Opskrifter på slik & kager

BEMÆRK: De fleste af opskrifterne kræver hjælp fra en voksen

Chokoladekugler

Ingredienser:
3 dl. havregryn
1,5 dl. flormelis
2 spsk. kakao
50 g. margarine
1 tsk. Vanillesukker
2 spsk. stærk kaffe
1 spsk. sherry
Pynt: kokosmel

Sådan gør du:
Alle ingredienser røres sammen. Trilles til små kugler, der vendes i kokosmel. Stilles koldt. Skal ikke bages.
Kilde:

Kokostoppe

Ingredienser:
180 g. sukker
250 g. kokosmasse
1/4 tsk. vanillesukker
4 æggehvider
100 g. kogechokolade

Sådan gør du:
Pisk æggehvider til stift skum. Rør kokos, sukker og vanillesukker så forsigtigt ind som muligt. Dæk en bageplade med bagepapir, og sæt dejen på pladen i toppe. Bag ved 150° midt i ovnen i 15-20 min. Afkøl kagerne og dyp dem i smæltet chokolade.
Kilde:

Skumfiduser

Ingredienser:
210 g. vand
400 g. sukker
1 spsk. vanillesukker
2 pk. husblas
Flormelis

Sådan gør du:
Vand, vanillesukker og sukker afvejes, og sættes til at koge ved svag varme.

Når massen koger svagt røres den opblødte husblas i, og massen skal stå og småkoge ved svag varme, og under omrøring. Lidt frugtfarve hældes ned i sukkermassen

En almindelig bradepande overstrøs med flormelis med en si, så der ligger ca. ½ cm. over hele pladen.

Efter 20 minutter tager man gryden af blusset, og lader den afkøle nogle minutter, hvorefter massen piskes med en elpisker til den er blevet “hvid” og cremeagtig. (Jo mere der piskes, jo luftigere skumfiduser).

Derefter hældes massen ud over bradepanden, og fordeles ud, så den ikke bliver for tyk.

Herefter strøs flormelis over (med si) – bare massen er dækket.

Smæk herefter benene op og nyd noget lækkert eller en god film, og efter ca. en time har du en kæmpe skumfidus, der er klar til at blive klippet (Efter klipning skal kanterne indgnides i flormelis, så de ikke klistrer sammen).
Kilde:

Fastelavnsboller med marcipan

Ingredienser:
1 dl. mælk
50 g. gær
125 g. blødt smør
1 æg
4 spsk. sukker
375 g. mel

Fyld
100 g. blødt smør
2 spsk. sukker
150 g. marcipan
1 æble

Pynt: Smeltet smør og Perlesukker.

Sådan gør du:
Først tager I en lille gryde eller kasserolle og opvarmer mælken. Den skal kun være lillefingervarm. Hæld mælken op i en skål og rør gæren ud heri. Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt til dejen er blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.

Imens skal I røre smør og sukker sammen i en skål. Derefter skærer I marcipanen i 24 lige store skiver. Så skal I skrælle æblet, fjerne kernehuset og skære æblet i små bitte tern.

Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I en teske med smørblandingen, lidt æbletern og en skive marcipan, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten godt sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader i 8-10 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med smeltet smør og drysses med perlesukker.
Kilde:

Nødde-toppe

Ingredienser:
250 g hasselnøddekerner
250 g flormelis
2 spsk. mel
2 store æg

Sådan gør du:
Mal nøddekernerne gennem mandelkværnen, eller kom dem i blenderen.

Bland de malede nødder med sigtet flormelis, mel og æg.

Sæt dejen på bagepladen med to teskeer eller gennem en sprøjtepose med stor tylle.

Bag kagerne ca. 10 min. ved 185 grader.

Kom en chokoladeknap på hver kage, når de kommer ud af ovnen, mens de stadig er varme.

Lad kagerne blive kolde.

Læg dem i en kagedåse med et lag papir mellem hvert lag kager.

Læg et stykke franskbrød øverst, så holder kagerne sig bløde, de skal nemlig ikke være sprøde.
Denne opskrift er indsendt af Jesper

Mælkesnitte

Ingredienser:
Dejen:
300 g honning
100 g brun farin
2 æg
1 dl tykmælk
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
Reven skal af 1 citron
350 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron

Ingredienser i cremen:
200 g kvark 5+ rørt med
2 tsk. vanillesukker

Sådan gør du:
Honning og brun farin smeltes under omrøring i en gryde og afkøles lidt.
Æg, tykmælk, kanel, ingefær og citronskal røres i, dernæst blandes hvedemel, bagepulver og natron i dejen.

