Yatzy spil

Yatzy spil har været populært igennem mange år, især hos børnefamilierne. Trods Yatzy blev opfundet tilbage i 1954, er spillet stadig mindst lige så populært i dag, og det spilles verden over. Det er nemlig et simpelt og sjovt spil, hvor alle børn og voksne kan være med.

Yatzy spil regler

Først og fremmest skal det nævnes, at der som sådan ikke er nogen begrænsninger på, hvor mange der kan være med. Det kræver bare en ekstra spilleseddel, hvis i er flere personer end, der er kolonner.

 1. Spillet går ud på at få flest point, og det gør man ved at ramme de bedste terninger.
 2. En runde giver hver spiller mulighed for at kaste terningerne 3 gange. Først starter spiller 1 med at kaste terningerne – og derefter kan han/hun gemme én eller flere af terninger – derefter kaster spiller 1 nu terningerne for anden gang, og har igen mulighed for at gemme flere terninger – Og til sidst et tredje forsøg på at slå flere terninger (hvis man ikke allerede har ramt).
 3. Spiller 1 skal nu tælle sammen hvor mange point han/hun har fået – det gøres ved at tælle øjnene på terningerne. Det kræver selvfølgelig at terningerne passer ind på en af kombinationerne. Du kan se de forskellige kombinationer i næste afsnit.
 4. Derefter er det Spiller 2s tur. Og på den måde fortsætter I, indtil alle spillere har haft 15 omgange og udfyldt alle felterne på de forskellige kombinationer. Hvis en spiller ikke rammer nogen af kombinationerne – så skrives der 0 i en valgfri kombination.

Kombinationer: Forklaring af felterne

 • 1’ere – Slå så mange 1’ere som muligt (Hver 1’er er lig med et point)
 • 2’ere, 3’ere, 4’ere, 5’ere og 6’ere – Her gælder det samme som ved 1’erene. Tæl øjnene sammen og du har dit pointtal.
 • Et par – To terninger med samme nummer giver et par. Et par 3 er fx 6 point (3+3)
 • To par – Her skal du ramme 2 par. Altså fx et par 3 og et par 4 (point: 3+3+4+4).
 • Tre ens – Her skal du ramme 3 af samme terning.
 • Fire ens – Her skal du ramme 4 af samme terning.
 • Lille Straight – Her skal du ramme: 1-2-3-4-5 (15 point)
 • Stor straight – Her skal du ramme: 2-3-4-5-6 (20 point)
 • Chancen – Her gælder det om at få så mange point som muligt. Tæl alle 5 terningernes øjnene sammen
 • Yatzy – Her skal ALLE 5 terninger være det samme tal. Yatzy giver 50 point.

Spil Yatzy online

Her på bornesiden.dk, har vi vores helt eget Yatzy spil, som du kan spille 100% gratis – og nej, du skal ikke oprette en bruger eller give din e-mail væk. Det er 100% gratis.

Her er der kun mulighed for at spille Yatzy online alene. Du kan altså ikke spille imod dine venner eller familiemedlemmer – men kun alene imod computeren. Så har du muligheden for at bevise, du er bedre end computeren. Skriv en kommentar og fortæl os, om du er dygtig nok til at vinde i Yatzy online!

Når spillet starter har du mulighed for at vælge en person (Select your character). Her har du mulighed for at vælge imellem 8 personer (4 af hvert køn). Vælg en person og du er klar til at spille Yatzy online helt GRATIS.

Hvad synes du om Yatzy spillet?

Har du prøvet vores Yatzy spil her på Bornesiden.dk, så vil vi da gerne høre, hvad du synes om spillet. Skriv en kommentar herunder og fortæl os om dine erfaringer med Yatzy spillet. Kunne du vinde? Var spillet sjovt? Du kan også dele spillet med dine venner på Facebook, hvis du vil udfordre dem!