Legetøjsbutikker

Stadig flere og flere legetøjsbutikker satser stort på webshops. Herunder kan du en liste (indeholder affiliatelinks) over nogle af de mest spændende forhandlere af legetøj online netop nu.
Ønsker du at få din shop omtalt og få et link på denne side bedes du kontakte Bornesiden for mere info.

Babygear

Babygear sælger baby- og børneudstyr til turen., indretning, børnemøbler og børnetøj samt ikke mindst en masse legetøj til børn.
Forhandler blandt andet følgende mærker: Flexa, Punky, BabyDan, Munchkin, Sistema og Playtray. 9.7 Trustpilot rating.
Fri fragt uanset beløb!

Barnets verden

Barnets Verden sælger legetøj til de 0-6 årige, som stimulerer barnet og samtidig opfylder krav til sikkerhed og holdbarhed. Der er 365 dages gratis returret og gratis indpakning. De har ligeledes en tilbud- og udsalgssektion, hvor du finder de gode besparelser.

CoolShop

CoolShop er faktisk mest elektronik og spil, men de har på det seneste udvidet til nu også at have et pænt stort udvalg af diverse legetøj. De siger selv, at de hurtige, fordi de har varerne på lager. At de er billige, fordi de køber stort ind og at de er venlige, fordi de lever af vores kunder!

Eurotoys

Eurotoys er en dansk virksomhed som forhandler: legetøj, børnemøbler, udklædning, legehus, børnemøbler, børnecykler mm. via internettet. Alt deres legetøj og relaterede produkter er CE-mærket og godkendt i Europa. De bestræber sig på at have alle de populære og kendte mærker legetøj.

Fætter BR

Vel nok Danmarks mest kendte legetøjsbutik, som i dag har 50 år på bagen. De har et meget stort udvalg i alt indenfor legetøj og har stortset en fysisk butik i alle større byer i Danmark. Udover de fysiske butikker har de også en stor online shop, så man slipper for at stå i kø i butikken.

Hop & leg

Hopogleg.dk er stedet hvor du kan købe børnemøbler til både piger og drenge fx med Disney motiver. Du finder blandt andet juniorsenge udformet som en prinsesse seng, Lynet McQueen, Cars, eller Disney bilsenge. Hopogleg forhandler også legetøj som fx en flot elbil eller el motorcykel til børn, rulleskøjter, løbecykler, gåvogne og luftmadrasser med soveposer.
Gratis fragt uanset størrelse på ordre!

Netgiraffen

Netgiraffen er en forholdsvis lille dansk legetøjsbutik som kun findes online. De fører en række af de gængse legetøjsprodukt, men er derudover specialiseret i en række niche produkter. Det gælder f.eks. svensk legetøj som figurer fra Astrid Lindgren’ verden, Findus og Mor Muh. Derudover så har de også et stort udvalg af de kendte Paddington bamser.

Toys”R”Us

Når man siger Toys”R”Us, så siger man også stor! Kæden er er en del af verdens største legetøjskæde og har et kæmpe udvalg af alt mulig slags legetøj i deres stor butikker som typisk ligger sammen med Ikea, Bilka eller nogle tilsvarende store butikker. Det er dog selvfølgelig også muligt at købe det meste legetøj i deres onlinebutik. Update: Toys”R”Us lukker rigtig mange butikker i USA, men dette påvirker ikke de danske butikker i denne omgang.

 


Legetøj

Der har altid været legetøj, men igennem tiden er det blevet udviklet fra ikke kun at være små sten eller grene til i dag at være mere avanceret legetøj med mange små detaljer. Alt legetøj indeholder forskellige kemiske stoffer ligesom alle andre produkter og ting. Nogle af de kemiske stoffer afgives først, når børnene leger med deres legetøj og det er taget i brug. Når børn er små vil de i mange tilfælde være meget mere følsomme overfor de kemiske stoffer. Du skal derfor være lidt ekstra varsom som forældre, da man også ser børnene have en anden omgang med deres legetøj end voksne, da de i højere grad har en tendens til at putte ting i munden.

Alt det legetøj du køber hos de populæreste legetøjskæder og online på forskellige webshops, kan være lavet af PVC-plast. Det kan have nogle ganske uheldige virkninger for miljøet på vores jord, fordi det afgiver saltsyre, når PVC-plast bliver brændt.

Til mere blød PVC-plast bliver der brugt ftalater, der er med til at blødgørere. Der er dog nogle ftalater, der er skadeligt for os mennesker og vores miljø. I sær tre slags ftalater bør man undgå, da de er blevet klassificeret for at nedsætte os menneskers evne til forplantning. Dermed står disse tre ftalater også på EU’s kandidatliste til godkendelsesordning under REACH, som skal overholdes, når der bliver produceret legetøj.

Disse tre ftalater har der dog været et forbud mod, at bruge i vores legetøj og andre småbørnsartikler siden 2007, men der er yderligere tre andre ftalater, som ikke må bruges i legetøj eller småbørnsartikler, som børnene kan putte i munden. Små børn har en højere trang til at putte ting i munden, når de er små, i forhold til voksne individer. Du skal være opmærksom på, at har du noget legetøj, som er gået i arv og er mere end tre år gammelt, kan det være legetøj af blød PVC, som kan være blødgjort med ftalater. Det er ikke legetøj, der bør smides ud med andet almindelige husholdningsaffald, men skal i stedet afleveres på genbrugsstationen i de rigtige containere.

Det du kan gøre for at undgå disse skadelige ftalater i dit legetøj til dine børn er, at købe legetøj der er svanemærket eller produkter der er CE-mærket. På den måde har du en garanti for, at legetøjet både lever op til de sikkerhedsmæssige krav samt de sundhedsmæssige krav og vil derfor ikke være lavet af potentielle farlige ftalater, der kan have en indvirkning på barn.

Historien bag Lego

 

Minnions: De små gule håndlanger fra “Grusomme Mig” som legetøj!

Du kender sikkert de sjove gule figurer (Minions) fra filmene Grusomme Mig, men det har indtil nu ikke været muligt at købe dem som legetøj. Det ændrede sig i 2015 hvor de små håndlangere fik deres egen film (en spin-off af de originale film omkring Gru) og der kom også en hel legetøjsserie med de sjove figurer.

Det er være legetøjsmærket Sambro, der laver de nye figurer. “Jeg kender ikke til nogen personer ung eller gammel, der ikke elsker Grusomme Mig og de små undersåtterne er allerede ved at blive nogle af de mest populære animerede figurer nogensinde” fortæller Sambro’s Nikki Samuels.

Nikki Samuels fortsætter: “De frække og sjove aspekter af undersåtterne vil blive implementeret i alle vores produkter, hvilket betyder, at de vil appellere til et meget bredt publikum”.

Her kan du se trailers af de første film om superforbryderen Gru: