Ser man på fastelavnstiden helt højtideligt, er det den tid der leder op til den kristne faste. De helligdage man tæller med, er hhv. fastelavnssøndag, hvor børnene normalt slår katten af tønden, fastelavnsmandag, hvide torsdag og askeonsdag.

Fastelavn var oprindeligt en højtid hvor voksne kvinder og mænd klædte sig ud, festede og drak. Nu om dage er det mest af alt børn der fejrer højtiden ved, at de bl.a. klæder sig ud og slår katten af tønden. Tøndeslagning stammer fra en gammel skik, i forbindelse med starten på den kristne faste.

Når det kommer til fastelavnstønder, kan man dog i dag både få tønder til voksne og børn, så derved er festlighederne altså nødvendigvis ikke kun forbeholdt børnene.

Herunder kigger vi nærmere på fastelavnstønden, tilbehøret og de mange muligheder, således du kan finde det helt rette til en uforglemmelig fastelavnsfest.

Indholdsfortegnelse

Find en billig fastelavnstønde online

Når det kommer til valget af den rette tønde, er det vigtigt at man tænker over, hvilken målgruppe den er til, eller om den eks. skal kunne bruges til en større forsamling.

Derudover er det også en god idé at være opmærksom på priserne, da det bestemt er muligt at finde gode fastelavnstønde tilbud online.

Herunder finder du tre forskellige varianter, så du kan finde lige den der passer til dit / jeres behov til fastelavnsfesten – alle sammen bud på billige fastelavnstønder.

Lille fastelavnstønde sæt

lille fastelavnstønde

Det lille fastelavnstønde sæt anbefales til børn i alderen 4-7 år og kan ses på ovenstående billede. Dette sæt indeholder en masse forskellige ting, herunder:

 1. en lille fastelavnstønde låg og bund
 2. en lille trækølle
 3. en kongekrone
 4. en dronningekrone
 5. to ruller serpentiner med 18 ringe i hver
 6. et styks sisal reb til ophæng af tønde på 6 meter.

Selve tønden er lavet af birketræ og sættet fås for kun 179,95,- på Fastelavnstønden.dk, hvilket er billigt når man tænker på, hvor mange ting man får med i købet udover fastelavnstønden.

Gå til forhandler →

Stort fastelavnstønde sæt

fastelavnstønde i stor størrelse

Til de lidt større børn i alderen 9 – 15 år, anbefales dette fastelavnstønde sæt, som ses på billedet. Det store fastelavnstønde sæt indeholder hhv.:

 1. en stor fastelavnstønde med låg og bund
 2. en trækølle
 3. kroner – en stor og lille krone
 4. farverigt pynt til den helt store fastelavnsfest
 5. balloner og ballonpumpe

Ligesom med det lille fastelavnstønde sæt, er tønden i dette sæt også lavet af træ. Prisen på dette sæt er 299,95,- og koster derved kun en smule mere end det lille sæt. Dog får du også meget for pengene.

Gå til forhandler →

Fastelavnstønde til voksne

voksen tønde til fastelavn

Til voksne eller unge over 15 år, har du også mulighed for at købe en forstærket fastelavnstønde. Denne model er ligesom de to andre eksempler lavet af birketræ, men har derimod en ekstra tyk bund og et ekstra tykt låg.

Derudover er der lim mellem alle stavene, så den ikke er så nem at slå i stykker. Fastelavnstønden til voksne er desuden udstyret med to ekstra stålbånd, som en ekstra forstærkning. Tilbehøret, såsom en trækølle og pynt m.m., kan købes ved siden af.

Gå til forhandler →

Tilbehør til din fastelavnstønde

Hvis du i stedet for at købe et sæt, kun vælger at købe en fastelavnstønde, kan der være en del relevant tilbehør, som du i så fald skal bruge. Herunder finder du en liste over nogle af de ting.

