Gåvogn

gåvogn

En gåvogn kan være en rigtig god hjælp til de små, som stille og roligt begynder at rejse sig fra gulvet, og som forsøger sig med sine første skridt. Med en gåvogn har dit barn noget at støtte sig til, imens det begiver sig ud på sine første gåture. Gåvogne er altså med til at styrke barnets gang og kan være en god forudsætning for, at det hurtigt bliver sikker på egne ben. Nedenunder har vi samlet al den information, du behøver, hvis du er på jagt efter en gåvogn til dit barn. Vi anbefaler nemlig de mest populære gåvogne samt giver dig yderligere information omkring det smarte redskab.

Indholdsfortegnelse

Hvilken gåvogn er bedst?

Der findes et stort udvalg af forskellige slags gåvogne, hvilket kan gøre det svært for dig at overskue, hvilken gåvogn du skal anskaffe dig. Det er selvfølgelig en smagssag, idet børn er forskellige, og man har forskellig smag og forskellige behov. Derfor har vi listet de mest populære gåvogne nedenfor, så du kan blive meget klogere på, hvilken der passer til jeres behov.

Brio gåvogn

Brio-gåvognGåvognen fra Brio er den mest klassiske på markedet. Med sit enkle og tidsløse design i sorte, hvide og røde farver, er denne gåvogn noget, som de fleste forældre faktisk gerne vil have stående fremme i stuen. Gåvognen er lavet af træ, dens håndtag er lavet af stål og hjulene af gummi – alt sammen lækre og robuste materialer, der kan holde i flere år. Grundet de gode materialer og det lækre design, er dette altså en gåvogn, som kan gå igen i generationer. Derudover er gåvognen fra Brio udstyret med en bremse, som kan justeres, alt efter hvor hurtigt vognene skal kunne trille. Gåvognen er ikke særlig stor, hvilket betyder, at den passer til små børn på helt ned til ni måneder. Denne gåvogn er desuden udstyret med et lad, som gør det muligt for barnet at tage sin yndlingsbamse eller andet legetøj med på en gåtur.

Køb den fine og klassiske gåvogn fra Brio herunder.

Gå til forhandler →

Fisherprice gåvogn

Fisherprice gåvognEr du på udkig efter en gåvogn i et sjovt design, som dit barn stensikkert vil elske, så skal du kigge nærmere på en Fisherprice-gåvogn. Denne gåvogn er ikke bare en vogn, som støtter og hjælper dit barn til at gå på egne ben, gåvognen kan med sit fine udseende også bruges til andre sjove lege. Derfor beskrives denne gåvogn også som en aktivitetsvogn; den er nemlig udstyret med forskellige knapper, som dit barn kan dreje eller trykke på. Derudover kan gåvognen fra Fisherprice spille musik eller vise billeder af små og søde dyr. Vognen er lavet af plastik, hvilket mindsker risikoen for, at dit barn kommer til skade ved at bruge den. Denne gåvogn kommer altså i et sjovt og farverigt design og har forskellige funktioner, som dit barn kan få stor glæde af.

Du kan se nærmere på gåvognen fra Fisherprice herunder

Gå til forhandler →

Hape gåvogn

hape trækvognGår du op i bæredygtighed, klassisk design og multifunktionalitet? Fortvivl ej – gåvognen fra Hape har det hele! Denne gåvogn har et lækkert design i lys træ og røde farver. Derudover er gåvognen fremstillet af 100% bæredygtige materiale, hvilket er kendetegnende for Hape, som er en af verdens største producenter af legetøj fremstillet af bæredygtige materialer. Ud over smart design og miljøvenlige materialer er denne gåvogn også multifunktionel. Dens håndtag kan nemlig justeres, således at vognen ikke bare kan bruges som gåvogn, men også som trækvogn, som barnet kan bruge i sjove indendørs lege. De gode materialer sikrer, at denne gåvogn kan bruges i flere generationer, hvilket det klassiske og tidsløse design også sikrer. Derudover er Hape kendt for deres kreative produkter, som ikke bare er miljøvenlige, men som også opfylder høje internationale standarder for kvalitet og sikkerhed. Med en gåvogn fra Hape er du altså sikret en slidstærk gåvogn, som er sikker for dit barn.

