Hjerterfri spil

Kom godt i gang med kortspillet hjerterfri

På nettet kan du finde de skønneste spil, som kan bruges både til underholdning og udfordring. Du behøver ikke købe hverken materialer, kort eller ekstra elektronik for at få adspredelse i hverdagene eller weekenderne. En computer, tablet eller smartphone, er alt, hvad du har brug for.

Hvis der er ét slags kortspil, som overgår mange andre i popularitet og udbredelse, er det spillet hjerterfri (eller ”hearts” som spillet kaldes på engelsk). Vil du have god underholdning med værdifuldt indhold, er kortspil online et godt valg.

Herunder kan du læse mere om reglerne i hjerterfri, og du får gode råd til at komme godt i gang med det elskede kortspil.

Få styr på reglerne

Før du kaster dig ud i det første spil på nettet, skal du have styr på reglerne. Derved kan du bedst udvikle dig, og du kan på sigt komme til at vinde over venner eller familie, når I spiller hjerterfri sammen.

Der skal være 4 spillere til hjerterfri, og der skal bruges 1 sæt kort uden jokere.

Det gælder om at komme af med sine stik og i særdeleshed om at undgå at have stik med hjerter på hånden – deraf navnet på kortspillet. Der spilles flere runder, og det handler om at være dén spiller, som kan opnå færrest point samlet set.

Når spillet sættes i gang, modtager alle spillere hver 13 kort. Det mest kendetegnende for hjerterfri er, at der i hver runde byttes kort.
Det er vigtigt, at du har helt styr på, hvem du skal bytte kort med i de forskellige runder:

  • 1. runde: byt 3 kort med spilleren til venstre for dig
  • 2. runde: byt 3 kort med spilleren til højre for dig
  • 3. runde: byt 3 kort med spilleren overfor dig
  • 4. runde: ingen kortbyt
  • 5. runde: spillet starter forfra (følge rækkefølgen for kortbytning fra punkt 1-4)

I hver runde gælder det, at esset er kortet med den højeste værdi, og 2 er kortet med den laveste. Den spiller som sidder med 2 klør er vedkommende, som lægger ud og starter en runde. Hjerter-kort må ikke lægges ud som stik i den første runde. Hjerter tæller 1 point og Spar Dame 13 point. Derfor skal man forsøge at undgå at få disse kort.

Der spilles 1 kort á gangen.

Spil hjerterfri gratis på nettet

Du kan selv vælge, hvilken enhed du spiller fra (mobil, tablet eller PC), og kan dermed selv vælge, hvor du spiller. Mens nogle foretrækker at sidde ved bordet foran computeren, er der andre, som bedst kan koncentrere sig og slappe af i sofaen.

Fordelene ved at spille hjerterfri online

Den store fordel ved at spille hjerterfri på nettet er, at du selv kan vælge, hvor og hvornår du vil være aktiv. Det kan være sent om aftenen, om formiddagen, på hverdage eller i weekender. Du kommer til at spille mod 3 virtuelle spillere, som altid sidder parat.

Som ny spiller, der ikke er meget bekendt med kortspil, er det en praktisk fordel at spille på nettet. Fremfor at kaste dig ud i et spil kort med venner, hvor du skal til at lære reglerne at kende fra bunden af, kan du sidde alene i ro og mag og få de første gode erfaringer med spillet på nettet. Det er nemmere for dig at få styr på alle regler, når du har mental ro og ikke føler dig presset eller udfordret af andre spillere. Du får maksimal frihed og fleksibilitet til at spille, når du har tid og lyst. Og når du har opnået et godt niveau, kan du invitere venner eller familie med til hjerterfri.