Tag hensyn til børnene ved en eventuel skilsmisse

Står du, eller en du kender i skilsmisse, hvor der også er børn involveret? Selvom det typisk er en hård tid for dem, der har valgt at lade sig skille fra hinanden, er det super vigtigt, at man husker på børnene, som også bliver påvirket af dette – mere end man skulle tro. Børn til forældre, der skal skilles, har været vant til at se deres forældre være sammen i et fælles hus, og dét at de pludselig vil splittes og bo hver for sig kan være lidt af en mundfuld at håndtere – især hvis børnene ikke er så store. Ens forældre er for mange dé voksne, som man ser allermest op til, så når der kommer noget som en skilsmisse på banen, er det vigtigt at forældrene tager sig sammen, tager hensyn til børnene og prøver at forklare, hvad det er, der foregår. Her kan du læse mere om, hvorfor det er så vigtigt at tage hensyn til børnene ved en skilsmisse.

Alle børn er uskyldige

Som udgangspunkt er alle børn uskyldige, og det vil også sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældrene skal skilles. Med lige netop dette faktum er det også rigtig vigtigt, at forældrene gør det klart for børnene, at det intet har med dem at gøre, og at det udelukkende handler om mors og fars forhold til hinanden. Børnene kan tit blive glemt i sager som skilsmisse, og det er en kæmpe fejl. Det er forældrenes job at sørge for, at alle i den lille familie kommer helskindet ud af skilsmissen, og at der ikke er nogen børn, som føler sig skyldige eller glemt. Forældrene skal få det til at fungere med børnene, så de ved, at de stadig har deres far og mor, når de har brug for det.

Sørg for at skilsmissen foregår fredeligt

At blive skilt er et valg, som bliver taget af forældrene, og derfor er det også forældrene, der skal tage alt ansvaret. Man skal tage rigtig meget hensyn til børnene, og det kan man blandt andet gøre ved at sørge for, at alt i forbindelse med skilsmissen bliver håndteret fredeligt. Det er vigtigt, at skilsmissen ikke blive en utålelig periode, hvor mor og far hele tiden skændes, og hvor børnene bliver glemt eller brugt i forældrenes spil. Med en direkte skilsmisse kan man skåne børnene rigtig meget, fordi det hele foregår meget hurtigt. Hvis skilsmissen varer i rigtig lang tid, bliver det en kæmpe byrde for alle, der er involveret, og der kan nemt opstå mange diskussioner og ubehageligheder, hvis man har at gøre med en skilsmisse, som strækker ud over lang tid, så det bør undgås.

Få hjælp udefra

Hvis man går igennem en skilsmisse, kan det også være meget behjælpeligt at få hjælp fra folk, som man kender. Det er en tid, hvor man skal stå sammen som familie og sørge for, at børnene altid har det godt. Børnene skal vide, at de stadig vil have alle de samme mennesker i deres liv, og at den eneste forandring er, at mor og far ikke længere skal bo sammen. Man kan eventuelt få besøg fra bedsteforældre, som måske bedre end forældrene kan forklare børnene, hvad der foregår, og at det hele nok skal ordne sig. Uanset hvad er det i hvert fald enormt vigtigt, at der bliver taget hensyn til børnene, når der er gang i en skilsmisse, for denne proces påvirker barnet mere, end man lige tror, når man står som forældre og skal skilles. Så sørg for at inddrage børnene på en positiv måde, så hverken barnet eller familiens relation kommer til skade.