Sæt sund mad på børnenes bord

Vil du gerne servere sunde retter til middagen for dine børn, så de får flest mulige vitaminer og næringsstoffer, men kniber det i en travl hverdag? Så kan det være, at du har brug for nogle små fif til at fremme den sunde kost, når tiden er knap. Læs med her, og bliv inspireret.

Indholdsfortegnelse

Sund mad er vigtigt for børnenes trivsel

Børn – og også voksne – har brug for næringsrig kost, for at deres kroppe og sind kan fungere optimalt. Maden er fundamentet for børnenes trivsel, og har du som forælder dårlig samvittighed over, at der lidt for ofte bliver serveret takeaway til aftensmad, så tag et kig på følgende tips:

  • Overvej en måltidskasse
  • Læg madplaner
  • Lav store portioner, og frys ned
  • Få inspiration til nye retter

Overvej en måltidskasse

Mangler du både overskud i hverdagen til indkøb samt inspiration, er måltidskasser et godt bud på, hvordan du får sundere mad til børnenes aftensmad. Du kan for eksempel vælge en måltidskasse fra HelloFresh, som indeholder opskrifter såvel som ingredienser. Kassen bliver sendt til dig, og så skal du bare kokkerere måltidet. Der er også mulighed for at få børnevenlige kasser, så her er tale om en perfekt løsning til dig, der gerne vil forene det lette med det sunde.

Læg madplaner

Madplaner kan virke en smule gammeldags, men de virker. For det første fremmer de overskueligheden, så du ikke skal stresse over indkøb hver dag efter fyraften, og så behøver du kun handle ind få gange om ugen. Tag gerne børnene med på råd.

Sæt jer derfor ned en fredelig aften, og beslut, hvad I skal have at spise til aftensmad i løbet af ugen. Skriv alle ingredienser ned. Du kan med fordel læse butikkernes tilbudsaviser, før I lægger madplaner, så du eventuelt kan spare lidt på madudgifterne ved at gå efter tilbuddene. Er der gode tilbud, kan du også sagtens købe ind og fryse madvarerne ned. Frossen mad bibeholder langt de fleste næringsstoffer.

Det er en god ide at handle ind to gange om ugen, for så kan du være sikker på, at de letfordærvelige fødevarer kan holde sig og ikke skal smides ud.

Med madplaner er der ikke behov for nødløsninger, for planerne er lagt. Så skal du blot lave maden, når du kommer hjem fra arbejde.

Lav store portioner og frys ned

Når du er i gang med at lave mad, så lav ekstra store portioner, og frys det overskydende ned – eventuelt i portionsposer, så maden er lige til at tage op i en snæver vending. Som nævnt holder frossen mad godt på næringsstofferne, så middagen bliver ikke usund af at have været på frost. Al tilberedningen er klaret på forhånd, så den frosne mad skal blot varmes op.

Få inspiration til nye retter

Hvis det er inspirationen, du har problemer med, skal du have nyt input. Der er en kæmpestor online-verden, der bugner af professionelle kokke og hjemmekokke, som deler ud af deres erfaringer og opskrifter. Det foregår især på de sociale medier og blogs, hvor du med egne øjne kan se maden blive til. Det vil gøre det nemmere at følge en opskrift, når du kan se processen visuelt. Brug gerne Instagram og YouTube som inspiration.

Der er utallige middags-muligheder online, så du kan let finde det køkken, du foretrækker – som et plus er der også mange madbloggere, der har fokus på netop børn og børnefamilie. Her vil der for alvor være sunde retter, som junior vil kunne bifalde. Du kan også støve dine gamle kogebøger af fra hylden og se, om der gemmer sig nogle oversete perler.