Dejen hældes i en smurt form (2 liter) og bages i ca. 1 time ved 175 grader.

Den afkølede kage skæres i skiver (ca. ½ cm tykke). Skivernes smøres med cremen, halveres og klappes sammen.
Denne opskrift er indsendt af DR Rabatten

Fastelavn´s kringle

Ingredienser:
20 g. gær
3 dl. mælk
100 g. smør
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
500 g. hvedemel

Sådan gør du:
Gæren smuldres og udrøres med mælken, der er lunet til 35°. Smørret smeltes og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Dejen æltes, tilden er blank og smidig. Den dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i cirka 45 minutter, til den når dobbelt størrelse.

Dejen slås ned, den æltes let igennem og trilles i tynde stænger, der formestil kringler. Kringlerne kommes en efter en i en gryde med spilkogende vand. Så snart kringlerne kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og sættes på en smurt bageplade. Denne kogning gør det ud for efterhævning.

Så snart alle kringlerne er hævet i vandet, pensles de med sammenpisket æg og sættes i ovnen ved 250° og bages cirka 15 minutter.
Denne opskrift er indsendt af Katja

Banan muffins

Ingredienser:
2 æg
3,5 dl. rørsukker
5 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
2 vanille stænger
2 mosede bananer
revet skal fra 2 ubehandlede appelsiner og saften fra samme
5 dl. hvedemel
1 dl. Cheasy A38
1 dl. skummetmælk
Lidt mørk chokolade med højt kakaoindhold

Sådan gør du:
Ingredienserne blandes og fordeles i forme. Når de er bagt kommes lidt smeltet chokolade henover kagerne. De bager i ca. 29 min. ved 180 grader
Denne opskrift er indsendt af Katja (o:

Cookiesmousse (8 små glas)

Ingredienser
2 dl piskefløde
100 g mælkechokolade
2 past. æg
50 mørk chokolade
½ dl hasselnødder

Sådan gør du:
pisk fløden hårdt. bryd mælkechokoladen i stykker og smelt den i et vandbad eller i mikroovnen- så den lige præcis bliver blød.
rør i chokoladen til den smelter. lys chokolade er ekstra varmefølsom. rør æggeblommerne ud i en stor skål. tilsæt den smeltede chokolade under kraftig omrøring. rør lidt af fløden i af gangen. hak den mørke chokolade og nødderne. vend det forsigtigt i moussen. fyld små glas el. kopper. lad moussen stivne i køleskabet i mindst en time. pynt med lidt hakket chokolade.
knuzzer….
Denne opskrift er indsendt af Futte (rikke)

Coko flager

Ingredienser:
200 g.cokolade
100g cornflæks.
Sådan gør du:
Smælt cokoladen i vandbad og hæld det hen
over cornflæksene.
Drys evt. kokosmel over.
Stilles i køleskab i ca.1-2 timer
Denne opskrift er indsendt af helene

Edderkoppemuffins (12)

Ingredienser:
Muffins:
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
75 g sukker
2 æg
2 dl mælk
75 g smeltet smør

Glasur:
100 g chokolade
15 g smør

Sådan gør du:
Bland de tørre ingredienser. Pisk æg og mælk sammen og rør melblandingen i.Smelt chokoladen sammen med smør og og rør det i dejen.
Fordel dejen i 12 forme.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 20 min. og lad dem afkøle på en rist.
Smelt chokolade og smør til glasur.Smør glasuren på de afkølede muffins og pynt kagerne med ben af lakrissnor og øjne af små m&m’s.
Det tager ca.30 min.
knuzzer….
Denne opskrift er indsendt af Rikke (Futte)

Mørk Chokoladekage

Du skal bruge
400 g. Sukker
200 g. Smør
200 g. Hvedemel
50 g. Hakkede mandler eller nøddekerner
4 dl. Fløde eller mælk
6 spsk. Kakaopulver
2 spsk. Vanillesukker
4 Æg
2 spsk. Bagepulver

