Løbecykel

løbecykel

Er junior blevet gammel nok til at bevæge sig hurtigt og sikkert omkring, og er der brug for nye udfordringer? Så er en løbecykel det ideelle næste skridt. Løbecykler er starten på dit barns cykelliv, og den skaber et trygt og sikkert fundament, inden cyklen får pedaler. Det er dermed det naturlige springbræt fra gåben til cyklist. Samtidig forbedrer cyklen dit barn både fysisk og psykisk, og den er derfor oplagt som en del af barnets udvikling. 

Indholdsfortegnelse

Bedste løbecykler til børn

Løbecykler er til det barn, der endnu ikke er gammel nok til en rigtig cykel, men stadig vil udfordres. Når junior er blevet sikker til bens, og der er brug for ny læring til at fremme udviklingen. Samtidig har den lille lyst til at komme hurtigt fremad og bruge sin motorik. Her er en løbecykel ideel.

Der findes dog mange cykler, alle i forskelligt materiale, mål og funktioner. Der er dermed en del at holde for øje, når du skal købe den bedste løbecykel til den lille. Det er vigtigt at undersøge alle muligheder, og finde den cykel der opfylder alle behov for både dig og dit barn. Listen rummer alt fra aluminium stel til træ, skumdæk og plastikdæk, forskellige højder og forskellige priser. Flere udbydere kan vurderes, og følgende cykelmærker indeholder funktioner til enhver smag.   

Puky løbecykel

Puky løbecykel

Puky løbecykel er en af de mest efterspurgte på markedet, og den er til dig, der ønsker en cykel, der er moderne i udseendet, har mange funktioner, og findes til en god pris. Cyklerne har to hjul, der begge er skumdæk, så disse ikke punkterer. Derudover har cyklerne sikkerhedshåndtag og tandbeskytter, og desuden kan du finde Puky cykler med forskelligt tilbehør som støtteben og ringklokke.

Cyklerne varierer i størrelsen, og det er vigtigt at finde den cykel, der passer perfekt til dit barn. Sadlen kan justeres i højden og dermed tilpasses dit barn. Højden kan forøges med 8-10 cm., og det er dermed stadig vigtigt at finde den cykel, der passer til den alder og længde, dit barn har. Overordnet gælder, at dit barn skal kunne nå jorden med flad fod på begge sider af cyklen, og højden skal derfor være barnet skridtlængde plus højden på skoene.  

Den mindste Puky løbecykel er en medium, hvis laveste sadelhøjde er 29 cm. Denne egner sig til børn på omkring 85 cm. og med en skridtlængde på 30 cm.

Er dette for småt, findes også en large cykel, hvis mindste sadelhøjde er 34 cm, og denne egner sig til børn på omkring 90 cm., med en skridtlængde på 30 cm.

Endelig findes extra large, der er 41 cm, og hvor dit barn skal have en højde på omkring 95 cm. og med en skridtlængde på 42 cm.  

Kokua løbecykel

Kokua løbecykel

Kokua løbecykel er til dig, der ønsker den bedste kvalitet, og gerne vil betale derefter. Kokua har mange gode funktioner og fordele, men prisen er også højere end ved andre mærker. Cyklen har et aluminium stel, hvorfor den er let og dermed nem for barnet at håndtere. Derudover er den let for mor og far at bære omkring. Materialet medvirker samtidig, at cyklen er i god kvalitet, og kan holde længe. Derudover har den punkterfrie dæk, hvilket gør cyklen endnu mere solid.    

Løbecyklen kan tilpasses dit barn i højden. Den kan justeres fra 34-47 cm. Derudover sælges den kun med to hjul, hvorfor den er til lidt ældre børn på mellem 2-5 år. Cyklen findes i forskellige farver, og det er dermed muligt, at finde den farve dit barn drømmer om.

  

Chillafish løbecykel

Chillafish løbecykel

Chillafish løbecykel favner bredt, og er til dig, der ønsker en enkelt og funktionel cykel. Chillafish cyklerne kommer i forskellige former og farver, og varierer desuden både i højde og antal hjul.

