Brætspil for børn

brætspil til børn

Her finder du en oversigt over de 10 mest populære, nye og klassiske brætspil til børn og voksne i alle aldre. Sektionen bliver opdateret med flere spil løbende.

Indholdsfortegnelse

Kalaha

kalaha brætspil

Kalaha er et klassisk spil fra oldtiden, der i sin enkelthed går ud på at få fyldt flere kugler i ens egen kalahadel end modspillerens.

For at vinde spillet er ens primære opgave at undgå de tomme kalahahuller, der er på brættet, da disse tvinger en til at smide de indsamlede kugler og give turen videre. Den første, som får tømt alle hullerne for kugler på sin egen side af brættet, overtager ligeledes modstanderens tiloversblevne kugler, og den der til sidst sidder med flest kugler er vinderen af spillet.

Kalaha er et strategisk spil, men med sit meget enkle spilleformat, er det også et enkelt spil, der nemt kan tages med på turer eller rejser.

Køb Kalaha her →

Spejlæg brætspil

Spejlæg brætspil

Spejlæg er et spil for hele familien, hvor reglerne ligeledes kan tilpasses til mindre børn. Reglerne er enkle, og det sjove terningespil kræver ikke meget tid eller forberedelse, før spillet for alvor kan komme i gang.

Hver spiller får inden spillet udleveret et antal æg, som de ved hjælp af en terning skal sørge for at komme af med. Dette kan ske enten ved at slå et spejlæg med en 6’er eller ved terningeslag at ramme de æggebægre på spillepladen, hvor der i forvejen ikke er placeret et æg. Hvis man rammer et æggebæger, der i forvejen har et æg, er man tvunget til at tage ægget og lægge det i sin egen kurv. Vinderen er den person, der først mister alle sine æg og sidder tilbage med en tom kurv.

Køb spejlæg spillet her →

Tegn og Gæt

Tegn og Gæt - Platinum

Med det klassiske brætspil Tegn og Gæt kan I endelig finde ud af hvem i familien, der tegner bedst – og hvem der er bedst til at gætte! Tegn og Gæt er det ultimative familiespil, som ligeledes kan være underholdningen til større sociale arrangementer.

Spillet fås i mange versioner, men det går i al sin enkelthed ud på at tegne. Man bliver delt op i hold, hvor man skiftevis trækker et kort med ord eller vendinger, som man skal tegne for sine holdkammerater.

Med dette spil sættes jeres fantasi virkelig på prøve, og I er garanteret et godt grin, der kan vare hele aftenen.
Køb tegn og gæt her →

Hvem er Hvem?

Hvem er hvem brætspil

Hvem kan ikke godt lide gættelege, når det kommer til brætspil? Med spillet Hvem er Hvem dyster man to og to om at gætte hinandens karakterer. Spillepladen er fyldt med sjove og finurlige karakterer, som alle er forskellige og har forskelligt udseende.

Er din person en mand? Har din person lyst hår?

Sådanne spørgsmål danner rammen om spillet, hvor det handler om hurtigst at gætte den andens person. Det gælder om at være skarp og god til at huske, så du i sidste ende kun sidder tilbage med en person, der også viser sig at være den rigtige.

Køb hvem er hvem her →

Matador

matador

Brætspillet Matador, også kaldet Monopoly, er et økonomisk og strategisk spil for lidt ældre børn og voksne, hvor det handler om at opkøbe og leje grunde og virksomheder.

Med Matador-penge kan man købe de eftertragtede grunde såsom Rådhuspladsen eller Frederiksberggade – hvis man altså når det før ens modspillere! Eller man kan ”prøve lykken” og risikere at komme i fængsel. Ejer man en grund, og en spiller efterfølgende lander på denne, kan man opkræve penge fra dem og således købe endnu flere grunde.

Med Matador er I garanteret et spil, som vil få tændt hele familiens konkurrence- og iværksættergen – for hvem vil ikke gerne i sidste ende blive den rigeste spiller og dermed vinder af spillet?

Køb matador her →

Quizmysteriet

quizmysteriet brætspil

Dette underholdende og nytænkende spil kan få både voksne og skolebørn op af stolene af bare spænding! Med Quizmysteriet gælder det om at agere detektiv og svare på paratvidensspørgsmål for at opklare et mystisk tyveri, der er blevet begået.

Tyverierne er begået af kendte karakterer såsom Rødhætte og Columbus, og mysterierne er alle opbygget ud fra spørgsmålene ’hvem, hvad og hvor?’, som skal besvares, før tyven kan blive fundet.

Spillet blander alle de gode elementer fra både quiz- og detektivspillet, så kan I lide at quizze OG løse mysterier, så er dette spil lige noget for jer!

