Konfirmationsgave – Få inspiration til den perfekte gave her

Konfirmationsgaver

Nu nærmer tiden sig stille og roligt for dette års konfirmander – og det betyder gaver! Og gerne mange af dem. Ligesom ved jule- og fødselsdagsgaver kan det være noget af en udfordring at finde den helt rigtige gave. En konfirmationsgave er noget særligt og må derfor gerne skille sig ud. Konfirmanden vil altid huske sin store dag, og din gave vil altid have en speciel betydning for konfirmanden.

Selvom gaven meget gerne må være den sidste nye trend, er det vigtigt at huske, at gaven gives med kærlighed. En gave, der er personlig, vil have større betydning for konfirmanden. Derfor er det ikke altid prisen, det kommer an på.

Hvis du som enten forælder, bedsteforælder eller veninde mangler ideer til konfirmationsgaver til ham eller hende og er forvirret omkring, hvor meget du egentlig bør give for, kan denne artikel hjælpe dig på vej.

Indholdsfortegnelse

Konfirmationsgave til drenge

Konfirmationsgaver til ham kan især være vanskeligt at købe. Ofte har drenge færre ønsker, hvorfor udfordringer kan forekomme. Som udgangspunkt ønsker drenge sig praktiske ting, der har en funktion – og gerne noget, der kan tages i brug hver dag.

For at mindske en vanskelig gavejagt, kan det være en fordel at se på konfirmandens interesser og personlighed. Det vil give dig et hint til, hvilken retning du bør følge. Du kan eventuelt tage følgende spørgsmål med i dine overvejelser: Er han klassisk og traditionel? Eller ønsker han en anderledes karakter? Går han op i sig selv? Og elsker han sport?

I det følgende afsnit kan du læse om flere ideer til konfirmationsgaver – både af gode og sjove konfirmationsgaver.

Ideer til konfirmationsgaver til ham

Hvis du begynder at tænke kreativt, hvor du kan inkorporere en personlig kant, åbner der sig mange muligheder for, hvad du kan give ham i gave. Hvis du vil skille gaven ud, kan du undgå de traditionelle konfirmationsgaver og i stedet gå efter gaver, konfirmanden ikke havde set komme – eller ikke vidste, han ønskede sig. På den måde vil konfirmationsgaven være sjovere at modtage.

Læs med i nedenstående afsnit for at få konkrete ideer til konfirmationsgaver til ham.

Pengegaver

PengegaverDen traditionelle gave over dem alle er pengegaven. Her er du garanteret en tilfreds konfirmand, da pengene giver ham frihed og mulighed for at nå sine drømme.

I stedet for at give pengene i en klassisk, hvid kuvert, der signalerer ensformighed, og for nogle konfirmander måske virker gammeldags, kan pengene gives på en anderledes måde.

Pengene kan eksempelvis gives i en pung eller en kortholder. Denne kan pakkes ind, så gaven bliver mindre gennemskuelig. Pengene kan også gives i en sparebøsse. Dermed har konfirmanden fået et formål med pengene – nemlig at spare op til en bestemt ting. Hertil kan der skrives et lille kort, hvori der står, hvad pengene er et tilskud til. Dette vil være en af de sjovere konfirmationsgaver.

Computerudstyr

ComputerudstyrEn typisk konfirmationsgave til ham er elektronik. Dog ligger mobiltelefoner, computere eller PlayStations i den høje ende, hvorfor du med fordel kan købe tilbehør hertil.

Virtual Reality-briller er eksempelvis meget oppe i tiden. Hvis du sætter disse til computeren, vil du gennem 3D-miljøerne få fornemmelsen af at være midt i spillet – hvor du er hovedpersonen. De ligger fra 149 kr. og op til 4.000 kr. og vil være et sikkert hit blandt de fleste konfirmanddrenge.

Hvis du søger en gave med en anderledes kant, kan du købe solbriller med kamera. Dette er en sjov konfirmationsgave, der kan bidrage til mange timers underholdning. Hvis du eksempelvis er ude og cykle, kan du optage dette, overføre til computeren og derigennem lave nogle fede videoer.

Køb computerudstyr her →

Tøj

konfirmationsgave til drenge - tøjHvis du søger konfirmationsgaver til den modebevidste konfirmand, er tøj altid en sikker vinder.

Du kan eksempelvis gå efter en regnjakke fra Rains. Denne er både praktisk i forhold til det danske vejr og samtidig moderigtig. Prisen ligger fra 600 kr. og kan fås i forskellige farver. Dette muliggør, at du kan finde lige præcis den regnjakke, der matcher konfirmandens personlighed. Som tilbehør hertil kan du købe en regnhat, hvis konfirmanden gerne vil være lidt på forkant.

