Guide til at vælge den mest optimale rejseseng

rejseseng med baby

Rejsesengen er en populær og for mange forældre helt uundværlig seng til en baby eller et småbarn. Det er en børneseng med høje sider af stof, der kan klappes sammen. På den måde bliver sengen transportabel og praktisk for forældre, der skal rejse med deres børn. Den kaldes også en weekendseng eller en campingseng. Den er nemlig også velegnet til at medbringe på mindre ture med overnatning.

Her kan du læse om nogle af de flytbare senge til babyer, der hitter mest lige nu. Du får også gode råd til at vælge den mest optimale børneseng til rejsen eller turen.

Indholdsfortegnelse

De bedste rejsesenge til baby

Der findes rejsesenge i meget forskellig kvalitet på det danske marked. For at sikre dig bedst mulig beskyttelse af dit barn kan du med fordel vælge en med funktioner, der netop er tiltænkt beskyttelse af barnet. Det gælder for eksempel afskærmning mod sollys og insekter. Samtidig skal sengen helst have en komfortabel madras, være multifunktionel og være let at klappe sammen. Nedenfor kan du læse om populære weekendsenge til babyer, der opfylder alt det og mere til.

Basson rejseseng

Basson rejseseng

Basson rejseseng kan varmt anbefales til dig, der vil forkæle din baby lidt ekstra på ture og rejser.

 • Den er billig, funktionel og flot
 • Sengen er udformet som en vugge i minimalistisk og klassisk design
 • Den fylder minimalt, når den er foldet sammen
 • Med den transportable vugge medfølger en taske, der gør den nem at have med på tur
 • Velegnet til børn mellem nul og fire år
 • Behagelig Basson foldemadras af bomuld og nylon kan tilkøbes
 • Madrassen er også velegnet til andre weekendsenge med standardmål 120 x 160 centimeter

Gå til forhandler →

Deryan rejseseng

Deryan rejseseng

Deryan laver bestsellere i weekendsenge til babyer. Derfor forhandler blandt andet store legetøjskæder som BabySam rejsesengene.

 • De er udformet som små rummelige telte med hyggelig hulestemning
 • De er velegnede hjemme på stuegulvet og til udendørs brug i haven, på stranden eller på ferien
 • Sengene er fremstillet i åndbart letvægtsmateriale og er bekvemme at transportere
 • På to sekunder kan sengene foldes ud, og på mindre end otte sekunder kan de foldes sammen igen
 • Weekendsengene fås i flotte farver, blandt andet rød, oceanblå og cremefarvet
 • Materialerne beskytter dit barn. Der er både myggenet og UV-filter, og det gennemgående materiale er brandhæmmende nylon
 • Dimensionerne gør sengen stabil og fleksibel
 • Du kan finde telte, der kan bruges fra nul år og op til 4,5-årsalderen
 • Til alle rejsesengene medfølger taske og selvoppustelig madras eller liggeunderlag
 • Til nogle af sengene medfølger også sovepose

Gå til forhandler →

Ludi rejseseng

Ludi rejseseng

En rejseseng fra Ludi kan anbefales til dig, der søger en transportabel børneseng af høj kvalitet til en rigtig god pris.

 • De er designet som et telt og kan oplagt bruges som legetelt eller strandtelt
 • De beskytter din baby mod farlige UV-stråler fra solen
 • Designet er flot og tidløst i brune og grønne eller lilla og blå farvenuancer
 • Teltet kan medbringes alle steder, og det kan hurtigt og nemt foldes sammen i en bærepose 
 • Med børnesengen medfølger en tyk madras, som er behagelig for din baby
 • Medfølgende myggenet beskytter din baby mod insekter
 • Mulighederne for ventilation i teltet er mange
 • Metalstænger gør weekendsengen stabil
 • Sengen passer til børn, der er 0+ måneder gammel

Gå til forhandler →

Babymoov rejseseng

Babymoov rejseseng

Babymoov laver anerkendte rejsesenge til babyer, der af mange gode grunde kan anvendes af børnefamilier på ture og rejser.

 • Designet er moderne og tidløst i en lysegrå eller brun farvenuance
 • Sengen er udformet som et lille telt, der let kan slås op og pakkes sammen
 • Høje kanter forhindrer skidt og sand i at komme ind i teltet, og din baby risikerer ikke at trille ud
 • Madrassen er aftagelig og vaskbar
 • Taske, insektnet og små aktivitetsdyr medfølger ved køb af rejsesengen
 • Teltet er også velegnet som lege- eller aktivitetstæppe til din liggende baby
 • Komfortabel seng til indendørs og udendørs brug
 • Din baby er i teltet beskyttet mod UV-solstråler
 • Fylder meget lidt sammenpakket i den medfølgende taske
 • Vejer kun omkring 1,5 kilo
 • Ud over senge til nyfødte og små babyer fås også en større udgave fra Babymoov

Gå til forhandler →

Det skal du være opmærksom på før køb

Udvalget af weekendsenge til babyer og småbørn er bredt og varieret. Der er altså mange forhold at tage stilling til, inden du investerer i en seng. Det er en god idé at tage stilling til sengens model og facon, for eksempel højden på kanterne, og om det skal være vugge- eller teltform. Prisen er også væsentlig, for der ses et vidt spænd fra billige til dyrere weekendsenge på det danske marked. Det er også værd at tage højde for materialer og detaljer, som optimalt set gerne må være flotte, praktiske og komfortable. Du får som regel mere kvalitet ved at betale lidt ekstra for en weekendseng.

