Silkefyldte juniordyner hitter som aldrig før

Som forælder er der mange ting at tage stilling til fra tid til anden – ikke mindst barnets søvnvaner. Valget af dyne spiller en vigtig rolle for barnets søvn, velvære og udvikling. Det traditionelle valg af juniordyne har dun- eller fiberfyld, men flere og flere forældre har fået øjnene op for silkedynen. Silkedynen har nogle fine egenskaber, som du kan læse om her.

Velegnet til børn, der sveder om natten

Ligger dit småbarn ofte badet i sved om natten, kan du overveje at investere i en silkedyne. Silkedynen er tyndere og lettere end dyner med fyld af dun eller fibre. Samtidig er den varmeregulerende – den absorberer og afleder sved og fugt fra dit barns krop. Det sker, fordi de luftige silkefibre består af naturlige temperaturregulerende proteiner. Silkedynens varmeregulerende egenskab giver dit barn en bedre nattesøvn, fordi barnets krop holdes tør og tempereret.

Selvom juniordynen med silkefyld er tyndere end traditionelle juniordyner, kan dit barn stadig holde varmen om natten. Silkefyldet har nemlig en fin kvalitet og en tæt struktur. En silkedyne føles i reglen varm om vinteren og kølig om sommeren.

Silke er naturligt og antibakterielt 

Silkedynen er et hygiejnisk valg af dyne til dit småbarn. Silke er nemlig et antibakterielt materiale, og det betyder, at det er vanskeligt for bakterier og andre mikroorganismer at leve her. Du kan med fordel vælge en silkedyne af 100 procent ren silke. Det kan for eksempel være ren Mulberry-silke, som er et kvalitetsmateriale, der er økologisk og allergivenligt.

En ulempe ved silkedynen er, at den i reglen ikke tåler at blive vasket i vaskemaskine. Her må du finde alternative måder at fjerne pletter og andet snavs fra dynen. Som regel betyder silkedynens fine kvalitet også, at den er lidt dyrere end andre dyner. Til gengæld har dynen en lang levetid.

Silkedyner findes i forskellige størrelser og varianter. Ud over juniordynen findes der også babydyner og dyner til større børn i silke. Forældre kan også have glæde af en silkedyne, og måske særligt kvinder i overgangsalderen.