Her på bornesiden.dk bruger vi meget krudt på at følge udviklingen på det store legetøjsmarked, hvorfor vi har en god indsigt i, hvad der hitter hos de mindste lige nu. I dag skal vi dog ikke dykke helt ned i produktniveauet, men i stedet kigge på, hvilke konkrete mærker der bliver efterspurgt hos børn og deres forældre. I den anledning har vi valgt nogle af de mest populære danske legetøjsbrands ud. Du vil bl.a. blive klogere på mærker som Done by Deer og Sebra.

Vi ser mange gode grunde til at købe legetøj fra et dansk mærke. Ikke nok med, at du støtter en dansk virksomhed og er med til at sikre arbejdspladser, så er du også garanteret legetøj i høj kvalitet. Dansk kvalitet skuffer nemlig aldrig.

#1 Done by Deer

Done by Deer er et af de danske legetøjsmærker, der i den grad har fået medvind de seneste år. Virksomheden med base i Silkeborg er dog ikke kommet sovende til deres succes.

Done by Deer har fuld fokus på at tænke både funktionalitet, dansk design og læring ind i deres legetøj. Lige siden 2014 har de udviklet og fremstillet legetøj og livsstilsprodukter til børnefamilier. Deres meget brede produktsortiment består bl.a. af sengetøj, spejle, bamser, aktivitetslegetøj, aktivitetstæpper og meget mere. Oplev udvalget af legetøj og diverse fra Done by Deer her

#2 Sebra

Sebra er ligeledes et af de mærker, som man ikke kan andet end at holde af. Den store begejstring for mærket skyldes ikke kun deres danske oprindelse. Det skyldes lige så meget producentens evne til at tænke design på en helt ny måde og evne til at udvikle legetøj og udstyr, som både skaber glæde og gavner barnets udvikling. Sebra blev stiftet tilbage i 2004 af den udlærte design Mia Dela. I dag har virksomheden base i Esbjerg.

Sebras produktsortiment består bl.a. af ammepuder, barnevognskæder, dukker, dukkevogne, stableklodser og uroer. Dette mærke er der al mulig god grund til at kigge nærmere på.

#3 MaMaMeMo

MaMaMeMo er naturligvis også et anbefalelsesværdigt mærke, når vi taler dansk legetøj. Der er nemlig endnu en gang tale om en dansk producent, der virkelig har slået igennem.

Denne producent er, som du måske allerede ved, kendt for at producere en verden af trælegetøj bestående af bl.a. legekøkkener, legeværktøj og legemad. Du skal vælge dette mærke og deres produkter, hvis du foretrækker høj kvalitet og dansk design. Legetøjet er dog ikke kun moderne af udseende og holdbart, men også udviklende og underholdende for barnet.

MaMaMeMo er et brand under ASTRUP Group A/S, der har base i Skjern.

#4 Magni

Magni har lige siden 2000 produceret innovativt, holdbart og bæredygtigt legetøj til børn. Deres udvalg består hovedsageligt af trælegetøj, herunder gåbiler, legemad og meget mere. Samtlige af produkterne fra Magni er i øvrigt CE-mærket og indfrier derfor alle sikkerhedsstandarder.

Magni er stiftet af danskeren Mette Hill Lærkesen, som fortsat er direktør for virksomheden den dag i dag. Hun stiftede virksomheden med en filosofi om, at børn skal udvikle deres kreativitet og fantasi gennem leg. Derfor har deres hovedfokus i mere end 20 år været at udvikle legetøj, der lægger op til kreativ og udviklende leg.

Magni (Danish Toys) har hovedbase i Roskilde.