Derfor bør du købe en rejseseng

rejseseng til de mindste

Din baby har brug for ekstra tryghedsfølelse uden for hjemlige rammer. Med en weekendseng kan du nemt skabe et genkendeligt og trygt rum for dit barn, uanset hvor i verden I befinder jer. Samtidig er sengen en nem og praktisk løsning, og du kan altid finde sengeplads til dit barn, også hvis et hotel ikke måtte have det.

En rejseseng er designet, så den er let at transportere, slå ud og pakke sammen. Den kan bruges alle steder, indendørs såvel som udendørs og hjemme såvel som i udlandet. Slå den for eksempel ud på stranden, i haven, på campingturen eller på stuegulvet. Sengen kan transporteres ved hjælp af medfølgende rejsetaske, som i nogle tilfælde har hjul.

En rejseseng, der har form som et telt, egner sig bestemt til meget andet end en soveplads. Dit småbarn vil elske at tumle og lege i den. Spædbarnet kan finde ro og hvile her. En del telte har åbent tag, så dit barn kan kigge op på himmelen. Du kan også vælge at hænge en uro op, som kan underholde din baby.

Sådan vælger du den rette weekendseng

Ved valg af weekendseng kan det betale sig at sætte sig ind i, hvad en ideel udgave af den kan. Lidt researche på internettet eller guiden her kan hurtigt give dig et indblik i det. Du anbefales naturligvis at vægte sikkerhed og praktiske funktioner højere end sengens udseende, da her er at gøre med babyer og småbørn. Heldigvis findes der i dag mange børnesenge til ture og rejser, som både er flotte og funktionelle. Dit budget kan være en god indikator for, hvilken seng du bør købe, for du kan finde senge i alle prisklasser.

Hvis du ofte er på ture eller rejser med dit lille barn, får du meget igen ved at investere i en weekendseng af god kvalitet og holdbarhed. Vælg en seng, der nemt kan foldes ind og ud, og som ikke vejer eller fylder for meget sammenfoldet. Den skal gerne være praktisk at transportere. Forholder I jer meget udendørs, anbefales et telt, som beskytter din baby mod sollys og myg.

Rejsesenge til forskellige aldersgrupper

weekendseng

Der findes flytbare senge til børn i forskellige aldre. En del modeller passer børn op til tre- eller fireårsalderen. Mange weekendsenge er designet specifikt til spædbørn og har ofte form som en vugge. Anvendelsestiden er her kortere, og maksimumvægten er lavere.

Rejsesengens facon

Weekendsengen er typisk formet som en vugge eller et telt. Til babyer mellem nul og et halvt år har sengen ofte form som en vugge. Senge til børn mellem nul og to år eller opefter har ofte form som et telt.

Test af rejsesenge

På nettet kan du med fordel finde weekendsenge, der har vundet i tests. Ved at vælge en testvindende seng er du sikret høj kvalitet, sikkerhed og komfort til dit barn. Samtidig får du en let og bekvem rejseseng at fragte rundt og folde ud og ind.

Husk en god madras til rejsesengen

god madras til rejsesengen

En god madras er væsentlig, når du vælger rejseseng til din baby eller dit småbarn. En madras skal give god støtte om din babys krop af hensyn til søvn og helbred. Det er en god idé at investere i en ny madras, frem for en gammel og brugt. Du kan oplagt vælge en flytbar seng med medfølgende madras eller tilkøbe en god madras. En ny madras er fri for bakterier fra babygylp og urin. Du kan også med fordel vælge en madras med vaskbart betræk.

Du anbefales at vælge en madras, som er fast og ikke for blød, så din baby får optimale vejrtrækningsforhold. Det kan betale sig at prioritere kvalitet og komfort til din baby eller dit småbarn, så hold dig gerne fra billige alternativer.

Her forhandles weekendsenge

Transportable børnesenge kan typisk købes i butikker og større kæder såsom BabySam, der også sælger andet babyudstyr. De fås også i Jysk, Ikea, Bilka og lignende varehuse. Weekendsenge kan alternativt købes i forskellige webshops med babyartikler. Anerkendte mærker, der kan forhandles online, er blandt andet Deryan, Ludi, Babymoov og Basson.
Der vil ofte være gode besparelser at hente ved at finde børnesengen på udsalg. Hold blandt andet øje, når butikker og webshops holder sæsonudsalg omkring januar og juni måned. Udvalgte rejsesenge sættes også ned i kampagneperioder, så du kan også holde øje med gode kampagnetilbud.

Læs også om tyngdeposer til børn her