Gå til forhandler →

Krea-gåvogn

Rød gåvogn fra KreaGåvognen fra Krea er endnu en af de klassiske gåvogne på markedet. Den originale model fra Krea er en rød gåvogn med hvide hjul og hvidt håndtag, men i dag fås denne model dog også i sort. Denne gåvogn er af høj kvalitet, idet den er lavet af træ med et metalhåndtag og gummihjul. Disse gummihjul gør gåvognen sikker og stabil, så det er hensigtsmæssigt for dit barn at bruge den. For at øge sikkerheden er alle hjulene indstillet med bremser, således at vognen triller langsomt frem og ikke stikker af fra dit barn. Derudover er gåvognens håndtag justerbart, således at vognen også kan bruges af både usikre og sikre børn, men den kan også bruges som trækvogn i dit barns fantasifulde lege.

Du kan købe den sikre og smarte gåvogn fra Krea ved at klikke herunder.

Gå til forhandler →

Micki-gåvogn

Micki Gåvogn - PastelMed en gåvogn fra Micki er dit barn garanteret en sikker og stabil støtte ved de første skridt ud i den store verden. Gåvognen er lavet af solidt træ, har et metalhåndtag og gummibelagte hjul og er altså lavet af solide materialer, som kan holde i flere år. Denne gåvogn fås i to forskellige fine farvekombinationer, således at der er noget for enhver smag, men så den også kan pynte fint i stuen eller på børneværelset. Gåvognens håndtag kan indstilles, hvilket gør den brugbar for både nybegyndere og øvede børn, og derudover er det vendbart, så barnet kan bruge gåvognen som trækvogn i forbindelse med sjove lege, hvor legetøj skal transporteres.

Du kan læse meget mere om den fine og solide gåvogn fra Micki ved at klikke herunder.

Gå til forhandler →

Er en gåvogn en god ide?

En gåvogn er en supergod idé til at stabilisere og sikre dit barns gang. Dog må man som forælder aldrig presse sit barn til at lære at gå, fordi der kan være forskel på, hvornår barnet er klar til at tage sine første skridt – og når dit barn er klar – så sker det helt automatisk. Dog kan en gåvogn være en god måde at træne dit barns gang på, og derudover er det også en god mulighed for, at dit barn kan udforske verden på, samtidig med at det har noget at støtte sig til. Derudover har de fleste gåvogne justérbare håndtag eller sjove design, som skaber grobund for at inddrage den i sjove lege hos dit barn. En gåvogn er altså en god måde at skabe tryghed for dit barns første tid på egne ben, og kan samtidig bruges til sjov og leg.

Gåvogn til barnets udvikling

Der er ingen tvivl om, at en gåvogn er en supergod hjælper til at få dit barn til at blive sikker på sine egne ben. Med en gåvogn har barnet noget at støtte sig til i den første tid på gåben, men den kan også mindske risikoen for uheld ved fald, fordi gåvognen hjælper barnet med at holde balancen. Derudover kan en gåvogn være grobund for at udvide dit barns nysgerrighed, fordi det med hjælp fra gåvognens fremadskridende funktion bliver nemt for barnet at udforske hjemmet. Dog er det også vigtigt, at barnet lærer at gå uden hjælp af gåvognen, fordi denne ikke træner dit barn i at gå fra side til side. Til at lære barnet dette er det en god idé at lade barnet rejse sig fra forskellige ting og lader det øve sig i at gå langs borde og andre møbler.

Gåvogn hvornår? Hvor gammel?

De fleste gåvogne henvender sig til børn på 1-2 år. Dog kan det være meget forskelligt, hvor hurtigt børn udvikler sig, og nogle børn er hurtige til at lære at gå, mens andre tager længere tid om at tage de første skridt. Derfor er det svært, at angive en bestemt alder for, hvornår dit barn skal bruge en gåvogn, men som hovedregel skal barnet kunne gå mindst 20 skridt sikkert og selvstændigt, før det skal bruge en gåvogn. Det er nemlig utrolig vigtigt, at du ikke tvinger dit barn til at bruge en gåvogn, hvis ikke dit barn er klar til at tage sine først skridt, så skal man vente. Hvis dit barn ikke selv virker interesseret i at rejse sig op og forsøge sig på egne ben, så er det altså for tidligt at finde gåvognen frem.

Læs også om: Gåbiler til børn