Salget af el-køretøjer til børn stiger

Legetøj til børn bliver mere og mere teknisk. De seneste år har der været en voksende interesse for elektriske køretøjer til børn. Intet tyder på, at den tendens vil vende.

De eldrevne køretøjer ligner nærmest tro kopier af transportmidler til voksne – bare i miniudgaver.  Dit barn vil sikkert elske at drøne rundt i eget legekøretøj. Det kan opmuntre til udendørs leg i haven og frisk luft. Her kan du læse lidt om udbuddet.

Mange varianter til fartglade børn

Der findes et bredt og varieret udvalg af eldrevet legetøj til større og mindre børn. Udvalget på markedet omfatter køretøjer til enhver smag. Blandt andet klassiske biler, brandbiler, traktorer, sportsbiler, politibiler og motorcykler. Du kan vælge elkøretøjet ud fra, om dit barn for eksempel holder af at lege landmand eller politimand. 

Den enkelte type elektriske legekøretøj fås i mange varianter. Der findes for eksempel mange forskellige størrelser, modeller, farver og prisklasser på markedet. Et godt råd er at sikre sig, at mål og maksimumsvægt tillader, at dit barn kan køre rundt på modellen et godt stykke tid fremadrettet.

Virkelighedstro design

En del af forklaringen på el-køretøjers stigende popularitet skal nok findes i deres virkelighedstro design. Der er i udviklingen af de fleste modeller gjort meget ud af at få dem til at se autentiske ud. Blandt andet kan du på flere af varianterne finde rigtige gummihjul, og lys og lydanlæg findes ofte som standardfunktioner. 

Mange børn holder af at efterligne deres forældre, og med det autentiske udtryk får barnet mulighed for at sidde bag rettet på et transportmiddel, der ligner forældrenes. 

Sikkert legetøj

På forældre kan elektrisk legetøj måske virke lidt truende for barnets sikkerhed. Det er dog vigtigt at huske på, at selvom køretøjernes design virker autentiske, er de designet til legesituationer. De er specielt udviklet til børn, og der er taget forbehold for sikkerhed.

Køretøjerne har for eksempel typisk en lav maksimums-fartgrænse. For eksempel har mange motorcykler en maksimal fart på fem kilometer i timen, så børn ikke kører for hurtigt og kommer til skade. 

Med en del modeller hører også en fjernbetjening til forældrene, så de kan fjernstyre elbilen for mindre børn. Du kan også holde øje med, om bilen har sikkerhedsseler.

De fleste motorcykler har mulighed for at få monteret støttehjul til børn med problemer med balancen på tohjulede. Særligt til en motorcykel kan styrthjelm og eventuelt også knæ- og albuebeskyttere være gavnlige.

Kørsel på privat område

Som forælder er det vigtigt at overholde reglerne om kun at bruge det eldrevne legetøj på privat område og altså ikke på offentlige veje eller pladser. Mange el-køretøjer til børn er terrængående, som gør det muligt at køre på områder med græs og jord.

På græsplænen eller jordområdet i haven kan du for eksempel lære dit barn om trafik og sikkerhed på en sjov måde, eventuelt med selvlavede vejskilte og vejkegler.