Redskaber til at gøre hverdagen bedre for børn med særlige behov

Sponsoreret blogindlæg

Der findes adskillige redskaber og hjælpemidler, der er designet og udviklet til at gøre hverdagen bedre (f.eks. sjovere eller lettere) for børn med særlige behov. Der kan dog være stor forskel på, hvorfor barnet har behov for disse hjælpemidler, hvorfor der også er forskel på hjælpemidlerne i sig selv.

Eksempelvis er der stor forskel på de hjælpemidler, der er brug for, alt efter om barnet har ADD, ADHD, autisme eller noget helt fjerde. Derudover kan børn, der lider af hjerneskader og udviklingsforstyrrelser også have gavn af hjælpemidler, der kan gøre deres hverdag lettere.

Ydermere findes der også produkter, der egner sig som hjælpemidler til børn, der ikke har en decideret diagnose, men som måske lider af angst, stress og / eller sanseintegrationsproblemer. Her kunne en stressbold til børn eksempelvis være et godt bud.

Redskaberne skal vælges ud fra barnets behov

Som angivet herover, så findes der rigtig mange redskaber, der er udviklet specifikt til børn med særlige behov. Der er dog stor forskel på dem, og derfor har de ikke alle en god effekt hos ethvert barn.

Derimod er det vigtigt, at man sørger for at vælge redskaber ud fra barnets individuelle behov. Det er nemlig barnets behov, der er afgørende for, hvorvidt de enkelte redskaber vil have en gavnlig effekt. Derfor er det vigtigt, at det er det, der bliver valgt ud fra.

Heldigvis har udvalget både en størrelse og en diversitet, der sikrer, at man kan finde hjælpemidler til børn med særlige behov, uanset hvad det pågældende barn kræver. Du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde noget, der passer til netop dit barn.

Eksempler på brugbare redskaber

Udvalget af redskaber, der er lavet til børn med særlige behov, er ikke blot stort – det er også meget differentieret. Det betyder, at det har meget at byde på, og det kan være svært at danne sig et overblik over det.

Herunder bliver du præsenteret for et lille udpluk af de redskaber, der kan vise sig at være brugbare. Igen skal det dog understreges, at det er barnets individuelle behov, der skal vælges ud fra:

  • Vægttæppe
  • Sansebamse
  • Tyngdebamse
  • Siddepude
  • Sansedyne
  • Fodgynge
  • Signal-armbånd

Mange af redskaberne kan også bruges til voksne

Til trods for, at der egentlig er tale om produkter, der er lavet til børn, vil det faktisk også være produkter, som voksne eller unge kan få glæde af. Køber man et sådant produkt til et barn, er det derfor noget, som kan følge barnet i mange år.

Det er f.eks. noget, der gør sig gældende i forhold til en sansedyne eller et vægttæppe. Det er noget, som folk i alle aldre kan have stor glæde af. At det kan følge barnet i mange år, er naturligvis blot med til at gøre det til en endnu bedre investering.