De bedste trampolinråd anno 2021

Det skal være sjovt at hoppe på trampolin. Desværre kan denne aktive leg hurtigt udvikle sig til at være alt andet end sjov, hvis man kommer galt afsted.

Som forælder er det naturligvis din værste frygt, at dine børn falder og slår sig eller på anden vis kommer til skade. Derfor føler vi, at det er vores pligt at videreformidle de allerbedste trampolinråd. Disse råd skal du så give videre til dine børn, så de kan hoppe trygt og sikkert.

Råd 1 – Hop kun én ad gangen

Uanset hvor stor jeres havetrampolin er, så vil vi gerne opfordre til, at der kun er én person på trampolinen ad gangen. Opholder der sig flere personer på trampolinen, så er der en vis risiko for, at brugerne støder hovederne sammen, falder over hinanden eller på anden vis udsætter hinanden for fare. Det kan i værste fald koste både brækkede legemer og knækkede tænder, hvorfor vi ikke kan anbefale at tage chancen.

Råd 2 – Mindre børn skal holdes under opsyn

Er du mor eller far til mindre børn, der nyder at hoppe på trampolin, så forpligter du dig til at holde godt øje med dem. Rådet fra henholdsvis Forbrugerrådet Tænk, Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen lyder på, at børn under 6 år holdes under opsyn. Ved at holde øje med dine børn, mens de hopper, kan du formentlig bryde ind, inden uheldet er ude.

Råd 3 – Giv jævnligt trampolinen et sikkerhedstjek

Udadtil kan trampolinen virke intakt og sikker, men går du de forskellige dele og samlinger igennem, så vil du måske erfare, at der gemmer sig mulige farer. Derfor er det fornuftigt at give trampolinen et sikkerhedstjek fra tid til anden.

I forbindelse med sikkerhedstjekket bør du bl.a. kigge efter følgende:

  • Rust
  • Mug
  • Huller

Og husk, at det ikke er nok at efterse trampolinens dug. Du bør også gennemgå fjedre, sikkerhedsnet og kantpude.

Råd 4 – Udskift evt. den fritstående trampolin med en nedgravet model

Vores fjerde og sidste råd i denne omgang går på at udskifte den fritstående trampolin med en nedgravet model. Det er også det dyreste råd at praktisere, men til gengæld vil det have en stor positiv indvirkning på sikkerheden.

Kondition.dk har skrevet en meget udførlig guide om netop nedgravede trampoliner. De kan bl.a. fortælle, at de nedgravede modeller leverer høj sikkerhed grundet den reducerede faldhøjde.

Følgende producenter tilbyder nedgravede trampoliner i meget høj kvalitet:

  • BERG
  • JumpMaster
  • Salta