Sådan gør du:
Smør en form, der kan rumme 1 ¼ l. og drys den med rasp.
Kog fløden eller mælken med kakaoen og halvdelen af sukkeret og lad det afkøle.
Rør smør, sukker og vanillesukker hvidt.
Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt for hvert æg.
Kom mandler, nødder eller appelsinskal i og sigt bagepulver og mel i.
Hæld chokoladeblandingen i og rør det hele godt sammen.
Kom dejen i formen.
Bag kagen ved svag varme, 175 0, i ca. 50 min.
Denne opskrift er indsendt af Katja

Kokos-makroner

Der skal bruges:

200 g kokosmel,
175 g sukker,
4 æggehvider

Sådan skal du gøre:
Rør alt sammen i en kasserolle indtil at det er rørt helt sammen.
ta’ en bage plade og læg noget bagepapir oven på.
Klat kokos-makronen ovenpå så næsten ligesom små kineser-hatte.

Bagning:
Put bagepladen med kokos-makronerne i ovnen fra 175-200 grader. Hold selv øje.
Denne opskrift er indsendt af Hedvig

Lagkage

Ingredienser:
1/2 liter fløde
kakaopulver
4 bananer
marmelade
3 lagkagebunde

Sådan gør du:
Pisk fløden og put kakaopulver i , mens du pisker fløden.så smører du fløden på en af lagkagebundene.Så skærer du bananerne i stykker og putter dem oven på fløden.Så tager du marmeladen og putter det oven på bananerne.Bagefter tager du den anden lagkagebund og gør det samme med den.Så putter du den tredje lagkagebund ovenpå.
Så pynter du kagen med resten af fløden .
god fornøjelse !!!
Denne opskrift er indsendt af Sarah

Havregrynskugler

Ingredienser:
100 g smør
3 dl. havregryn
1 dl. kokosmel
1½ dl. flormelis
1 tsk. vanillesukker
2 spsk. kakao
1 spsk. koldt vand

Sådan gør du:
kom alle tingene i en skål og rør det sammen til en ensartet masse…det er nemest at bruge fingrende.
derefter tril den så til små kugler, og tril dem i kokosmel.
Denne opskrift er indsendt af Bolette. Bavnsgaard

Kanelsnegle

Ingredienser:
(20 stk)
1 1/2 dl mælk
50g margarine
25g gær
1/4 tsk salt
1 spsk sukker
cirka 5 dl Safir hvedemel (300 g)

Fyld:
50 g margarine
1/2 dl sukker
1/2 spsk kanel

Sådan gør du:
1. Smelt margarinen, tag gryden af varmen og tilsæt mælken.
2. Rør gæren ud i mælken.
3. rør salt, sukker og mel i.
4. Ælt dejen godt igennem.
5. Tænd for ovnen på 200 grader.
6. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud med kagerullen, til den måler ca. 25×50 cm.
7. Rør fyldet sammen i en skål.
8. Smør fyldet å dejen med en paletkniv.
9. Rul dejen sammen på langs ligesom en roulade.
10. Skær den i 20 skiver.
11. læg skiverne på en plade med bagepapir.
12. Stil sneglene til hævning et lunt sted ca. 20 minutter.
13. Bag sneglene på midterste ovnribbe cirka 15 minutter.
Denne opskrift er indsendt af Kristina Andersen

Æblekage med revne æbler

Du skal bruge:
6-8 æbler
Markroner
og piskefløde

Kom i gang:
Skræl æblerne, og riv dem på et rivejern. Læg et lag revne æbler i en skål og et lag makroner ovenpå. Derefter igen et lag revne æbler og derpå et lag makroner. Lav så mange lag du vil og har plads til i skålen. Pisk derefter fløden til flødeskum og læg det øverst.
Denne opskrift er indsendt af Kristina Andersen

Havregrynskugler

Ingredienser:

Havregryn 2dl.
Kokosmel 1dl.
Sukker 3/4 dl.
Vanilliesukker 1 ss.
Kaffepulver, (kan også bruges varm kaffe) 1 ts.
Kakao 1ss.
Smør 100g.

