaring, der mener at det bestemt ikke gør det lettere, at have børn fordi man er ældre og er blevet færdig med sin uddannelse og har fast arbejde. Tværtimod bliver der også skrevet i flere bøger om børn, at du hellere bør få dine børn i en ung alder gerne først i tyverne, da alting er meget nemmere, når man er ung og frisk. Tænk derfor over det, at du kan læse mange bøger om børn, men at det i virkeligheden måske ikke er det bedste, at vente til alting er på plads inden dig og din partner vælger at få jeres første barn.