Danmark Spillet

Danmark Spillet
Hvor meget ved du egentlig om landet, du bor i?

Med det traditionelle brætspil Danmark Spillet kan hele familien blive klogere på det danske land, samtidig med at I dyster om at indsamle brikker ved at svare korrekt på almene spørgsmål om Danmarks geografi og natur.

Hver spiller skal igennem spillet nå at besøge 16 forskellige danske byer, og vinderen af spillet er den person, der først når tilbage til sin egen startby efter at have været hele landet rundt og indsamlet brikker.

Spillet er bedst egnet til voksne og ældre børn, da spørgsmålene virkelig sætter din geografiske viden på prøve.

Pandekagespil for de helt små

pandekagespil for de helt små
Rasmus Klumps pandekagespil er et superunderholdende spil for selv de yngste deltagere. Spillet kan spilles fra 4 år og opefter, og det handler i sin enkelthed om at indsamle så mange pandekager som muligt til Rasmus Klumps store familiemiddag.

I løbet af spillet møder man på spillepladen Rasmus Klumps venner, der kan være med til at afgøre ens skæbne. Her kan man nemlig være så heldig, at de giver en ekstra pandekage, men man kan også risikere, at de spiser en af dem, man i forvejen havde.

Spillet tager ikke lang tid, og vinderen er den person, der kan bygge det højeste pandekagetårn til middagen.

Køb pandekage spillet her →

Boggle Spil

boggle
Hvorfor ikke blande underholdning og læring i et spil som Boggle?

Ligesom det velkendte spil Scrabble skal man i brætspillet Boggle udfordre hinanden i at skabe så mange rigtige ord som muligt. Ordspillet er velegnet de lidt yngre spillere, da det er mere enkelt end andre ordspil. Med Boggle Spillet kan man være med til at øge barnets lyst til at lære mere om ord, og det er således en god måde at træne barnets ordforråd og kundskaber på en sjov og udfordrende måde.

Spillet fylder eller vejer ikke særlig meget, og det er derfor nemt at tage med rundt, når børnene skal underholdes på farten.

Køb Boggle spillet her →

Stratego Original

Stratego brætspil

Et klassisk strategispil, som aldrig går af mode. Du styrer en hær og kæmper mod din modstander om fanen. Det er dig som bestemmer hvilken strategi, der skal bruges.

Stratego Original er brætspillet, hvor taktik og snuhed er altafgørende.

Køb Stratego her →

Generelt om brætspil for børn

Brætspil er ofte omfattet af et familiespil, som man kan spille flere sammen og hvor der er mange timers underholdning gemt i. Der findes brætspil inden for mange forskellige genrer og sværhedsgrader. Et af de vel nok mest kendte spil er trivial pursuit, som kan spilles ved minimum to mennesker. Her er det ofte ens piratviden, der kommer en til gode og man skal svare på spørgsmål inden for forskellige kategorier, såsom historie, sport og kultur.
Derudover kan trivial pursuit købes i flere udgaver. Blandt andet i en børneudgave hvor selv de mindreårige børn kan svare på en lang række af spørgsmålene, men også i en master udgave for de voksne med en særlig ekstra god piratviden inden for mange kategorier.

Andre brætspil som er blevet spillet i mange år, er spillet domino. Et brætspil hvor brikkerne er 2-delte og hvor hver del har et antal øjne fra mellem nul og seks. Øjnene som vi kender dem fra en almindelige terning, hvis man har spillet Yatzy eller andre spil, hvor man skal bruge en terning. Det gælder således om at parer domino brækkerne med de samme øjne på og vinderen er derfor den, der først kommer af med alle sine brækker først.

Alle disse brætspil og andre til kan købes i de fleste legetøjskæder, som ligger rundt omkring i Danmark i de større byer til rimlige priser. Vil du finde brætspillene til en billigere pris, kunne et godt sted være, at kigge på internettet, hvoraf der findes flere forskellige webshops, der sælger brætspil og andet legetøj til børn. Her er der rig mulighed for, at få rabatter, da de mere kendte og ukendte mindre kendte webshops, har mange mindre udgifter og kan derfor sætte priserne ned på deres produkter.

Det kommer kun dig til gavn, da du derfor ofte kan være heldig, at få rabat på dit næste køb. Ofte er der tale om mellem 10-20 % af den vejledende pris, som du finder i de fysiske butikker. Det kan derfor være en yderst smart idé, at tjekke udvalget ud i de fysiske butikker først, for herefter at gå hjem at købe samme brætspil på internettet og dermed sparer dig selv for en masse penge. Du kommer nok til, at skulle betale fragt for dine produkter, men det kan i mange tilfælde godt betale sig og samtidig kan du klare det hele hjemmefra uden at skulle uden for døren.