Udendørs lege

Udendørs lege

Børn elsker at lege, det gælder både udendørs lege, men også indenfor. Vi har herunder samlet en oversigt over mulige udendørs lege. Alle vores udendørs lege er indsendt af børn og forældre. Du kan også indsende en leg, ved at skrive en kommentar til dette indlæg.

Indholdsfortegnelse

Bamsejagt

Bamsejagt er blevet populær under corona-krisen. Læs mere om bamsejagt her

Kan du lide din nabo

En person står i midten, omringet i en kreds af resten af børnene.
Den i midten spørger en i kredsen: “Kan du lide din nabo?”.
Den spurgte siger fx. “Ja, men ikke dem med langt hår”, hvorefter alle med langt hår skal bytte plads. Samtidig skal den i midten prøve at få en af pladserne. En ny er i midten, hvis der bliver sagt “Nej” til at kunne lide sin nabo, derefter skal alle i kredsen bytte plads.
Indsendt af: Kalinka

Her kommer vi

Man skal være minimum 4 personer (det er sjovest vvis man er mange 🙂
Det går ud på at man deler sig op i to hold, derefter skal det ene hold vælge en person eller en ting de skal være fx. en ballet-danser !
Personerne skal så løbe ned til de andre, mens de råber her kommer vi – her kommer vi … Og så skal det andet hold råbe: “STOP-her kommer ingen sjæl forbi før i viser hvem i er” ! Og så skal man bare gøre som fx. en ballet-danser, og når de så har gættet det skal de prøve at fange det andet hold (God fornøjelse)
Indsendt af: Mikkel

Bamsekast

Man skal bruge:

  1. Spand eller stor gryde
  2. Et tørklæde
  3. En bamse eller noget andet bare ikke for stor.

I er to der holder i to hjørner hver. Så ligger i en bamse eller andet op i tørklædet og så svinger i begge to, så bamsen ryger op i spanden eller gryden.

Man kan også bruge 10 eller flere små bamser. Det gjorde jeg selv.
Indsendt af: Trine

Jagt pinden

Man starter med at finde en god og tyk pind.
Og den kaster man op i luften.
Den der får pinden skal løbe væk,
og de andre skal jage den person der har pinden.
Når personen føler sig presset skal personen kaste pinden væk så der er en anden der kan få den.
Men det gælder selvfølgelig om at have pinden i så lang tid så muligt..
Legen er mega sjov når man er hyber aktiv.
Og hvis man har en hund, så skal man bare tage den med i legen.
For det gør det meget sjovere.
Indsendt af: Fanny & Sarah

Gulerodsleg

I denne leg skal man minimum være 5 personer. Man vælger en bondemand og de andre er gulerødder. Gulerødderne ligger på maven i en rundkreds og holder hinanden i hænderne, hold godt fast! bondemanden skal hive gulerødderne op, ved at trække i benene… når man er hevet op er man også bondemand og dem ved siden af, dem der er blevet hevet op skal nu holde fast i hinanden.
God fornøjelse!!!!!!!…
Indsendt af: Frederikkke

Tyr

Tyr er en slags boldspil hvor man skal bruge en mur og minimun 3 perseoner. Så skal man tyre alt hvad men kan ind på muren fra en vis afstand, og vis man ikke ramer muren så er man død, og skal ind og stå, så skal man prøve og få fat i bolden. så vis man får bolden. så har man et hop og et skud, så når alle er døde er legen slut…
Indsendt af: Marika
banke banke bøf
man står i en rundkreds og så er der en der går rundt om rundkredsen og siger banke banke og så vidre (men den må kun gå en gang rundt) og så når man har valgt en så siger man BØF og så skal den man har sagt BØF til løbe den modsatte vej en en selv( og så gælder det om at komme først ind i det hul som den anden stod i
Indsendt af: Nanna

Gok gok kylling

Det skal være over 6 personer. Man vælger 2 personer, der skal være kyllinger. De andre skal løbe rundt. Hvis man bliver rørt af kyllingerne, så siger kyllingen at man f.eks skal stå som frihedsgudinden, men kyllingen må ikke sige, at man skal være et “jorbær” for det kan man ikke være. Man bliver befriet når en anden kommer og gætter rigtigt hvad man er. Legen varer ca. 3-4 min.
Indsendt af: Ukendt

Stå-Trold

Regler:
1x Fanger
(resten) løber!

Man skal have 1 fanger der løber rundt og tager de andre! når den har taget en siger den STÅTROLD!
og så skal den der er blevet taget stå med spredte ben.
De andre der ikke er blevet taget skal prøve på at komme igennem den døde´s ben og sige FRI! og så er den døde fri!
sådan bliver man ved indtil man ikke gider længere :D.
Indsendt af: Smukke!

Anders And

Man kan være lige så mange personer, som man vil (fra 4 personer og op) der er en, der er “den”, han/hun, som er den, er “anders and”, så skal han/hun fange de andre og sige: “anders and”, når han/hun fanger èn; men man kan , inden man bliver fanget, sætte sig ned og sige et disny naven i stedet for “helle” men skal man ind i legen igen, skal en anden person løbe forbi og røre den, som sidder ned, den som løber forbi skal huske at sige det disney navn, som den, som sidder ned, sagde
Indsendt af: oliver

8 taller Sjip

Man skal mindst være 4 personer. Man skal bruge et sjippetorv, for der er to der skal svinge.Der skal være lige mange på hver side. Nu er der en, der starter med at hoppe, og så hopper den anden osv. Man dør hvis man stopper sjippetorvet. De to første, der dør skal svinge i næste runde.
Indsendt af: Den seje agent 3

Dyrehandler

Man skal være 10 Personere og opefter.
Så skal man vælge en dyrehandler og en kunde
Og de andre skal nu snore sig rundt om sig selv og stoppe når de har fart på, så skal de forsøge at ligne et dyr.
Når de har gjort det kan kunden sammen med dyrehandleren gå rundt og trykke på de forskellige dyr og så skal de sige som det dyr de er.
så skal Kunden så vælge et dyr han vil købe og det dyr han vælger må så bestemme og han vil være kunde eller dyrehandler i næste runde.
Indsendt af: Kasper

Vinkeleg

Man vælger en der skal være den og personen lukker øjnene og tæller til 50 mens de andre gemmer sig.
Efter det skal fangeren gå rundt i haven og lede efter de andre.
Når fangeren har fundet en skal personen gå lige i hælene på fangeren og hvis personen ser en af de andre vinke til sig må den fundede person prøve at løbe væk og så starter det forfra!
Indsendt af: Josefine M

Hvis du har andre sjove udendørs lege, så send din leg i kommentarfeltet. Husk at skrive navn på din udendørs leg, samt regler og andet vigtig information, så andre børn kan lege med.

Andre spændende artikler:
Sjove lege for børn
Indendørs lege
Skattejagt