Gode oplevelser for børn

oplevelser for børn

Oplevelser for børn er en vigtig del af barndommen. Forældrerollen – at være forældre… Et smukt og livsbekræftende fænomen, der giver ‘meningen med livet’ en helt ny betydning. De børn forandre os og ja, de kære hverdagsrutiner har pludselig fået en helt anden tiltrækkenede betydning. At være forældre er overvældende, og hele vejen ønsker vi selvfølgelig bare at gøre, hvad vi føler er bedst for vores børn. Vi mindes vores egen barndom og navigerer lidt efter de gode minder fra dengang – nemlig oplevelserne. Ja, lang historie kort, så vil vi jo bare gerne sikre at vores børn, har de bedst tænkelige vilkår og at vi giver dem de nødvendige midler, for at kunne klare sig godt gennem livet.

Far og søn på fisketur
At gøre det godt omhandler både den tid vi bruger med vores børn og den måde vi formår at vejlede og opdrage dem på. De rammer vi som forældre bidrager med sætter scenen for, hvordan familiens dynamikker skabes. Det er både en ting når det kommer til hverdagens pligter og når vi oplever sammen med vores børn. Alle disse forskellige situationer indvirker på, hvordan familien udformer sig og det er gennem disse forskellige valg som forældre, der bliver til familieminderne vi ender med at kigge tilbage på. Så glem ikke oplevelser for børn er en god idé.

Børnene gider aldrig mine forslag”
Børnene, og i særlig grad teenagerne, er kræsne, og det er svært altid at være den ’smarte’ forældre der formår at bidrage med sjove forslag der skaber jubel og begejstring. De ved bedst selv eller har set noget på Youtube de hellere vil og det kan blive en udfordring at følge med. Når familieturen skal planlægges kan det være en udfordring at finde gode ideer, og man ender med de traditionelle og lidt kedelige valgmuligheder som ”Tur til stranden” eller endnu en forlystelsespark… Heldigvis er der masser af inspiration at hente, og vi har her i samarbejde med Truestory, fundet en række sjove oplevelser for børn, I kan lave prøve sammen med børnene:

Indholdsfortegnelse

Oplevelser for børn på familieturen

Når familien skal på udflugt og vi fylder bilen, så er det bare sjovere hvis indholdet for turen er noget, alle glæder sig til. Vi skal jo ud og være sammen og hvis alt går vel, skabe en lang række af hyggelige billeder til familiefotoalbummet. Men hvad skal vi lige finde på de gange, hvor det måske kun er en lørdag eller en weekend man skal afsted? Ideerne rækker til skovtur, tur på stadion, bowling eller biografen. Herunder er lidt inspiration til andre oplevelser for børn.

Hverdagens pligter i sjove rammer

Når det kommer til nogle af de daglige pligter i hjemmet, kan det være en god ide at gøre noget ude af huset, for lidt at gentænke de daglige pligter på en ny måde. En af de helt store opgaver i dagligdagen er madlavningen og ofte kobler mange af de typiske pligter sig hertil. At være en del af hele forløbet frem for bare at skulle tage opvasken, giver forståelsen for helheden og dialogen om nødvendigheden i at tingene bliver gjort, helt nye perspektiver. At blive motiveret til noget kræver af og til, at man får indspark udefra og erfarer, hvorfor det også kan være sjovt. Sådan har børn det langt hen ad vejen også – hvorfor et madkursus sammen med børnene kan være en sjov oplevelse. Truestory tilbyder de lang række forskellige madkurser for børn, hvor I sammen kan prøve rammerne for sjov madlavning her…

madkursus for børn

En tur i et ægte fængsel

Politi & Røvere – der er mange versioner af denne konstellation. Alt afhængig af, hvilken version dine børn kender til kunne man nemt forestille sig, at en tur i et ægte fængsel ville bidrage til fantasien og legen i hverdagen. I Horsens kan man få lov at besøge fængslet, hvor guider fortæller historier om livet i fængslet de sidste 153 år både fra de ansattes og indsattes synsvinkel. Book eller læs mere om oplevelsen for børn – Læs mere og book her.

oplevelser for børn - en tur på fængslet

Zzzzov med hajerne

Det kræver helt sikkert lidt mod det her, men også ret sejt hvis man tør gøre det… Nu har du i samarbejde med Kattegatcentret muligheden for overnatning helt tæt på hajerne. Ud over at man sover helt tæt på de store tropiske fisk, vil der være guider der giver jer rundvisning i centret, viser jer hvordan I kan håndfodre fisk og viser og fortæller en masse om, hvordan dyrepasserne sørger for dyrenes velvære.

PS: Der kan være chance for at dit barn efterfølgende ønsker sig et akvarie.

Det her må siges at være en ret sej oplevelse for børn? Hvis i er enige, så kan i læse mere eller booke oplevelsen ved at klikke her.

Windsurfing med børnene

For mange børn er det måske et ukendt territorie fordi de ikke har haft muligheden for at prøve surfing. Sagen er faktisk den, at Danmark er et anerkendt sted at surfe og for mange af os, er afstandene til surfing ikke helt urealistiske. Og hvis du som forældre tør starte sammen med dine børn, kunne det meget vel blive en rigtig god oplevelse for børn og potentielt en ny familieaktivitet. Og det er med surfing som med ski – børn lærer utrolig hurtigt. Læs mere om muligheden for windsurfing her…

windsurfing oplevelse for dig og dine børn

Far & Søn

Et fænomen der har ualmindeligt mange perspektiver. Faderen med de mange erfaringer fra eget liv og sønnen der får råd og vejledning i rollen som mand og livet som helhed… I traditionel forstand var faderens profession grundstenen for sønnens vej i livet. I dag har dette ændret sig, og flere og flere fædre deler interesse med deres sønner. Måske det er en interesse faderen også havde som dreng, og andre gange virker det godt at starte en fælles aktivitet sammen. Helt generelt fungerer det altid godt for relationen mellem mænd, hvis de laver noget aktivt sammen.
Vi har tænkt lidt over, hvilke oplevelser der kunne være sjove for far og søn og faldt over en række her:

UV-jagt oplevelse for far og søn

Denne sportsgren er vundet meget frem de sidste par år og går man på Facebook, kan man finde en lang række åbne grupper, hvor entusiaster deler ud af deres viden om UV jagt. Selve aktiviteten er sjov fordi den i sin grundform er en kombination af fiskeri og jagt. Og det kræver en hel del snilde at mestre det, da fisk er hurtige og smutter hvis man ikke ”sniger” sig afsted.

UV-jagt kræver en del udstyr, hvorfor det er en god ide at prøve før man selv investerer i alt udstyret. Hvis I vil vide mere om sporten og mulighederne for at prøve det kan I læse mere og booke oplevelsen ved at klikke her.

Undervandsjagt oplevelsesgave til far og søn

Mountainbike

Kombinationen af cykling og off-road action kombineres til en udfordrende sportsgren alle kan være med til. Der rig mulighed for at dygtiggøre sig på adskillige tekniske niveauer og så findes der et utal af tracks man kan køre. Hertil er det vær at bemærke at grundet de mange ryttere vi har i Danmark, er det ikke svært at finde klubber eller velorganiserede løb man kan deltage i. Lyder det som en god ide, kan I læse mere om muligheden for en guidet prøvetur her…

mountainbike aktivitet

Vi håber du fik lidt inspiration til oplevelser for børn. Det gælder både oplevelser for børn sammen med far, men også oplevelser for børn sammen med hele familien. Hvis du har flere forslag, er du velkommen til at smide en kommentar.