Gode råd til dit bolighandlen 

Dette indhold er sponsoreret 

De fleste oplever sandsynligvis at stå i en situation, hvor de enten skal købe eller sælge en bolig. Det kan være at familien er blevet udvidet og der er brug for noget større, eller at man vil skifte huset ud med en lækker lejlighed. Det kan også være at jobbet kræver en flytning. Uanset hvad behøver det ikke være en besværlig eller uoverskuelig oplevelse, og der findes mange forskellige måder at enten sælge eller købe bolig på. Denne artikel giver et par gode råd til bolighandlen.  

Beslut dig for hvordan du vil købe eller sælge 

En af de første ting du skal tage stillingen til er, hvordan du gerne vil sælge eller købe boligen. Det har en stor indflydelse på mængden af vejledning du modtager, og da de færreste nok er eksperter i boligsalg eller købsaftaler, kan det være en god ide at alliere sig med en boligadvokat. En boligadvokat kan hjælpe dig trygt gennem bolighandlen og rådgive om alt fra skødet til tinglysning og refusionsopgørelse, samt at gennemgå dokumenter. Det er også muligt at lave selvsalg af boligen, og hos Hviid Boligadvokater kan du lære mere om, hvad det indebærer og finde en guide til processen. Selvsalg kan for eksempel være en god mulighed hvis I selv ønsker mere kontrol over bolighandlen og de elementer den indebærer.   

Få styr på processen 

Uanset om du beslutter dig for at alliere dig med en boligadvokat eller sælge selv er det vigtigt, at du sætter tid af til at få styr på købs eller salgsprocessen og danner dig et overblik over de elementer, der indgår i en bolighandel. Det kan være alt lige fra fremvisningen til tilstandsrapporten og den endelige kontrakt. Det vil uden tvivl gøre oplevelsen mere overskuelig og gøre, at i vil kunne finde og komme på plads i drømmeboligen så hurtigt som muligt, eller sælge jeres gamle bolig så i kan komme godt videre. Specielt hvis i vælger selvsalg er det vigtigt at have styr på dokumenter og kontrakter, så salget ikke ender med at blive mere kompliceret hvis i løber ind i juridiske problemer eller manglende tilladelser. 

Tænk langsigtet 

Når du skal foretage en bolighandel er det også en god ide at tænke langsigtet. Det indebærer for eksempel at du, når du køber bolig, tænker over familien og børnene, og om i får brug for mere plads med tiden, eller om det bliver nødvendig at lave tilføjelser og renoveringer til boligen enten efter et køb eller før et salg. De er overvejelser der gerne burde indgå som en naturlig del af processen.