Hvis du i stedet ønsker at købe tilbehør til outfittet, kan du med fordel købe et par sneakers fra Vans. Sneakers er særdeles populære blandt danske teenagedrenge og er derfor en skråsikker konfirmationsgave.

Køb tøj her →

Oplevelsesgaver

konfirmationsgave - gokartHvis du er ude efter en konfirmationsgave af anderledes karakter, er oplevelsesgaver den bedste ide. Oplevelsen skal selvfølgelig matche konfirmandens interesser.

Bridge Walking over Lillebæltsbroen vil være en anderledes gave, der med garanti vil tilfredsstille konfirmanden. Det giver en helt speciel følelse at gå ’oven på’ trafikken og med tog lige ved siden af. Denne oplevelse koster omkring 250 kr.

Hvis du søger en fællesoplevelse, vil gokart være ideelt. Det er fedt at give efter og kunne race afsted mod sine kammerater som aldrig før. En anden fællesoplevelse er et prøvedyk, hvor I kan se den fascinerende verden under havet, I helt sikkert aldrig vil glemme. Dette koster fra 599 kr.

Køb oplevelsesgaver her →

Ure

Konfirmationsgave - ureEt ur i konfirmationsgave slår aldrig fejl. Et armbåndsur er den klassiske personlige konfirmationsgave, der indirekte symboliserer, at konfirmanden træder ind i de voksenes rækker. For en teenagedreng vil et ur have mindre funktionel værdi og i højere grad fungere som et accessory, der signalerer modebevidsthed.

Til en konfirmand vil den optimale størrelse på urskiven være 38-42 mm. I 2018 vil det være in med en fuldkommen sort skive og/eller brune læderremme. Du kan blandt andet gå efter mærkerne Calvin Klein, Daniel Wellington, og Gant.

Køb ure her →

Konfirmationsgave til piger

Modsat drenge synes piger godt om at modtage gaver, der ikke nødvendigvis skal bruges hver dag. Gaven behøver nødvendigvis ikke at give mening eller have en funktion; så længe den er planlagt kun til hende, kan du føle dig rimelig sikker.

Hvis du stadig føler dig begrænset i gavevalget, er der to punkter, du kan tage med i dine overvejelser, når du skal købe konfirmationsgaver til hende.

Det første er, at hun skal blive overrasket. Måske det er noget, hun længe har ønsket sig, eller noget, hun ikke havde set komme. Herunder skal gaven have en personlig kant. En personlig gave viser, at afsenderen kender konfirmanden godt, hvilket vil gøre hende ekstraglad på sin store dag. Jo mere personlighed du kan få indarbejdet, jo bedre en konfirmationsgave til hende vil du opnå.

Ideer til konfirmationsgaver til hende

Selvom piger ofte har en del ønsker, kan det alligevel være en udfordring at vælge den helt rigtige konfirmationsgave. Skal du gå efter det klassiske og sikre gavevalg, eller skal du prøve at kigge ud over ønskelisten og finde noget anderledes? Det vigtigste råd er at kigge på konfirmandens personlighed og interesser.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad der tiltaler konfirmanden, kan du altid spørge dig til råds ved forældre eller veninder. De har med garanti et brugbart svar, som kan være nyttigt i din gavejagt.

I nedenstående afsnit er der konkrete inspirationskilder til, hvilken gave du kan gå efter.

Penge

konfirmationsgave pengeDet er ikke til at komme uden om: Pengegaven er den oplagte konfirmationsgave. Selvom det er en traditionel gave, skaber den ikke mindre glæde.

Hvis du ønsker at peppe den ellers kedelige kuvert op samt tilføre mere personlighed, kan pengene eksempelvis gives i et smykkeskrin eller på et pengetræ. Ved sidstnævnte kan du plante en gren i lidt jord, og påsætte pengebeløbet på grenen. Uanset hvordan du vælger at give pengene, vil det helt sikkert bringe et smil frem på hendes læber.

Du kan også vedlægge et kort, der fortæller, hvad du ønsker, at pengene skal gå til. Det kan eksempelvis være den rejse, konfirmanden altid har ønsket at komme på. Du kan for eksempel bede om et postkort eller et billede, når konfirmanden kommer afsted.

Smykker

smykker i konfirmationsgaveDen helt traditionelle konfirmationsgave til hende er smykker. Et smykke signalerer en stor portion personlighed, da afsenderen må gøre sig overvejelser omkring konfirmandens stil og nuværende smykker. Alt efter hvilket budget afsender har, kan der findes smykker, der passer hertil.

