Opskrifter – Nem mad til børn

mad til børn - opskrifter

BEMÆRK: De fleste af opskrifterne kræver hjælp fra en voksen

Herunder finder du en oversigt over opskrifter med nem mad til børn. Smid gerne en kommentar, hvis du har prøvet at følge en eller flere af opskrifterne, så andre kan læse om erfaringer og meninger. Skriv også gerne en kommentar, hvis du kender andre opskrifter med nem mad til børn.

Indholdsfortegnelse

Gode pølsehorn til børn

Ingredienser:

  • Til dejen:
  • 25 g. gær
  • 1 ½ dl. mælk
  • ½ tsk. salt
  • 250 g. hvedemel
  • 50 g. olie
  • 1 spsk. Sukker

Desuden skal der bruges et æg samt et passende antal pølser.

Sådan gør du:
Ælt dejen smidig og lad den efterhæve ca. 1 time Rul dejen til en pandekage. Del kagen i 8 lige store stykker og rul pølserne ind, som et horn – Put evt. ketchup på dejen. Pensl med sammenpisket æg eller æggehvide. Bages i ca 10 min. ved 225 g på midterste rille.

Indsendt af: Pernille Pedersen

Pastasalat med tun

Ingredienser:

  • 125 g. pastaskruer
  • 100 g. ærter
  • 1 rødløg
  • 4 tomater
  • 1 dåse tun i vand

Dressing:

  • 100 g. kvark
  • 1 dl. tomatjuice
  • 1/2 tsk. merian
  • 1/2 tsk. salt
  • Groft peber

Sådan gør du:
Pastaen koges efter anvisning på posen og afkøles. Rødløg og tomater skæres i terninger. Pasta, ærter, løg og tomater blandes i en skål. Tunen findeles og tilsættes. Dressiningen røres sammen og serveres ved siden af.

Indsendt af: Pernille Pedersen

Arme Riddere

Ingredienser:

  • 8 skiver franskbrød
  • 2 dl. mælk
  • ½ dl. sukker
  • 2 tsk. kanel
  • 50 g. smør

Sådan gør du:
Vend franskbrødskiverne i mælken.
Drys sukker og kanel på brødet og steg brødskiverne i fedtstoffet på begge sider.

Indsendt af: Pernille Pedersen

Amerikanske pandekager

Ingredienser:

  • 2 ½ dl. mælk
  • 2 ½ dl. mel
  • 1 stort æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. smeltet smør

Sådan gør du:
Bland alle de ovenstående ingredienser i en skål, til dejen er ensartet. Varm panden, evt. en spejlægspande eller blinispande, og kom en lille smule smør på. Kom dejen på panden i klatter, som skal flyde ud af sig selv. Bag dem, indtil overfladen bobler og undersiden er lysebrun. Vend pandekagerne og bag videre.

Det tager et par minutter på hver side.

Servér pandekagerne i stakke med smør og ahornsirup, evt. med lidt bacon eller pølser til, hvis det skal være rigtig amerikansk.

Indsendt af: Pernille Pedersen

Boller

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1-2 tsk. sukker
  • 8-9 dl hvedemel

Sådan gør du:
Udrør gæren i det lunkne vand. Smuldr smørret i melet. Tilsæt vandet, æggene, salt og sukker. Ælt dejen godt sammen, og stil den til hævning i 40 minutter et lunt sted.

Dejen formes til 15 boller, der sættes på en smurt plade til efterhævning, mens ovnen bliver 225 grader varm. Bages i 10-15 minutter.
Denne opskrift er indsendt af Helga Nielsen

Vafler

Ingredienser:

  • 150 g. hvedemel
  • 2 dl. koldt vand
  • ¼ l. piskefløde
  • 20 g. smeltet margarine
  • 1 spsk. sukker

Sådan gør du:
Mel og vand piskes sammen. Fløden piskes næsten stiv og vendes i sammen med smeltet margarine og sukker. Vaffeljernet varmes godt op. Lidt fedtstof kommes på til det første hold vafler.

