Sund og rask barn – undgå disse fejl 

Dette indhold er sponsoreret

Der er ikke mange ting, hvis nogen overhoved, som det at blive forældre til et sundt og velskabt barn. Børn, især babyer, er dog fragile, og det er derfor vigtigt, at de bliver passet godt på. Umiddelbart er det ikke noget de fleste tænker over før de selv bliver forældre, men ikke desto mindre er der mange ting som potentielt kan skade dit barns sundhed i hjemmet. Her er en række råd til, hvad i bbr være opmærksom på.

Sæber og parfume

Sæber og parfume er eksempler på to produkter, som umiddelbart kan virke harmløse. Ikke desto mindre findes der i dag et væld af produkter inden for begge genre, som er fyldt med farvestoffer og allergener. Hvordan børn reagerer på disse, er vidt forskelligt. Helt nyfødte børn er dog noget mere udsatte for disse allergener og potentielle bivirkninger, hvortil det giver særlig god mening at undgå at barnet kommer i berøring med disse produkter de første mange år. Sørg derfor for at vælge både sæbe og parfume, som er børnevenlige og uden allergener.

Nipsting og tunge møbler

Når barnet begynder at kunne gå, vil I opleve, hvordan barnets nysgerrighed nogle gange kan medføre en række småfarlige situationer. Barnet vil nemlig undersøge alt, den kommer i nærheden af, og række ud efter samtlige inden for barnets rækkevidde, som også gerne undersøges med munden hvis muligt. Små pynte-nips ting kan derfor nemt bringe barnet i fare, hvis barnet forsøger at sluge dem. Sørg derfor for at holde disse uden for barnet rækkevidde. En anden ting I også bør være opmærksom på, at tunge møbler såsom bogreoler og kommoder, som ikke står så stabilt. Sådanne møbler kan det være en fordel at spænde fast på vægge og overflader, så barnet ikke ved et uheld kommer til at vælte disse.

Pas på større dyr

Rigtig mange har enten hunde eller katte i deres hjem. Mens barnet endnu er en baby, kan det dog være en god ide at skabe lidt distance mellem dem og barnet. Selvom kæledyrene mener det godt, er de mange bakterier fra for eksempel en hunds tunge ikke sundt, og dit barn risikerer at blive dårlig tilpas, da deres immunforsvar endnu ikke er færdigudviklet. Dertil kommer den mindre fare for, at dyret kan agerer for vildt i nærheden af barnet, hvor selv en uskyldig leg kan gå galt, hvis ikke der er nogle vakse forældre i nærheden til at gribe ind.