Børn elsker at blive aktiveret og udfordret

Både de helt små og lidt ældre børn kan lide at blive aktiveret – især af dig og andre, der er tætte på dem. Men hvordan gør man det? Det skal jo helst ikke være for nemt, men det skal heller ikke være for svært.

Hvis det lykkedes dig at aktivere dine børn på en optimal måde, så vil du opleve:

  • At børnene bliver gladere
  • At børnene er mere aktive
  • At I får en tættere relation
  • At de bliver klogere og skarpere

Sådan kan du aktivere dit barns hjerneaktivitet

Der findes efterhånden en del forskellige redskaber og værktøjer, du kan anvende til at øge din barns hjerneaktivitet på en sjov måde. Og dette er nemlig hele pointen – det skal være sjovt og gavnende på samme tid.

Du kan for eksempel finde nogle forskellige spil, som I kan spille sammen. Der er nemlig udviklet en masse spil, hvor man er aktiv, mens man har det sjovt og lærer en masse.
I kan også læse sjove lærebøger sammen, hvem ved, måske kan I begge lære noget?

Børn bliver også aktiveret ved blot at opleve nye ting. Når et barn bliver udsat for situationer eller miljøer, som han eller hun ikke er vant til, så vil sanserne være skærpet, og derved opfanger barnet flere ting, og derved bliver hjernen aktiveret. Derved kan du tage barnet med, hvis du skal til en aktivitet, som du ellers ikke ville tage dem med til.

Vær kreativ sammen med dit barn

Kreativitet og udvikling hænger meget tæt sammen. Så hvis du gerne vil gøre noget godt for dit barn, og hvis du gerne vil have, at I skal hygge jer sammen, så kan I lave noget kreativt. Men hvad kan det være?
Kreativitet kommer til udtryk på mange måder. Det vigtigste er, at dit barn synes, at det er sjovt. Valgmulighederne er mange. I kan synge, tegne, skrive, male og mange andre ting.

Udfordringer og gåder er sjove for hele familien

Vores sidste ide lyder på, at du laver udfordringer gennem gåder. Disse kan involvere hele familien, og I kan eventuelt opdele jer på hold, så voksne og børn er ligeligt fordelt. Derved kan der være nogle lidt sværere gåder til de voksne, og nogle lidt lettere gåder til børnene. Fælles aktiviteter som disse er med til at højne familiebåndet og livskvaliteten for alle, der er involverede.