Tips til at planlægge et besøg til Rom med børnene

Dette indhold er sponsoreret

Rom er en fantastisk by med mange seværdigheder og en spændende kultur. Det kan dog være lidt udfordrende at planlægge at besøge Rom med børn, da der er meget at se og opleve. Derfor skal I sikre jer, at I har planlagt nogle aktiviteter, som børnene kan lide og vil synes er spændende.

Først og fremmest er det dog vigtigt at finde en god base, som ligger relativ tæt på alle de seværdigheder, I gerne vil besøge. På den måde skal I ikke bruge for meget tid på transport omkring byen. Når I har fundet jeres base, er det tid til at planlægge aktiviteter.

Indholdsfortegnelse

Udforsk Roms kunst og arkitektur med børnene

Rom er en af de mest kulturelt rige byer i verden, og derfor er det et perfekt sted at tage børnene med på en udforskning af byens kunst og arkitektur. Der er mange forskellige museer, som kan give børnene et indblik i den romerske historie og kultur.

Det Vatikanske Museum er et godt sted at starte, da det har nogle af de mest berømte værker fra renæssancen. Her kan børnene se Michelangelos Sixtinske Kapel samt andre malerier og skulpturer fra denne periode.

Et andet museum, som børnene vil elske at besøge, er Galleria Borghese. Dette museum har nogle af de smukkeste skulpturer fra barokken, samt malerier af Caravaggio og Bernini.

Endelig kan I tage dem med til Pantheon for at se den imponerende arkitektur fra antikkens Rom, herunder marmorfacaden og den store kuppelhimmel ovenover indgangen. På disse steder vil børnene helt sikkert få en unik oplevelse og lære om Roms historie.

Udflugter i Rom, som børn vil elske

Rom er en af de mest populære destinationer for børnefamilier, og der er mange forskellige udflugter, som børn vil elske. En af de bedste ting at gøre i Rom med børn er at besøge Colosseum. Dette imponerende sted har været et symbol på Roms historie, siden det blev bygget i år 80 e.Kr., og det er et must-see for enhver familie, der besøger byen.

En anden god mulighed for en udflugt med børnene er Vatikanstaten. Her kan I opleve det smukke Sixtinske Kapel, som indeholder Michelangelos berømte maleri af Skabelsen af Adam på loftet. I kan også se Peterskirken, som er den største kirke i verden, samt Piazza San Pietro, der er en stor plads fuld af livlig aktivitet og skulpturer.

Derudover kan I tage til Villa Borghese Park, som er et enormt grænseland med sjove aktiviteter til hele familien, herunder legepladser, cykelstier og endda en zoologisk have.

Shoppingmuligheder for børn i Rom

Rom er en fantastisk by, som har noget for alle. Det gælder også børnene, der kan finde mange forskellige shoppingmuligheder i den italienske hovedstad.

En af de mest populære shoppingmuligheder for børn er det store kendte indkøbscenter La Rinascente, som ligger midt i centrum af Rom. Her kan børnene shoppe alt fra tøj til legetøj og andre gadgets. 

Derudover er der også flere mindre butikker rundt om i byen, som specialiserer sig i legetøj og andet tilbehør til børn. Endelig er der selvfølgelig de klassiske souvenirbutikker rundt i gaderne i Rom.

Lækre børnevenlige retter i Rom

Rom er en af de mest populære destinationer i Europa, og det er ikke uden grund. Byen har et utal af lækre restauranter, der serverer traditionelle italienske retter og retter fra andre verdensdele.

Derudover er Rom også et godt sted at tage hen med børnene, da byen har mange børnevenlige restauranter. Nogle af de mest populære retter til børn i Rom inkluderer pizza, pasta, lasagne og risotto. 

Pizza og pasta kan fås i mange forskellige versioner, som alle har det tilfælles, at de vil smage fantastisk.

Idéer til sjove aktiviteter, som I kan lave med børnene i Rom

Rom er en fantastisk by, som har noget for alle. Der er mange sjove aktiviteter, som I kan lave sammen med børnene i Rom. En god mulighed er at besøge Pantheon, som er et af de ældste romerske tempelbyggerier.

Herfra kan I gå videre til Piazza Navona, hvor der ofte findes forskellige markeder eller kunstnere på gaden. Her vil børnene helt sikkert synes, det er spændende. I skal heller ikke glemme at besøge Trevi fontænen eller Den Spanske Trappe heller, der vil være interessante steder for børnene.