Babytæppe

Babytæppe

Babytæpper fås i mange forskellige modeller, design og størrelser og kan bruges til mange formål. De kan for eksempel bruges som en dyne på de varme sommerdage og -nætter eller til at svøbe de helt små i, så de holder på varmen. Babytæpper kan også fungerer som et legetæppe, hvor barnet trygt og blødt kan ligge på og kigge ud på verden. De kan altså bruges til rigtig mange ting, og samtidig er de enormt lette at medbringe, når man er på farten, da de næsten ikke fylder noget – modsat en dyne. Så leder I efter et blødt babytæppe til den lille ny, eller har du brug for den perfekte barselsgave til den vordende mor, så læs med herunder, hvor vi har samlet en lille guide til de forskellige typer af tæpper. Har du mod på en DIY-opgave, så er der tilmed også en guide til at strikke dit eget babytæppe.

Indholdsfortegnelse

Babytæpper med motiver

Babytæpper med motiverSom før nævnt fås de fine babytæpper med mange forskellige motiver. Om man ønsker motiv på tæppet eller ej er meget individuelt. Nogle foretrækker meget neutrale farver og motiver, mens andre vil have knald på farverne og mønstrene. Sidstnævnte kan være en god ide, da klare farver er med til at stimulere barnets hjerne. Mærket Molo er især kendt for sine spraglende motiver, mens et mærke som Müsli by Green Cotton holder deres tæpper i mere neutrale farver. Om man er til det ene eller det andet er absolut op til den enkelte, og der er ikke noget, der er mere rigtigt end noget andet. Et sådant tæppe vil ofte ligge fremme i hjemmet, derfor kan man for eksempel gå efter nogle farver, der passer til indretningen på børneværelset.

I kan se de mange fine farver og motiver ved at klikke på knappen.

Gå til forhandler →

Babytæpper i forskellige former

Babytæpper i forskellige formerLigesom babytæpperne fås i forskellige motiver og farver, fås de ligeledes i forskellige former. Nogle er helt firkantede, mens andre har afrundede hjørner. Ligesom med farver og motiver er det helt op til den enkeltes smag, hvad man foretrækker. Derudover er nogle af tæpperne helt kvadratiske, mens andre har en mere rektangulær form og dermed er lidt længere. Igen er det smag og behag, der afgør, hvilket tæppe den lille ny skal svøbes i.

Se det fine udvalg af hyggelige babytæpper i forskellige forme ved at klikke herunder.

Gå til forhandler →

Strik dit eget babytæppe

Strik dit eget babytæppeHar du overskud på den kreative konto, så kan du give dig i kast med et strikket eller hæklet babytæppe. Et hjemmelavet tæppe har en helt særlig værdi for både forældre og barn, da det ofte får en mere sentimental værdi, end et man kan købe i butikkerne. Der er lagt tid, energi og ikke mindst kærlighed i et hjemmelavet tæppe – noget man altså ikke får andre steder. Er du ikke den store haj til at strikke eller hækle, så frygt ej.  Man kan heldigvis få såkaldte strikkekits, som indeholder alt, hvad man skal bruge for at kreere et superfint tæppe til sin lille guldklump.

Sådan et kit kan købes hos Rito. Klik herunder for at gå til produktet.

Gå til forhandler →

Babytæppe med navn

Babytæppe med navnEt babytæppe med barnets navn broderet på er en helt særlig og personlig gave. Barnet vil næsten med garanti udvikle et mere personligt forhold til tæppet og forbinde det med sin tidlige barndom og alle de gode minder, der knytter sig hertil. Det er altså en helt fantastisk barsels- eller dåbsgave at modtage. Den vil med garanti falde i god jord! Og samtidig er det en stor fordel, at navnet er broderet ind i tæppet, hvis uheldet er ude, og barnet mister det. Så er det i hvert fald nemt at genkende igen!

De fine tæpper med navn kan købes herunder.

Gå til forhandler →

Hvad bruges sådan et tæppe til?

Inden man investerer eller ønsker sig et babytæppe til den lille ny, er det meget godt at vide, hvad det egentlig kan bruges til. Samtidig er det dog et lidt svært spørgsmål at svare på, da forældre bruger dem på mange forskellige måder. Nogle bruger dem til den korte køretur i autostolen, andre som sommerdyne. Der er de, der bruger det som sommerdyne, og nogle børn vælger at bruge dem som et slags sovetæppe, som de finder tryghed i. Det er altså helt individuelt og op til den enkelte, hvad tæppet kan bruges til. Én ting er dog sikker: dit barn vil elske tæppet lige meget hvad!

Hvor kan jeg købe sådan et tæppe?

Børnetæpper kan købes i både fysiske butikker og på online webshops. Især sider som Stylpit.dk, Rito.dk og Minegenverden.dk har et stort og varieret udvalg af de hyggelige tæpper. Her fås både mange forskellige mærker, størrelser, motiver og farver samt mere personlige tæpper, som de du selv kan lave, og tæpper med barnets navn broderet. Ved at tage et kig på disse sider kan man med garanti finde et tæppe, som vil danne ramme for mange gode minder for barnet.

Læs også om puslepuder og pusletasker.