Du kan få en cykel til et mindre barn, der endnu mangler hjælp til balancen, og dermed ikke føler sig sikker med kun to hjul. Her tilbydes en firehjulet cykel. Er dette for let, kan du også købe en Chillafish cykel med tre hjul, hvor det ene senere kan fjernes, når junior er ældre og mere tryg ved cyklen.

Endelig findes cyklen med to hjul, til det barn der fra start har god motorik og gåpåmod.

Disse cykler har et justerbart sæde, så cyklen kan bruges, selvom barnet vokser. Cyklerne findes i forskellige slag, og alt efter hvilken du vælger, kan de holde til en varierende vægt.

Nogle cykler kan holde til 25 kg., mens andre kan klare en vægt på 35 kg. Vægten hænger desuden sammen med højden, hvor nogle løbecykler er 22-27 cm høje, mens andre er 32-39 cm.

Cyklen består desuden af overdimensionerede rør, der ikke vejer meget, og dermed er nemme at håndtere for barnet. De har gummidæk, der gør det let at køre.

Krea løbecykel

krea løbecykel

Krea løbecykler er til dig, der ønsker en cykel med et mere naturligt udseende. Dette er en løbecykel af træ, hvilket også giver et mere bæredygtigt produkt. Krea cykler har punkterfrie dæk, så dit barn nemt kan komme frem, uden at skulle tænker over hvad der ligger på jorden. Derudover har de fleste cykler en refleks foran, hvis barnet kører i mørke.

Cyklen kan justeres i højden, og kan dermed tilpasse dit barn, når dette vokser. I sig selv vejer den 3 kg., hvilket gør den let at håndtere for junior. Derudover kan den holde til en vægt på 25 kg., og denne er dermed ideel i barnets tidlige år.

Derfor skal dit barn have en løbecykel

Løbecykler er en oplagt gave til dit barn, der har brug for nye udfordringer og er i gang med at udvikle sig, men stadig ikke er gammel eller sikker nok til en rigtig cyklen. Denne er tiden lige inden, og springbrættet til, et liv som cyklist. Derudover er cyklen med til at fremme dit barn både fysisk og psykisk.

Fysisk forbedres juniors motorik ved en løbecykel. Barnet lærer om koordinering, når benene skal skubbe resten af kroppen fremad. Derudover skal benene bevæge sig skiftevis, hvis cyklen skal køre, hvilket også handler om at kunne koordinere. Løbecykler er også med til at lære dit barn at holde balancen. Selvom benene hele tiden har kontakt med jorden, skal barnet kunne holde balancen, så cyklen ikke vælter. Desuden udfordres barnets balanceevne, når denne pludselig skal håndtere en cykel i fart. At barnet hele tiden kan stoppe cyklen med fødderne, giver dog en tryghed, og lader barnet lære i eget tempo.

Psykisk udfordres barnet, når dette skal prøve grænser af. Det kan i starten være nervepirrende at bevæges sig omkring på en løbecykel, og den lille tvinges til at prøve sig frem og overskride de trygge og vante rammer. Der er dog derfor en god idé at starte på et blødt underlag, så barnet ikke slår sig, hvis det vælter.

Endelig er løbecykler med til at give barnet en masse timers sjov. Når først junior har fundet ud af, hvordan cyklen fungerer, og føler sig tryg ved denne, er det svært at stoppe igen. Cyklen hjælper barnet med at komme hurtigere frem, og giver den første oplevelse af at bevæge sig på anden måde end ved at gå.    

Barnets alder til løbecyklen

løbecykel til de små

Der findes forskellige løbecykler til forskellige aldre. Om dit barn er 1 år, 2 år, 3 år, 4 år eller 5 år er der en cykel, der passer. Overordnet gælder, at disse cykler kan benyttes af børn mellem 1-6 år. At cyklen kan bruges i så bred en periode, er desuden vigtigt at holde for øje, når du køber en. Kvaliteten skal være god, hvis cyklen skal holde længe.