Pernille Corydon er et godt valg af smykker til konfirmanden.  Fx. kan du vælge et par Daylight-øreringe i enten guld eller sølv, som helt sikkert skabe glæde blandt de fleste konfirmander. Hvis der i stedet skal indgå lidt farver, kan du vælge et Aura-armbånd med en månesten i enten grå eller koral.

Køb smykker her →

Skønhedsprodukter

SkønhedsprodukterOmkring konfirmationstiden begynder de fleste piger at gå mere op i deres udseende. Derfor er det oplagt at vælge skønhedsprodukter i konfirmationsgaver til hende.

Produkter, der med garanti vil være tilfredsstillende, er produkter fra Nilens Jord. Her kan du blandt andet vælge produkter som mascaraer, makeup-børster og pensler, foundations og hudplejeprodukter.

Hvis du er helt på bar bund, kan du altid vælge en gaveæske fra Matas. Heri er der forskellige produkter, som cremer, parfumer, mascara eller neglelakker. Du skal blot vælge det mærke, der passer bedst til konfirmanden, og du behøver ikke koncentrere dig om, hvilke fordele de forskellige produkter har.

Køb skønhedsprodukter her →

Pynteting

PyntetingGode konfirmationsgaver til hende behøver ikke blot at være noget, hun kan have på eller bruge. Mange teenagepiger finder pynteting til værelset interessante, da det er noget, de kan tage med sig videre, når de skal flytte hjemmefra.

Pynteting fra Kay Bojesen er eksempelvis et kæmpe hit. Det kan både være Sangfuglen, Zebraen eller Kaninen, der passer bedst til konfirmanden. Disse tre figurer ligger alle omkring 500 kr., men andre figurer er både billigere og dyrere.

Et andet mærke, der vækker teenagepigernes interesse, er Hay. Hay tilbyder mange slags produkter, men især Hay Dot-puden eller Hay 2 Dots-puden er et hit. Puderne kan fås i mange forskellige farver og koster henholdsvis omkring 549 kr. og 649 kr.

Køb pynteting her →

Covers

CoversMarmor forventes fortsat at være et hit i 2018. Marmor kan fås i forskellige afskygninger, men som covers til iPhones og Mac-computere er det bestemt i høj kurs.

Til iPhones kan Richmond og Finch iPhone Cover Marble være et godt forslag. Dette kan fås i både sort, hvid og grå og koster omkring 299 kr. Dette cover vil påføre konfirmandens telefon et unikt look og samtidig beskytte mobilen.

Marmorcoveret kan også fås til en Macbook. Dette er en god ide, hvis computeren skal undgå at få ridser og passes ekstra godt på. Desuden får computeren et unikt og one-of-a-kind look. Coverne kan blandt andet fås i hvid, guld eller sort, og koster omkring 249 kr.

Køb covers her →

Konfirmationsgave til veninden

Når du som veninde skal finde en gave, må denne gerne være lidt anderledes. Gaven skal helst passe helt perfekt til hende, så hun bliver superglad.

Der er mange muligheder at vælge imellem, men hvis du kan sætte et personligt præg på gaven, er du allerede godt på vej. Du bør vise din veninde, hvor godt du kender hende, og hvor meget du holder af hende – så kan hun ikke blive andet end overdrevet glad.

Hvis du har brug for nogle konkrete ideer til konfirmationsgaven, kan du læse næste afsnit.

Ideer til konfirmationsgaver til veninden

Hvis du begynder at tænke kreativt, åbner det op for mange gavemuligheder. Du kan starte med at tænke på, hvilken type din veninde er. Hvilke farver elsker hun? Går hun med mange smykker? Eller skal der helst ske noget hele tiden? Uanset hvad din veninde synes bedst om, er der flere muligheder.

Venindearmbånd

VenindearmbåndHvis din veninde elsker smykker, vil det være oplagt at finde et smykke til hende. For at gøre det mere personligt, kan du købe et venindearmbånd til hende. Dette smykke vil få en stor betydning for hende. Hver gang hun tager det på, vil hun tænke på dig. Desuden vil hun ikke være i tvivl om, hvor meget hun betyder for dig.

Du kan enten finde to armbånd, der er helt ens, eller to, hvor farverne er forskellige. Du kan også vælge et Jane Kønig Love Tag-armbånd, hvor dit forbogstav kan graveres i hendes armbånd, og hendes forbogstav i dit armbånd.

Brunch/middagsgavekort

brunch gavekort til venindenHvis du gerne vil have mere kvalitetstid med din veninde, kan du vælge at give hende et gavekort til enten brunch eller frokost. Her vil I kunne tøsesnakke, alt det I vil, samtidig med at I spiser lækker mad. Ved et sådan gavekort viser du din veninde, at du gerne vil tilbringe tid sammen med hende. Disse gavekort koster omkring 299 kr.

