Kugleveste til børn – virker de?

I vores moderne verden findes der efterhånden en masse forskellige redskaber til sansestimulerende behandling. Der findes f.eks. de meget hypede kugleveste, der kan købes til både børn og voksne. I dag skal vi forsøge at finde svar på et ofte stillet spørgsmål; virker kugleveste? Og hvis de virker; hvor kan man så købe sådanne veste henne?

Mange brugergrupper kan drage nytte af kugleveste

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at ikke alle får noget ud af at bruge en kuglevest. Derfor bør du i første omgang undersøge, om dit barn tilhører en af de brugergrupper, som vestene er egnet til.

Kugleveste er bl.a. egnet til følgende grupper:

  • Børn, der lider af koncentrationsbesvær og uro
  • Børn, der lider af autisme eller ADHD
  • Udviklingshæmmede børn med koncentrationsbesvær
  • Børn, der af den ene eller anden grund har gavn af hyppig sansestimulering
  • … og mange andre børn!

På linket, hvor du finder et godt udvalg af kugleveste til børn, vil du kunne læse meget mere om, hvilke børn der vil kunne bruge en kuglevest. Ved bestilling af en kuglevest skal du vælge henholdsvis farve og størrelse. Husk at vælge den rigtige størrelse, så dit barn kan få maksimal glæde af kuglevesten.

Hvordan virker kugleveste i bund og grund?

Du har sandsynligvis hørt om kugleveste før, men har du endnu ikke gennemskuet, hvordan de ekstra tunge veste fungerer? I så fald er du landet på den rigtige side. Der venter dig nemlig en forklaring.

En kuglevest er – gennem tryk og tyngde – i stand til at stimulere følesansen på huden og i dybden ved led og muskler. Dette giver brugeren en tiltrængt følelse af ro, og netop derfor vil brug af en kuglevest kunne give brugeren en bedre koncentrationsevne og øget velvære.

En kuglevest skal som udgangspunkt ikke bruges i længere tid end 20-40 min. ad gangen. Optimalt set skal kuglevestens vægt desuden ikke udgøre mere end 5 % af brugerens vægt.

Du kan købe en kuglevest på nettet

Er du overbevist om, at en kuglevest vil kunne hjælpe dit barn med at finde mere ro og forbedre sin evne til at koncentrere sig, så skal du selvfølgelig give det en chance. Det lyder måske for godt til at være sandt, at en vest med kuglefyld vil kunne hjælpe dit barn, men det er faktisk ikke usandsynligt, at det vil have en stor effekt på barnets velvære.

Hvis du har mod på at prøve det af, så sus forbi Gloria Mundi Care, hvor der er mulighed for at købe kugleveste til både børn og voksne. Find meget mere info omkring størrelser, pris m.v. hos forhandleren.