Dejen hældes på, men må ikke dække jernet helt, da den flyder ud, når jernet lukkes. Vaflerne bages ca. 3 min., på hver side. Serveres nybagte drysset med sukker eller evt. syltetøj.

Indsendt af: Katja

Sandwich

Ingredienser:

  • 2 skiver toast brød
  • 1 skive skinke
  • 1 skive ost
  • 2 skiver tomater
  • 5 skiver agurk
  • Dressing, mirakel whip, ketchup eller ligende

Sådan gør du:
Tag de 2 skiver toast brød og smør dressing eller ligende på, og så lægger du skinke på og oven på det de 2 skiver tomat så osten, og så agurkerne ovenpå, og så det andet toast brød på. Så er den klar til at spise.
Denne opskrift er indsendt af Anna

Pølseæggekage

Ingredienser:

  • (Til 3-4 pers.)
  • 3-4 kartofler
  • 1 spsk. smør
  • salt og peber
  • 4 æg
  • 4 spsk. mælk
  • 4 wienerpølser
  • 1 tomat
  • 4 spsk. klippet purløg

Sådan gør du :
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Læg dem på en stegepande med smeltet smør.
Steg over jævn varme i 6-8 min. til de er møre. vend kartoflerne flere gange.
Drys 1/4 tsk salt på.
Pisk æggene let sammen med mælk, ½ tsk salt og et lille drys peber.
Skær pølserne i skiver og bland dem med kartoflerne på panden.
Hæld æggemassen over kartoflerne og skru ned til lidt svagere varme. Stik lidt ned i æggemassen med stegespaden, så det flydende kan løbe ned i bunden og stivne.
Lidt før æggekagen er stivnet, skærer du tomaten i skiver, og pynter med tomat og purløg.
Velbekomme

Denne opskrift er indsendt af Anita

Kongens tomat suppe

Ingredienser:

  • 3 dåser flåede tomater
  • 2 poser margaronnie eller noget spagetti
  • lidt krydderurte mix
  • 5 spsk. vand

Sådan gør du:
De flåede tomater hældes op i en gryde hvor efter der hældes vand i og til sidst kommes krydderurte mixen i husk ikke alt for meget

Margaronnien skal koges 10 minutter før det serveres kom eventuelt lidt salt og peber i det

Denne opskrift er indsendt af Anne

Pande Brød 5 stk.

Ingredienser:

  • 3 dl. mel.
  • 2 dl. vand.
  • 1 æg.
  • 50 g magarine.
  • 50 g gær.
  • 3 dl. mælk.

Sådan gør du:
Først hælder du mælken i en skål. Så smulre du gæret i mælken. og så putter deu den smeltede magerine i og melet og æget putter du i og rører det sammen. så hælder du degen på panden og lader dem stege.

Volla så har du verdens lækreste brød…

Denne opskrift er indsendt af Monica på 11 år.

Pizzaanegle (ca. 16 stk.)

Ingredienser:

  • DEJ:
  • 50 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • ½ dl olie
  • ½ tsk. salt
  • 500 g mel
  • FYLD:
  • 1 dl ketchup
  • 150 g kogt skinke
  • 50 g revet ost
  • 2 spsk. oregano

Sådan gør du:
1. Rør gæren ud i det lune vand
2. Tilsæt olie, salt og det meste af melet
3. Ælt dejen tilsæt evt. mere mel
4. Rul dejen ud til ca. 30*40 cm
5. Smør ketchup på, fordel skinken, oregano og til sidst ost over dejen
6. Rul dejen sammen på den smalle led til en roulade, og skær ca. 16 snegle, der sættes på bageplade med bagepapir
7. efterhæver ca. 30 min.
8. ovnen tændes på 220 grader, når der 10 min. tilbage ar hævetiden
9. sneglene bages ca. 8-10 min.