Sådan gør du:
1) Mal havregrynene gennem en persillekværn eller knus dem mellem hænderne.
2) Bland alle de øvrige dele i.
3) Ælt det hele sammen til en ensartet masse.
4) Tril små kugler deraf.
5) Vend kuglerne i kokosmel eller hakkede nødder. Kuglerne kan også vendes i krymmel.
Lad godterne tørre på bagepapir ved stuetemperatur, (kan også puttes i køleskabet).
Denne opskrift er indsendt af Dina

Nesquick kage

Ingredienser:
1½ dl. nesquick pulver
1½ l. piskefløde
3 brune lagkagebunde

Sådan gør du:
Pisk piskefløden til flødeskum.
Hæld nesquick pulveret i.
Pisk det så det bliver brunt.
Tag en lagkagebund og smør det brune flødeskum ud på bunden.
Tag en til lagkagebund og gør det samme som før

Denne opskrift er indsendt af Emma

Glade Ansigter

Ingredienser:
250g blødt smør eller margarine.
250g (3dl) melis
2æg
500g (8dl)hvedemel
marmelade

Sådan gør du:
Rør smør eler margarin og sukker sammen,gerne med el-pisk.Tilsæt æggene,et ad gangen. Sigt melet i og saml dejen.Ælt den forsigtigt på et melet bord.Hvis den er for blød,lægges den 30min. I køleskabet.Rul dejen ud i knapt 5mm tykkelse og stik cirkler ud (6cm),F.eks.med et glas. På halvdelen af kagerne stikkes øjne ud (1cm) og et nit til munden (smil på!).
Bag kagerne i en varm ovn ved 190 i 10-12 mim., til de er gyldne. Lad dem køle på bageristen. Læg dem sammen to og to med marmelade. Af portionen bliver der ca. 20 kager. Råd:Brug hætten fra en tynd kugle-eller spritpen til at stikke øjne ud. Marmeladen skal være ret stiv.
Denne opskrift er indsendt af Gerda

Jule-Kanelsmåkager (fedtfattig)

Ca. 50 stk.
Ingredienser:
2 æg
1 dl. sukker (ca. 110 g.)
2 tsk. Vaniliesukker
2½ tsk. stødt kanel
40 g. hakkede mandler
100 g. hvedemel

Sådan gør du:
Æg og sukker piskes sammen. De andre ingredienser putter man forsigtigt i. Dejen hælder man i en pose, hvor man klipper en lille del af hjørnet af. Kagerne trykkes forsigtigt ud på en bageplade med bagepapir. (Pas på med at trykke for meget ud, da dejen stille og roligt vil flade ud, af sig selv.. Tryk ca. det ud, der svarer til en teskes-hoveds form!) Bag dem ved 175 graders varme i varmluftsovn, i ca. 10-15-20 minutter (kommer an på hvor sprøde man vil have dem.)
Tips: Tilføj evt. salt…men prøv lige at lave dem uden først. god fornøjelse, og god julebag ;P
Denne opskrift er indsendt af Pauk

Skinketærte

Du skal bruge følgende til opskrift på Skinketærte.
Fyld til tærten:
2 tomater
Lidt salt og peber
2 løg
4 spiseskef. chilisauce
1 til 2 spiseskef. margarine eller smør
1 deciliter persille
3 spiseskef. fløde
1,5 spiseskef. sennep
300 gram røget skinke

Dej til tærten:
200 gram margarine eller smør
5 deciliter hvedemel
1 deciliter vand
Lidt salt
3 kogte kartofler (kolde)

Pensling af dejen:
Æg

Bland salt, fedtstof og kartoflerne (moste). Kom mel ved og herefter tilsæt vandet og ælt det godt sammen. Dejen skal stå i køleskabet i en halv time. Pil løgene og svit dem. Kom fedtstoffet på en pande, kom så løgene på og svits dem til de er brune. Kom fløde, chilisauce, og sennep op i og smag det med salt og peber. Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Tag skinken og skær det i små stykker. Del dejen i to og rul den ene halvdel ud til en cirkel. Kom dejen i en smurt form. Kom tomater, skinke, persille og løg over dejen. Tag nu den anden halvdel dej og rul den ud. Kom den over fyldet og pensl den med æg. Lav nogle små huller med en gaffel. Kom den i oven ved 200 grader i en halv time.
Denne opskrift er indsendt af stina

Kanelsnegle

100 g smør
25 g gær (½ pakke)
3 dl lunken mælk
1 spsk sukker
1 knivspids salt
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
1 tsk stødt kardemomme

1: smelt smør i en gryde. Lad det køle af.
2: Smuldr gøren, og rør den ud i lidt af mælken i en stor skål. Rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker og salt.
3: Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne (hold 1 dl mel tilbage)
4: Ælt dejen glat og smedig. Kom mel i, indtil den næsten ikke klistrer til bordet mere – den skal æltes ca. 200 gange.
5: Læg dejen i en skål, læg et rent viskestykke over. Lad den hæve ved stue temperatur i ca. 1 time. Tænd ovnen på 225 grader.Tænd ovnen på 225 grader.
2: Kom kardemomme i dejen, og ælt den godt igennem.

