Tyngdepose – Søvnhjælp til babyer og mindre børn

En tyngdepose kan hjælpe på kvaliteten af nattesøvn for både baby og barn

Tyngdeposer er en fantastisk opfindelse for mange forældre. Den er lavet specifikt til babyer og børn. De kan bruges på mange måder afhængig af modellen, men ens for dem alle er, at de har en bestemt tyngde. De vejer altså mere, og det kan have store fordele. For eksempel kan det hjælpe på søvnen. Den tunge følelse får nemlig nervesystemet til at falde til ro, så barnet nemmere kan falde i søvn.

Indholdsfortegnelse

De forskellige typer af tyngdeposer til baby

Tyngdeposerne er lavet til babyer og små børn. De er lavet i forskellige modeller, så man kan finde den, som passer bedst til ens barns behov.

Der er selvfølgelig ingen risiko for overophedning i løbet af natten, da alle tyngdeposerne er testet og lavet af kvalitetsmateriale.

Svøbeposen – Søvnhjælp til nyfødte

Svøbeposen er et svøb og en sovepose med tyngde i én. Den kan bruges af helt nyfødte børn til de er cirka 1 år. Svøbeposen er især god for børn med kolik.

Målet med svøbeposen er, at barnet sover længere. Det er, fordi tyngden på maven går ind og imiterer forældrenes berøring. Men svøbeposen er især god til babyer, som har en tendens til at bevæge arme og ben meget i løbet af natten. Svøbefunktionen går nemlig ind og gør det svære for babyen at spjætte ukontrollerbart.

Kan købes her →

Soveposen – Søvnhjælp til babyer

soveposen

Soveposen er til de lidt ældre babyer. Den kan bruges fra seks måneders alderen frem til 2 år (8 kg). Denne sovepose fungerer på mange måde som svøbeposen gør. Den har bare ikke svøbe elementet. Tyngden på maven skaber dog stadigvæk et godt tryk, som beroliger nervesystemet og kan derfor stadig hjælpe mod spjættende arme og ben.

Det er vigtigt at påpege, at denne sovepose også kan bruges af babyer, som for eksempel sover på maven eller siden.

Kan købes her →

Sovedragten – Halvandet til 4 år

sovedragten

Sovedragten er egnet til de store tumlinger. Den bør ikke bruges af børn under 17 måneder eller over 4 år. Sovedragten er på mange måder, præcis hvad navnet ligger op til. Det er en dragt, som fx kan puttes uden på nattøjet, og som barnet kan gå rundt med. Der er både huller til arme og ben. Denne tyngdepose er især god til børn, som har svært ved at sove i lang tid uden at vågne. Det kan for eksempel være korte lure eller mange opvågninger i løbet af natten. Den er altså rigtig god til børn, som skal have en bedre søvnrytme.

Kan købes her →

Sovevesten – Søvnhjælp til 2-4 årige + 4-6 årige.

Sovevesten fås i to størrelser: 2-4 år og 4-6 år. Sovevesten er meget enkel, da det bare er en lille vest, som barnet skal sove med. Resultatet er færre opvågninger om natten og kortere puttetid for mor og far om aftenen – barnet vil nemlig falde hurtigere i søvn.

Denne vest har ligesom alle de andre tyngdeposer selvfølgelig et element af tyngde. Det er på brystet, og vesten er dejlig rar at sove med. Hvis barnet skulle vågne om natten, vil han eller hun hurtigt falde til ro, da det føles som om, at forældrene er i soveværelset.

En ekstra fordel ved denne tyngdepose er, at den også kan bruges om dagen. Forældre til overstimulerede børn vil hurtigt kunne se en stor forskel i dagligdagen, da der vil være mere ro på.

Kan købes her →

Vask (vejledning)

Det er utrolig nemt at vaske tyngdeposer. De skal bare vaskes på 30 grader, samt lufttørres.

Tyngdepose eller kugledyne?

Tyngdeposer og kugledyner har mange af de samme egenskaber. De hjælper begge kroppen i at falde i søvn ved hjælp af den ekstra vægt.

Kugledyner har for det meste en vægt fordelt over hele dynen, hvor tyngdeposens tyngde er samlet et sted – på maven/brystet. Fordelen ved tyngdeposen fremfor en kugledyne er, at tyngdeposen er lavet specifik til babyer og man kan købe forskellige modeller afhængig af ens behov. Den er i mange tilfælde nem at bruge, og den kan godt virke mere overskuelig end en hel kugledyne.

Kugledyner er dog et helt klart et hit for voksne mennesker, som for eksempel lider af angst eller som bare bevæger sig meget.

Tyngdepose erfaringer og anmeldelser

Langt de fleste forældre har meget gode erfaringer med tyngdeposerne.

75% oplever, at opvågninger om natten falder til kun 0-2 gange.
72% rapporterer, at hvor deres børn normalt først falder i søvn efter 1-2 timer, falder de nu i søvn efter 15-30 minutter.
85% oplever, at børnenes lurer varer helt op til 3 timer.
65% oplever, at deres børn sover 1-2 timer længere om morgenen.

Cathrine Jeppesen uddyber for eksempel og siger, at hendes søn nu falder i søvn på bare 30 minutter, hvor det før kunne tage helt op til 3 timer. Mette Elbæk er enig og siger, at hendes lille pige nu selv falder i søvn, hvis hun vågner om natten, da tyngdeposen imiterer hendes berøring. Dette er bare et lille udpluk af forskellige anmeldelser online.

Køb tyngdeposer online

Tyngdeposen kan købes online, og der er pt. 30 dages prøvetid, så man kan sikre sig, at den virker. Det kan godt være nogle, som føler, at de ikke har råd til tyngdeposepose baby og derfor vælge at lave en tyngdepose hjemmelavet. I så fald skal man være sikker på, at det er lavet ordenligt, og at den ikke vejer for meget og derved kvæler babyen. Samtidig må materiale ikke være for varmt.

En anden løsning er at leje en tyngdepose. Den skal lejes i mindst 3 måneder, og hvis man lejer den i 8 måneder, vil den automatisk være betalt af, og det vil være ens egen.