Idrætssommerskoler til børn har stor tilslutning

Det er en populær tendens blandt danske børn at deltage i idrætssommerskoler. Sidste sommer deltog mere end 40.000 børn på de mest anerkendte idrætssommerskoler i ferieperioden. Det viser en optælling fra Danmarks Idrætsforbund. Overvejer du at sende dit barn på idrætssommerskole, så læs med her.  

Fysisk aktivitet forbedrer børns sundhed

En aktiv ferie på en af landets idrætssommerskoler kan få børn til at fatte interesse for et mere aktivt liv. Sundhedsstyrelsen fremhæver den sundhedsfremmende effekt ved fysisk aktivitet. Ifølge Sundhedsstyrelsen forebygger fysisk aktivitet en lang række sygdomme og forlænger livet.

De otte største forbund i Danmarks Idrætsforbund (DIF) udbudte sidste år knap 700 sommerskoler rundt omkring i landet. Her deltog over 40.000 danske børn. Fodbold, golf og basketball var foretrukne idrætsgrene blandt de danske skolebørn mellem 5 og 15 år.

Tryghed på sommerskolerne

Trygheden i et stort antal frivillige på sommerskolerne tiltaler mange forældre. Dansk Boldspil-Union (DBU) havde sidste år det største antal frivillige til at træne og underholde de små fodboldspillere. Antallet af frivillige i 2018 var på omkring 3600.

Nogle forældre kan blive lidt bekymrede ved tanken om at sende deres barn afsted på sommerskole. Foretrækker du selv at følge med dit barn på sommerskole, kan du for eksempel vælge Dansk Sejlunions sommerskoler, hvor forældre også inviteres med. Overnatningerne sker på campingplads i sommerskoleperioden.  

Nogle sommerskoler er tilpasset børn fra udsatte boligområder. Blandt andet tilbyder Dansk Boldspil-Union fodboldskoler til de børn. Det kan være mere trygt for forældre at sende deres barn på en sommerskole, der tager særligt højde for barnets baggrund.    

Populære danske sommerskoler

Er du interesseret i en sommerskole til dit barn, får du her en liste over populære idrætssommerskoler rundt omkring i landet:

  • Dansk Tennis forbund
  • Dansk Håndbold Forbund
  • Dansk Boldspil-Union, DBU
  • Dansk Svømmeunion
  • Dansk Sejlunion
  • Badminton Danmark
  • Danmarks Basketball Forbund
  • Dansk Golf Union

På listen finder du sommerskoler til ethvert barn, næsten uanset sportsinteresse.