Indendørs lege

Børn kan lege når som helst og hvor som helst. De kan lege indendørs og de kan lege udendørs. Har du svært ved at få børnene ud i den friske luft? Eller måske er vejret bare ikke særligt spændende, så får du herunder en liste over de sjoveste indendørs lege. Der er både indendørs lege for piger og drenge. Du kan også se vores liste over udendørs lege her.

Indholdsfortegnelse

Lav en hyggelig baby playday

Afhold en hyggedag med dine bedste veninder og deres dukker fra f.eks. Baby Annabell og Baby Born.

Arranger en legedag med veninderne fra vejen, børnehaven eller skolen, hvor I kan hygge jer og lege med jeres babydukker.

Kom babydukkerne i et dejligt varm skumbad til de er rene og fine. Klæd dem pænt på, så de er klar til at lege med deres nye legekammerater. Lav en lækker frokost til dem med babymad, sutteflasker og saftevand, hvor dig og dine veninder også kan spise med.

Senere på dagen kan du og veninderne lave en tegnekonkurrence eller køre en tur med babydukkerne i klapvogn. Tag på udflugt i haven med en picnickurv.

Nu er babydukkerne blevet trætte og skal puttes. Shh…

Tak for en dejlig dag.

Hold modeshow hjemme i stuen

…og inviter alle dine yndlings dukker fra Bratz, Barbie og Steffi Love med.

Både pigerne fra Bratz, Barbie og Steffi Love elsker at klæde sig godt på i smukke outfits, sætte håret op i en flot frisure og pynte sig med matchende smykker og diademer, samt smarte sko og tasker. Hvorfor ikke holde et lille modeshow hjemme i stuen, så de rigtigt kan blive vist frem?

Sådan gør du:
Lav en lang catwalk af et stykke rødt stof. Find et par lamper, som kan fungere som spotlights på den røde løber, og sluk alt øvrigt lys. Find noget moderne musik med nogle gode rytmer, der passer godt til en rigtig catwalk, og skru godt op for den.

Inden modeshowet skal alle deltagerne en tur forbi deres personlige stylist, så hår, make-up, tøj og accessories matcher korrekt.

Så er vi klar til et brag af et modeshow!

Gemmeleg

En tæller til 50 og de andre gemmer sig og når den der tæller har talt til 50 skal han/hun finde de andre, og den der bliver fundet først skal tælle næste gang.
Indsendt af: Nathalie

Smags-prøver

Man skal have:
1x Smags-person!
1x Mad-giver.
Forskellige mad- og drikkevarer

Regler:
Man skal have 1 smagsprøve-person der sætter sig på en stol eller lignende, med bind for øjnende!
Derefter går den anden person hen efter et stykke mad/drikke og giver det ind i den anden persons mund! Derefter skal den dér har fået det ind i sin mund gætte, hvad det er den har !
Hvis man personen gætter rigtigt er det dens tur, til at være, den person der putter maden ind i den andens mund! 😀
og sådan bliver det ved til man ikke gider mere!
😀
Indsendt af: Smukke!

Flaskehalsen peger på

Flaskehalsen peger på er en god leg både for store og små. Man skal have en tom saftevands/sodavands flaske og så skal man sidde i en rundkreds og dreje den rundt og den, der rammer flaske halsen må sige en ting som de andre skal gøre osv.
Indsendt af: zenia

Hvem er Morderen?

Spillet er for 10 spillere og opefter

  1. Man sidder alle sammen i en rundkreds og så er der en Voksen som vælger en morder og en der skal gå ud.
  2. Den der går ud må ikke vide hvem morderen er.
  3. Når moderen er valgt bliver den ude for døren kaldt ind igen.
  4. Morderen skal nu blinke til de andre i rundkredsen og hvis man bliver blinket til skal man lade som om at man falder død om.
  5. Den der var ude for døren skal så gætte hvem der er Morderen
    Indsendt af: Kasper

Kniv & gaffel

Du skal bruge:
Skål, slik, kniv, gaffel, gavepapir og tape.

Sådan gør du:
Pak slikket ind i gave papiret og gør det samme i flere lag slik. Nu gælder det om at pakke slik-gaven op med kniv og gaffel, den første som starter prøver at få slikket op med kniv og gaffel og prøver at få slikket ned i skålen. Han/Hun må bestemme hvis tur det er
Indsendt af: Amanda

Skibet er ladet med…

Sådan gør man:
Man skal bruge en bold eller ligende. Alle sidder i en rundkreds, og legen begynder med, at en siger “Skibet er ladet med H” og triller eller kaster “skibet” (bolden) hen til en anden deltager.

Alle tæller nu langsomt ned fra 10, mens den, der har “skibet”, skal nå at sige et ord eller, der begynder med H – Fx. hest eller hat.
Derefter triller/kaster spilleren “skibet” videre og siger “Skibet er ladet med …” osv.
Et svar må kun bruges én gang, og legen kan fortsætte, så længe man har lyst, et bestemt tidsrum, eller til alle har haft “skibet”.

Stoleleg

Stole nok til alle placeres i en rundkreds tæt sammen. En udpeges til at være den og skal stille sig i midten. Den der sidder til højre for den tomme stol, skal flytte sig til venstre over på den tomme plads. Nu bliver den næste stol fri, og den der igen sidder til højre for den, skal flytte sig derover. Alle flytter sig på denne måde hele tiden rundt, og skal forsøge at nå at fylde den tomme stol ud, så den der er den, ikke kan nå at sætte sig. Hvis den der er den får sig sat ned på en tom stol, er det den der ikke nåede at flytte sig hurtigt nok der skal være den.
Indsendt af: Helle

Bjørnen sover

Bjørnen sover er en klassisk lille leg for de mindste.
Den går ud på at der er en person som leger bjørn som ligger på gulvet krøllet sammen, og så går resten af personerne rundt om bjørnen og synger:
Bjørnen sover Bjørnen sover i sin lune hule, han er ikke farlig når man blot er varlig, men man kan dog men man kan dog ikke på ham tro.
Så vågner bjørnen og skal så fange de andre og den som bjørnen nu fanger, kan evt være bjørn næste gang. eller gå du af spillet.

Vi håber du er blevet inspireret til nogen sjove indendørs lege. Kender du andre sjove indendørs lege for børn? Så skriv en kommentar herunder, og måske den så komme med på listen.