Populær bamsejagt og andre sjove og stimulerende corona lege, du kan lave med dine børn

Mange børnefamilier er ekstra pressede lige nu, fordi det er svært at underholde sine børn, samtidig med at man forsøger at passe et arbejde hjemmefra.

Det kan være svært for både børn og forældre at bevare det gode humør, og man må derfor tænke kreativt for at finde på stimulerende ting man kan lave med sine børn.

I denne Corona tid er en ny trend startet, hvor mange familier går på såkaldt ”bamsejagt” i vinduerne i deres nabolag.

Læs med her for at lære mere om denne bamsejagt, og få flere tips til ting der kan holde dine børn aktive under Corona-krisen.

Indholdsfortegnelse

Gå på bamsejagt i nabolaget

Der er kommet en stor og populær tendens, hvor familier går på corona bamsejagt. Det er en aktivitet, som de fleste børn synes er utrolig hyggelig, og som mange familier er blevet rigtig galde for.

Det forudsætter, at man i sit nabolag opfordrer alle til at sætte bamser op i vinduerne, store som små.

Når man så er ude at gå med sine børn, kan man på den måde gå og udpege bamserne, der sidder i vinduerne.

Hvis dit nabolag endnu ikke er med på denne trend, er der en række ting, du kan gøre, for at opfordre dem til at være med. Du kan eksempelvis lave et opslag på Facebook eller andre sociale medier, hvor du opfordrer folk til at være med.
Jo flere mennesker der er med, jo sjovere bliver det, og selv de yngste kan være med til denne aktivitet.

Det er en hyggelig måde at motivere dine børn til at gå ture og holde sig aktive, og I kan med fordel også prøve at gå på bamsejagt i andre områder, end det I bor i. Så længe I husker at holde afstand og vaske hænder, er dette en enormt hyggelig aktivitet, som hele familien kan være en del af. Se DR’s indslag om bamsejagt her

4 tips til at holde dine børn aktive i Corona tiden:

Det kan som nævnt være utrolig svært at underholde dine børn, og holde dem aktive i Corona tiden. Derfor er der her blevet samlet en række corona lege og hyggelige aktiviteter, som du kan lave med dine børn, der kan være med til at holde dem aktive og glade.

Lav en skattejagt

Alt efter hvor gamle dine børn er, kan det være en utrolig hyggelig aktivitet, både for forældrene, og for børnene, at lave en skattejagt. Her kan du lave et fint kort og gemme en præmie for enden af ruten. Undervejs på ruten kan du lave små opgaver, som kan stimulere dine børns hjerner, og som kan være med til at indhente det tabte skolearbejde.

Så længe du sørger for at gøre det et sted, hvor der ikke kommer en masse mennesker forbi, skulle der ikke være noget problem i at lave en hyggelig skattejagt til dine børn. Find hjælp til en god skattejagt her

Tag på skovtur i haven

I disse tider er det vigtigt, at I forsøger at være så meget derhjemme som overhovedet muligt. Hvis du er så heldig at have en have, kan du med fordel invitere dine børn på skovtur i haven.

I kan i fællesskab bage nogle boller eller en kage, blande noget saftevand, og slå et tæppe ud på græsplænen. Det er en hyggelig aktivitet, som I kan få mange timer til at gå med, og dine børn vil elske kvalitetstiden.

Køb noget nyt udendørs legetøj

Hvis du ønsker, at dine børn skal tilbringe mere tid udenfor med at lege, fremfor at sidde i sofaen foran hver sin skærm, kan det være en god ide at købe lidt nyt legetøj, der kan bruges i haven. Det behøver ikke at være noget stort eller dyrt, men bare en lille ny ting, der kan sætte gang i dine børns fantasier.

Husk selvfølgelig at købe det på nettet, så du slipper for unødigt at gå i fysiske butikker.

Kombiner en gåtur med kreativitet

Mange mennesker nyder i denne tid at gå en masse ture for at få noget frisk luft. Du kan med fordel tage dine børn med ud at gå. Hvis I ikke er taget på bamsejagt, kan I i stedet samle de flotte og sjove sten op i møder på vejen.

Når I kommer hjem med jeres sten, kan I med fordel sidde udenfor og male på stenene. Dette er også noget der kan underholde dine børn i et par timer, og som kan være med til at stimulere dine børns kreative sider.