Opskrift indsendt af Frederikke P. Holm

Kristinas frugtsalat

Du skal bruge:

  • 2/1 æble
  • 1 banan
  • Lidt rosiner
  • Tykmælk

Sådan gør du:
Skær æblet og bananen i tern og hæld tykmælk over (efter behov) og nogle rosiner.

Kan evt. laves med andre frugter.

Denne opskrift er indsendt af Kristina

Små lækre pizzaer

Du skal bruge:
(Til 4 personer)

  • 1 flute
  • 1 dåse flåede tomater
  • Lidt olie
  • Mild skæreost
  • 4 skiver pålægsskinke
  • Kniv
  • Skærebræt
  • Gryde
  • Dåseåbner
  • Brødrister
  • Ovn

Sådan gør du:

1. Skær skinken ud i små terninger. åbn tomatdåsen, hæld væden fra og hak tomaterne groft med en kniv.

2. Hæld lidt olie i en gryde og de hakkede tomater i 5 minutter.

3. Skær fluten over i 4 og del hvert stykke på langs. Rist stykkerne på en brødrister, så de blivet let gyldne. Hæld tomatmassen på brødet og drys skinken på. Dæk hvert brød med en skive ost og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 5 minutter, til osten den er smeltet.

4. Servér pizzaerne varme…

Denne opskrift er indsendt af Kristina Andersen

Scrambled eggs

  • Tag 4 æg og pisk dem sammen med ca. 1-1/2 dl. mælk.
  • Hæld det op i en pande og varm det på kogepladen ved stærk varme.
  • Rør hele tiden i æggemassen og sørg for at skrabe hele bunden fri.
  • Når det hele er scrambled, serveres det straks til brød og drysses med salt og peber.

Denne opskrift er indsendt af Nathalie

Verdens Lækreste Ostespaghetti

(Til 4 portioner)
Ingredienser:

  • 340 g spaghetti eller anden lang pasta
  • 3 æg
  • Friskkværnet sort peber
  • En kvivspids salt
  • ½ spiseskefuld vegetabilsk olie
  • 55 g nyrevet parmesanost
  • 2 spiseskefulde piskefløde
  • 115 g stribet bacon i terninger.

Sådan gør du:
1 Varm rigeligt vand i en stor kasserolle.Tilsæt en knivspids salt og en dråbe olie, så pastaen ikke klistrer sammen.

2 Når vandet koger,lægges pastaen i, så den er helt dækket af vand.Lange pastatyper glider ned,når enderne bliver bløde.

3 Mens pastaen koger, pisker du æggene i en skål.Tilsæt fløde,salt,peber og halvdelen af osten og pisk igen.

4 Kom olie på panden.Tilsæt det hakkede bacon, og steg det hurtigt i nogle minutter,til det er færdigt.

5 Kog pastaen efter anvisningen på pakken.Hæld pastaen i en si og lad den dryppe godt af.

6 Hæld den stadig varme varme pasta tilbage i kasserollen.Tilsæt æggemasse og bacon. Rør godt rundt,og varm forsigtigt,til æggemassen tykner på pastaen.

Hæld din spaghetti carbonara over på et fad og drys med resten af den revne parmesan-ost. Retten skal spises rygende varm.

Denne opskrift er indsendt af May

Kanel havergrød

Ingredienser:

  • ½ banan (gerne moden)
  • ½ dl havergryn
  • Vand
  • Kanel

Sådan gør du:
Bananen moses, derefter hældes der havergryn i. Fyldes med vand så det dækker havergrynene. Og drysses med lidt kanel.
Sættes i micro ovnen i 1 – 2 min.
God og sund morgen mad!!

Denne opskrift er indsendt af Maya

Del dine opskrifter med nem mad til børn

Skriv en kommentar herunder, hvis du har nogen gode og nemme opskrifter på mad til børn. Du er også mere end velkommen til at fortælle om dine erfaringer, hvis du har prøvet en af ovenstående opskrifter.

Se også opskrifter på drikke til børn & slik og kager.