1 dl sukker
50 g blødt smør
1 spsk stødt kanel

Glasur: 2 dl flormelis (100 g)
1-2 spsk kogende vand.

1: Tænd ovnen på 225 grader.
2: Rør smør, sukker og kanel sammen i en skål.
3: Rul dejen ud med en kagerulle til en firkant på ca. 20 x 25 cm.
4: Smør kanelblandingen i et jævnt lag på dejen ,men en dejskraber.
5: Rul dejen sammen til en roulade. Skær 15-20 skiver af den med en kniv.
6: Sæt kanelsneglene på en bageplade med bagepapir, lad dem efterhæve ca. 30 min.
7: Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag sneglene 15 min. Tag en ud af ovnen – brug grydelapper. Sneglen er færdigbagt hvis det lyder hult, når man banker på undersiden af dem.
8: Lad sneglenekøle af på en bagerist.
9: Rør glasur af flormelis og lidt kogende vand, så det er tyktflydende. Pynt kanelsneglene med glasuren.
Denne opskrift er indsendt af Signe

Risengrød

Find gode risengrød opskrifter her.
Ingredienser:
1 liter sødmælk
125  gram grødris
Lidt salt efter behag

Sådan gør du:
Mælken bringes i kog, og risene tilsættes.
Lad småkoger under låg 50-60 min. indtil grøden er jævn. Omrøres løbende. Grøden smages herefter til med salt.

Sukker, kanel og smør tilføjes under servering.

Jule-småkager

Ingredienser:
225 gr. af hvedemel.
1 tsk. af bagepulver.
75 gr. af koldt margarine el. smør.
100 gr. af sukker.
1 tsk. af vaniliesukker.
1 æg.

Sådan gør du:
Bland hvedemellet og bagepulveret i en skål, skær smørret i små stykker og rør det sammen, bland skukker og vanilieskukkeret ned i dejen, så til sidst kom så ægget i. elt dejen sammen. Kom dejen så på et bord, som er plaffet med mel, brug en kagerulle at rulle dejen ud.
Brug så kage-former, at lave småkagerne med. Kom så kagerne på bagepladen, og bag dem øvest i ovnen. De skal bages i 7 minutter, i 200 grader.
Når kagerne er kolde, kan du komme glasur på, i alle slags farver!
God fornøjelse (:
Denne opskrift er indsendt af Oivia

Marcipan-småkager med sølvdrys

ingredienser til ca. 50 stk.
25 g smør
75 g hvedemel
250 g rå ren marcipan
1 tsk.økologisk citronskal
(fint revet)
50 g flormelis
1 æggehvide
lidt mel

Drys:
flormelis og sølvstøv eller sølv kagekrymmel( fås i specialkøbmænd og velassorterede supermarkeder)

1. skær smør i små stykker, og smuldr det med mel, så det kommer til at ligne reven ost.

2. riv marcipanen groft på et rivejern. rør den i melet.

3. riv det gule af citronenpå rivejernets fine side. rør det i dejen sammen med flormelis. tryk dejen sammen med æggehvide.

4. tænd ovnen på 175 grader.

5. form ca.50 små kugler, og sæt dem på bagepapir på bageplade. dyp en gaffel i lidt mel og tryk hver kugle i midten med gaflen.

6. bag marcipansmåkagerne i den varme ovn ca.10 min., til de er lysebrune. lad dem køle lidt af.

7. vend kagerne i flormelis. læg dem på et fad og drys med sølvstøv eller kagekrymmel. kagerne kan opbevares i kagedåse eller lufttæt beholder.

Disse kager er specielt hyggelige i juletiden, hvor de fleste familier bla. samles for at lave marcipan.hyggelige julekager. perfekt til kaffen juleaften <3
Denne opskrift er indsendt af prinsessen

Brownies

250 gram smør.
150 gram mørk chokolade i små stykker.
4 æg.
250 gram sukker (ca. 3 dl.)
150 gram hvedemel (ca. 2 1/2 dl.)
3 spise ske kakao.

Der er ca. 48 stk.
Ca. 35 min. ved 175 grader.
Fryseegnet: Ja.
Denne opskrift er indsendt af Kokken