 • Fastelavnskølle – Fastelavnskøller kan fås i forskellige størrelser og variationer. På Fastelavnstønden.dk, kan du bl.a. købe en lille, en almindelig og en ekstra kraftig trækølle. De forskellige størrelser passer til den størrelse tønde du køber, så hvis du f.eks. køber en forstærket fastelavnstønde til voksne, kan det være en god idé at købe den ekstra kraftige fastelavnskølle.

På nedenstående link, kan du finde en almindelig fastelavnskølle, som kan bruges til den mellem -, store – og forstærkede fastelavnstønde:

Gå til forhandleren af fastelavnskøller »

 • Papkat – Papkatte er en af de meget symbolske ting, som mange nok forbinder med fastelavn. Dem har du selvfølgelig også mulighed for at købe som tilbehør til din fastelavnstønde.

På Fastelavnstønden.dk, kan du købe de fineste papkatte i forskellige størrelser til omkring 3 – 4 kr. pr. styk. Her er et link til et papkat på 19 cm.:

Gå til forhandleren af papkatte »

 • Konge – og dronning krone – Når det er tid til at finde hhv. katte – kongen og dronningen, er det vigtigt at have kronerne klar. Heldigvis kan disse også købes som tilbehør, så du ikke er nødt til at købe et helt sæt, hvis det eksempelvis kun er dem du står og mangler.

På nedenstående link, finder du et bud på en flot kongekrone til kun 9,95 kr. pr. styk:

Gå til forhandleren af konge- og dronning kroner »

 • Sisal reb – Hvis du står og mangler et holdbart reb til at holde din fastelavnstønde oppe, finder du på Fastelavnstønden.dk et solidt sisal reb på 6 meter. Hvis der er brug for et længere reb, kan du nemt binde to af rebene sammen.

Gå til forhandleren af sisal reb »

Hvad skal der i fastelavnstønden?

Det er meget forskelligt hvad folk vælger at putte i tønden og det er næsten kun fantasien der sætter grænser. Hvis målgruppen er børn, ville det oftest være ting som f.eks. slik og/eller små stykker legetøj, som ikke går let i stykker.

Slikket kunne være små slikposer eller karameller, som altid har været en meget populær ting at putte i tønden. Det er vigtigt at overveje hvad du kommer i fastelavnstønden, da den jo for det første bliver slået meget på med fastelavnskøllen, og at skrøbelige derved godt kan gå i stykker – dette gælder også når de rammer jorden.

Hvad koster en fastelavnstønde?

Prisen på fastelavnstønder afhænger af flere forskellige ting. Selvfølgelig har det en betydning, hvor du køber den, men materiale og størrelse spiller også en rolle. Priserne kan variere fra 45 kr. til over 200 kr., hvor de billigste f.eks. er af pap og ikke nødvendigvis særligt store eller ”pyntede”.

Hvis man vil spare penge, er det en god idé f.eks. at købe et af de ovenstående fastelavnstønde sæt eller lignende, da du udover tønden også for en del andre ting med, som f.eks. køllen m.m.

Hvordan hænger man tønden op?

Der er forskellige måder hvorpå du kan hænge sin fastelavnstønde op. Der vil ofte være et reb med i købet, når du køber en, så dette kan du bruge til at hænge den op med.

Når man køber en tønde fra fastelavnstønden.dk, vil tønden altid have to huller i toppen, så rebet nemt kan fastgøres og at du med lethed kan hænge den op.

Rebet kan fastgøres i enten en stor krog i loftet, en bjælke, et stativ, eller eventuelt en stor gren på et træ, hvis man slår katten af tønden udenfor. Dette afhænger mest af alt af, om du planlægger, at der skal slås katten af tønden indenfor eller udenfor. Når det kommer til at hænge fastelavnstønden op, er det altså tilladt at være kreativ.

Vi håber, at du med denne guide er kommet nærmere dit valg, så du kan få kronet både en konge og en dronning til årets fastelavn!