Ammepude

ammepude - de bedste og billigste ammepuder

En ammepude er, kort sagt, både mors og barnets bedste ven, når baby skal have en tår mælk, som han eller hun jo skal mange gange i løbet af dagen – og natten. Den rette ammepude er med til at skabe den helt rette støtte for barnets hoved og krop, og er med til at placere og fastholde barnet i den optimale stilling til at kunne få mælken ud af moderens bryst. Samtidig er den med til at skabe en tryg situation for barnet ved at favne de helt rigtige steder på den lille krop.

Indholdsfortegnelse

Hvilken ammepude er bedst?

Som førstegangsforældre kan det være svært at finde rundt i den jungle af forskellige modeller og design, som findes, når man skal vælge sin ammepude. For at gøre det nemmere for jer har vi herunder samlet de bedste og mest populære modeller, der findes på markedet lige nu, samt skrevet en kort beskrivelse for at give jer et tiltrængt overblik.

Doomoo ammepude

Doomoo ammepude

Det er ikke uden grund, at ammepuden fra Doomoo har vundet en lang række priser for sit fantastiske design og gang på gang bliver kåret som bedst i test. Her får man nemlig en ammepude, der ikke blot kan bruges efter barnets fødsel, men faktisk også før. Doomoo-puden kan nemlig formes, så man som gravid kan bruge den til at støtte sin runde mave, når man gerne vil ligge på siden. Når barnet er kommet til verden, kan man, foruden at bruge den som ammepude, desuden også bruge den som rygpude til den lille ny. Puden er lavet i det lækreste bløde bomuld, som føles skønt på huden for både mor og barn. Samtidig kan stoffet give sig, så det tilpasser sig perfekt til barnets krop og moderens bevægelser. Og det er pudens fyld, tusindvis af bittesmå kugler, også med til at skabe. Hvis I vil have fingrene i den populære pude? Så kan den fås ved at klikke lige herunder.

Gå til forhandler →

Smallstuff ammepude

Smallstuff Ammepude - Grå

Denne fine ammepude fra Smallstuff yder en fantastisk støtte til både mor og barn. Smallstuff har længe produceret kvalitetsprodukter til børnefamilier og er derfor helt med oppe i toppen, når det kommer til at lave produkter, der tager udgangspunkt i både barns og forældres behov. Den ergonomisk korrekte form er med til at aflaste moderens arme og samtidig give barnet den helt rette støtte. Dermed er man med til at sikre den særlige kontakt mellem mor og barn. Betrækket er lavet i den blødeste 100 procent økologiske bomuld og kan vaskes i vaskemaskinen ved 60 grader. Puden er desuden lavet i den fineste design med søde motiver på betrækket.

Ammepuden fra Smallstuff kan købes ved at klikke herunder.

Gå til forhandler →

ERGObaby ammepude

ERGObaby ammepude

Denne skønne ammepude fra ERGObaby er, som navnet måske afslører, udviklet efter nogle helt centrale ergonomiske principper. Det kommer især til udtryk i pudens C-form, som er med til at sikre den helt rette position for barnet, når det skal ammes. Derudover er denne stilling med til at understøtte den såkaldte mave-til-mave-stilling mellem mor og barn, som eksperter på området anbefaler. Derudover løfter den særlige C-form barnets hoved en smule, som er med til at sikre en bedre fordøjelse for barnet. Samtidig yder puden maksimal støtte til moderens arme, så de bliver aflastet, og hendes fokus 100 procent kan være hos barnet. Og skulle uheldet være ude, kan betrækket nemt lynes af og vaskes ved 40 grader. Lyder ERGObaby-ammepuden som noget for jer?

Gå til forhandler →

Rätt Start ammepude

Rätt Start-ammepude

Designet ud fra ammende mødres erfaringer er ammepuden fra Rätt Start et rigtig godt bud på en dejlig ammepude til mor og barn. Dens særlige C-form, hvor den ene ende er smallere end den anden, er med til at skabe et trygt og roligt rum for barnet, hvor han eller hun får støtte til ryg, nakke, arme og ben. Betrækket er syet i økologisk bomuld, ligesom fyldet ligeledes er økologisk polyester. Og det er der svært at stå for det søde motiv med fine, grå elefanter! Betrækket kan desuden tages af og vaskes, skulle uheldet være ude.

Hvis I gerne vil købe ammepuden fra Rätt Start, kan det gøres lige her.

Gå til forhandler →

Småfolk ammepuder

ammepude BETRÆK fra Småfolk

Småfolk har langt om længe lanceret ammepudebetræk med deres velkendte, fine motiver. Puderne passer til en ammepude af mærket Fossflakes, der er en af de mest populære og kendte puder. Betrækkene fås i tre motiver. Den ene er med fine, små tegninger af et hav med isflager, isbjørne, fiskende pingviner og søde søløver i en knækket hvid farve. Den anden er grå og fyldt med nuttede pandaer. Og den sidste er ligeledes grå, men i stedet beklædt med Småfolks varetegn: de halverede æbler. Alle betræk er aftagelige og kan vaskes ved 40 grader.

Vil I købe disse fine betræk fra Småfolk, kan de fås ved at klikke på knappen.

Gå til forhandler →

Læs også: Puslepude

Hvad er en ammepude?

Inden I går ud og investerer i en ammepude, er det godt lige at have det helt på det rene, hvad en ammepude egentlig er. Kort fortalt er en ammepude en krummet pude, som ligges omkring moderens mave, når barnet skal ammes. Puden er med til at yde den optimale støtte til barnets krop, skabe den fantastiske én-til-én kontakt mellem mor og barn og aflaste moderens arm, da det i længden er hårdt at holde barnets vægt i armene. En ammepude kan altså være en stor hjælp, når barnet skal ammes.

Er sådan en pude nødvendig?

Mange forældre tænker, at en almindelig sofapude kan klare det samme job som en ammepude. Men det er altså ikke helt sandt. Den særlige form og det fleksible fyld i en ammepude giver barnet og moderen de helt rigtige forudsætninger for en tryg og vellykket amning. Det er ikke uden grund, at fysioterapeuter i mange år har forsket i, netop hvilken form og hvilket fyld der er optimalt for både barn og mor, når der skal ammes. Langt de fleste puder tager nemlig udgangspunkt i anbefalinger fra forskere, men især også virkelighedens eksperter: mødrene. Og dem bør man stole på!

Hvad er cirkaprisen?

De fleste ammepuder ligger inden for en prisklasse på mellem 200 kroner og 700 kroner. Når I shopper efter puder, skal I gå efter, hvad der føles rigtig for jer. Både de dyre og lidt billigere har fordele og ulemper, alt efter hvilke behov man har. Vil man også kunne bruge den som gravid, og altså før baby kommer til verden? Eller skal den udelukkende bruges til amning? Det er enormt individuelt, og puderne fås derfor også i mange forskellige prisklasser.

Hvordan skal en ammepude ligge?

Når barnet skal ammes, er det vigtigt, at man finder et roligt sted i en stol, lænestol, seng eller sofa. For at ammepuden ligger optimalt for både mor og barn, bør den ligge som et bælte omkring moderens mave og hvile på lårene, når hun sidder ret op, det sted hun har sat sig. Herefter lægges barnet på siden og ind mod brystet, så mors mave og barnets mave er ud for hinanden. På denne måder skaber man de optimale og trygge rammer for både mor og barn.

Hvis dit barn får svært ved at falde til ro, når det skal sove, kan du overveje en Tyngdepose – Søvnhjælp til babyer og mindre børn

Læs også: PusletaskeAmmepude