Når du skal vælge den rigtige cykel til dit barns alder, er det mest væsentlige at overveje, hvor mange hjul den skal have. Cyklerne sælges med fire hjul, tre hjul eller med to hjul. Jo yngre dit barn er, jo flere hjul er der behov for. Som et årig og op til omkring to år, er det oplagt med en cykel med fire hjul. Er dette for nemt, kan en trehjulet løbecykel også passe. Når barnet bliver ældre, får dette mest ud af en cykel med to hjul. Denne er bedst for børn i tre til seks års alderen. Der findes løbecykler, hvor hjulene kan tages af og på, og disse cykler kan derfor tilpasses, jo ældre dit barn bliver.  

Sådan finder du den rette størrelse

Når du skal finde den perfekte løbecykel til dit barn, skal du se på barnets højde frem for alder. Hvilken cykel der skal købes, afhænger ikke af, hvor gammelt dit barn er, men hvor højt det er, da højden skal passe til cyklens størrelse.

Er cyklen for lav til dit barn, vil benene ramme styret, og cyklen vil være svær at håndtere. Er den omvendt for høj til dit barn, vil den lille ikke kunne nå jorden, og det vil derfor være svært at holde balancen. Den perfekte størrelse er dermed en nødvendighed, hvis dit barn ikke skal vælte eller blive skræmt og dermed få en dårlig start på cykellivet. 

Stort udvalg af løbecykler

glade drenge på deres nye cykel

Der findes et stort udvalg af løbecykler. Udover forskellige mærker, forskelligt materiale og funktioner, har cyklerne også forskelligt udseende.

Der findes cykler i mange farver, og dit barn kan få lige præcis den nuance, der foretrækkes. Om yndlingsfarven er rød, blå, lilla eller brun, findes der en løbecykel, der passer. Derudover findes cyklerne med forskellige mønstre, der gør den mere personlig. Endelige findes der cykler i forskellige former som eksempelvis politibiler eller scootere. Dette gør den sjov at bruge, og cyklen indgår let som en del af legen.

Løbecykel test

Når du køber en af disse cykler, er det en fordel at købe en testvinder. Herved er du sikker på at få en cykel, der holder godt og er god for junior. Cykler af mærkerne Krea, Kokua, Puky eller Chillafish er blandt favoritterne, men derudover findes også Rebel Kidz eller Trybike.

En løbecykel test afhænger af prisen sammenhængende med materialet på hjulene, stellet og hvor længe den holder. Derudover skal det vurderes, om denne har andre nødvendige funktioner som bremser eller reflekser. Det er derfor væsentligt at undersøge dette, inden du køber.   

Glem nu ikke cykelhjelmen

Når du har købt din løbecykel, er det vigtigt at huske tilbehøret. Det mest væsentlige er en cykelhjelm. Selvom det ikke er lovgivning, at dit barn skal køre med cykelhjelm, og selvom der ikke er tale om en rigtig cykel, er det stadig en god idé, at barnet har en hjelm. Løbecyklen kan køre hurtigt, og dit barn er ikke så stort endnu, så det er ikke utænkeligt, at cyklen kan vælte. For at hindre, at den lille kommer til skade, er det vigtigt med en cykelhjelm.

Derudover findes øvrigt tilbehør til cyklen, som vil gøre denne sjovere, mere sikker og nemmere at håndtere. På cyklen kan monteres en ringklokke, en kurve eller et sikkerhedsflag, der ikke kun vil gøre den mere personlig, men også mere sikker i trafikken. Derudover kan du købe et støtteben, så cyklen kan stå oprejst selv, eller du kan købe en bæresele, så du let kan tage cyklen på nakken, når junior bliver træt af at cykle. På denne måde bliver det en to go mini løbecykle, der er nem at have med omkring, let for dit barn at bruge, og den bliver en naturlig del af hverdagen.