For at gøre gaven endnu mere personlig, kan du lave et kort til hende. Her kan du eventuelt være lidt kreativ og sammensætte en masse billeder af jeres bedste minder. Det vil helt sikkert bringe et smil frem på hendes læber!

Køb brunch gavekort her →

Oplevelser med hinanden

flødebollekursusNår du skal finde den perfekte gave til din veninde, kan det være en god ide at finde på noget, I kan lave sammen. Det kan være noget, I tidligere har snakket om, I gerne vil, eller noget, som din veninde længe har ønsket.

I kan eksempelvis tage på et flødebollekursus. Dette koster omkring 299 kr. og vil være superhyggeligt og helt sikkert give jer en masse grin.

Du kan også købe billetter til en standupkomiker eller en koncert, hvor din venindes yndlingssanger optræder. Det vil underholde jer begge og være noget, I vil se tilbage på i lang tid.

Køb oplevelsesgaver her →

Hvad giver man i konfirmationsgave?

Da alle konfirmander er forskellige, er der ikke en endelig opskrift på, hvad man skal give i konfirmationsgave. En konfirmationsgave er noget helt særligt og afhænger i høj grad af konfirmandens personlighed. Derfor er det altid en god ide at se på, hvad konfirmanden vil få mest ud af i forhold til hans eller hendes interesser.

Herunder bør man se på, om konfirmanden er mest til traditionelle gaver som penge og smykker eller vil blive mere overrasket af en utraditionel konfirmationsgave, som eksempelvis en biograftur, en weekendtur til Lalandia, London eller Tyskland. Alle dette afhænger af, hvem konfirmanden er.

Så alt i alt er der ingen grænser for, hvad man kan give i konfirmationsgave til ham eller hende – så længe det stemmer overens med konfirmandens personlighed.

Hvor mange penge giver man i konfirmationsgave?

Når man skal købe en konfirmationsgave, bør man nogenlunde bestemme sig for et fast beløb. Hvis man er onkel, tante, kusine eller andet familiemedlem, bør dette beløb være tilsvarende til andre kommende konfirmander.

Hvis man har svært ved at finde ud af, hvor meget man skal give for, kan man eventuelt snakke med andre familiemedlemmer. På den måde undgår man konflikter, og det bliver fremover nemmere at købe gaver, når man ved, hvor meget man omtrent kan gøre brug af.

Det er helt individuelt, hvor meget man vælger at give for i konfirmationsgave. TV2 har i 2017 lavet en undersøgelse netop omkring dette emne, der viser, at hvis du er et familiemedlem til konfirmanden, gives der maksimum 1.000 kr. Hvis du derimod er en ven af familien, bør du ikke ofre mere end 500 kr.

Beløbet afhænger også af, hvordan din relation til konfirmanden er. Såfremt I har et tæt bånd, kan det ligge på op til et større beløb.

Hvad giver forældre for i konfirmationsgave?

Det kommer formentlig ikke som den store overraskelse, at det er forældrene, der giver det største beløb i konfirmationsgave. Igen er det helt individuelt, hvad man vælger at gøre.

Undersøgelsen, der er udarbejdet af TV2 i 2017, viser, at forældre i gennemsnit giver konfirmationsgaver for 5.790 kr. Dette er steget med otte procent siden 2013. Undersøgelsen viser også, at halvdelen af deltagerne giver mellem 2.000 og 6.000 kr., og 23% giver 6.000 kr. eller derover.

Selvom forældre forud bestemmer sig for et fast beløb, tager følelserne og hjertet over, når først festen kommer tæt på. Mange lader til at tænke, at hvis der skal være fest, så lad der være fest – og der skal ikke mangle noget.

Beløbet, der gives for, bliver påvirket af forældrenes indkomster. Derfor er der flere, der ikke giver konfirmationsgaver til deres børn. De mener, at festen er en gave i sig selv. I gennemsnit koster en dansk konfirmation omkring 30.400 kr.

Hvad giver bedsteforældre for i konfirmationsgave?

Fra 2013 til 2017 er beløbet, som bedsteforældre giver for, tredoblet. I 2013 brugte bedsteforældre i gennemsnit 1.910 kr. på deres børnebørns konfirmationsgaver, hvor gennemsnitsbeløbet i 2017 er 5.700 kr. Dette beløb rammer næsten samme beløbsniveau som forældrene.

Når bedsteforældre køber konfirmationsgaver, er det ikke ualmindeligt, at konfirmanden får en rejse til eksempelvis New York sammen med dem. Det er også meget almindeligt, at konfirmanderne får pengene som en pengegave og dermed kan bruge dem på lige præcis det, de drømmer om.

Se også dåbsgaver.