Puslespil til børn

puslespil til børn

Puslespil er sjove og utroligt lærerige. Med et puslespil kan dit barn træne hukommelsen, motorikken og koncentrationen. For de mindste børn er puslespillet en god beskæftigelse til at øve sig på forskellige former, mens det for de større børn kan være med til at stimulere den logiske tankegang. Derudover kan du som forælder ligeledes få glæde af de mange puslespil. Ved at samle et puslespil med dit barn, kan I få en god portion tid til at snakke om diverse ting og sager, imens brikkerne falder på plads. Vi anbefaler de sjove puslespil til børn i alle aldre, da puslespil findes i ufatteligt mange udgaver og sværhedsgrader. Hvis du tænker, at et puslespil kunne være en god gaveidé til dit barn, kan du i det følgende få et overblik over diverse slags puslespil til både små og større børn.

Indholdsfortegnelse

Puslespil til børn 9 mdr.

Puslespil til børn 9 mdr.

Selvom dit barn blot er 9 måneder, kan han/hun sagtens begynde at lege med et nemt og sjovt puslespil. Puslespil til børn på 9 måneder er med til at træne barnets hukommelse, finmotorik og koncentration. Derudover samler puslespillet forældre og barn til sjovt samvær omkring en hyggelig aktivitet. Hvis du skal finde et godt puslespil til de helt små, er det fint, hvis du finder et med knopper, så brikkerne er nemme at tage op og placere gang på gang. Små børn er vilde med at sætte ting på plads, så dette puslespil vil være en sikker vinder at have liggende på hylden derhjemme.

Klik herunder for at se nærmere på fine og farverige puslespil i træ fra mærket Smallstuff til børn på 9 måneder.

Se udvalget her →

Puslespil til børn 12 mdr / 1 år.

Puslespil til børn 12 mdr.

Når dit barn nærmer sig de 12 måneder, kan du godt kigge nærmere på nogle lidt mere udfordrende puslespil. Nu kan dit barn nemlig godt overskue flere brikker og lære andre ting samtidigt. Køb for eksempel et puslespil med bondegårdens dyr – så kan du fortælle om de forskellige dyr, imens dit barn lægger brikkerne på plads. I forhold til da barnet kun var 9 måneder, har barnet nu et større overblik og kan lege med et endnu sjovere puslespil. Idet små børn tit er vilde med dyr og køretøjer, er det en perfekt idé, hvis du anskaffer nogle puslespil med forskellige dyr og sjove biler.

Klik herunder for at se et bredt udvalg af sjove træpuslespil til børn på 1 år.

Se udvalget her →

Puslespil til børn 18 mdr.

18mdr puslespil

Puslespil bliver ved med at være sjove stykker legetøj op igennem dit barns alder. Med et puslespil til børn på 18 måneder, er der også garanteret en god og lærerig underholdning for dit barn. Her kan du sagtens købe nogle, der minder om puslespillene til børn på 12 måneder. Nu er der blot endnu mere overskud til flere brikker og underholdning. Puslespil med former og flotte farver er for eksempel rigtig gode til børn i den tidlige alder.

Et træpuslespil med tal gør ligeledes, at du kan øve at tælle med dit barn. Se og læs nærmere om fine og billige puslespil til børn på 18 måneder herunder.

Se udvalget her →

Puslespil til børn 2 år

puslespil til børn 2 år

Når dit barn rammer de 2 år, er der plads til endnu mere sjov og leg angående puslespillene. Hvad med et puslespil med flotte instrumenter, der siger lyde, når de placeres korrekt? Eller et påklædningspuslespil, hvor dit barn kan give en sød dreng eller pige tøj på i forskellige kombinationer? Der er masser af gode og lærerige muligheder med puslespil til 2-årige. Dyrene fra bondegården er også en klassiker her, hvor dit barn helt sikkert vil komme til at snakke om de søde dyr efter puslespillet er lagt. Et kubepuslespil er ligeledes et skønt puslespil, som gør, at dit barn kan øve sin logiske sans ved at vende og dreje kuberne, indtil forskellige motiver passer sammen.

Kig nærmere på et bredt udvalg af sjove og flotte træpuslespil til børn på 2 år herunder.

Se udvalget her →

Puslespil til børn 3 år

gulvpuslespil til 3 år+

Puslespil til børn på 3 år kan sagtens blive en tak mere krævende end de tidligere år, men samtidig utroligt sjove. Et gulvpuslespil med ekstrastore brikker sikrer en sjov omgang leg, hvor dit barn kan øve sin logiske tankegang på en ekstra underholdende måde. Derudover kan du også nu få fat på et puslespil uden knopper på brikkerne og med mange flere brikker, da dit barn sagtens er stort nok til at kunne overskue sådan et puslespil. Det er også en super idé at købe et puslespil, der let kan pakkes sammen og tages med på forskellige udflugter eller ærinder – så er der altid noget at beskæftige sig med, hvis barnet begynder at kede sig.

Klik herunder for at se og læse omkring fine puslespil i træ til børn på 3 år.

Se udvalget her →

Puslespil til 4-årige børn

Puslespil til 4-årige børn

Puslespil til dit 4-årige børn kan være endnu mere udfordrende, idet dit barn nu har overskud til endnu flere brikker og sjove motiver. Minipuslespil med søde kæledyr vil komme til at være uundværlige for dit barn og for dig selv, når barnet skal motiveres på en sjov måde. Barnet kan nemt have overblik over for eksempel et puslespil med 24 brikker, og hvis en af brikkerne lige driller, er der jo også rig mulighed for at spørge dig, en bedsteforælder eller en legekammerat.

Klik herunder for at læse om og se nærmere på sjove og billige puslespil til 4-årige børn.

Se udvalget her →

Puslespil til 5-årige børn

5 År Puslespil

Jo ældre dit barn bliver, jo flere brikker kan puslespillet indeholde. Derfor kan puslespil til 5-årige børn nu indeholde op til 100 brikker. Det er dog vigtigt, at brikkerne stadig har en god størrelse, så det ikke bliver for kompliceret og krævende for barnet. Med et puslespil med mange brikker kan dit barn med sikkerhed få øvet sin koncentrationsevne og tålmodighed. Derudover er større puslespil mere tidskrævende, hvilket sikrer en god omgang leg for børnene, hvis forældrene skal have ordnet praktiske ting imens. Et puslespil, der skal samles som et mosaik og med flotte motiver er desuden en fin gaveidé, som klart vil bringe et smil frem på dit barns læber.

Se og læs mere omkring fine puslespil til 5-årige børn herunder.

Se udvalget her →

Puslespil til 6-årige børn

Puslespil til 6-årige børn

Når dit barn rammer skolealderen, er der plads til et endnu mere lærerigt slags puslespil. Puslespil til 6-årige børn kan indeholde mange brikker og sørge for flere timers sjov leg ad gangen. Prøv for eksempel at anskaffe puslespil med de populære og søde Disney-figurer, som dit barn garanteret tit får øje på i diverse shows på tv’et. Måske kan dit barn godt lide at fortælle historier samtidigt, så kreativiteten og fantasien kan blive udfoldet, imens puslespillet bliver samlet. Derudover er et puslespil i form af Europakortet en super idé, hvis dit barn elsker geografi. Så kan dit barn og måske også du få testet hukommelsen på en underholdende måde.

Ved at klikke på knappen herunder kan du kigge nærmere på de lidt mere udfordrende, men stadigt sjove puslespil til 6-årige børn.

Se udvalget her →

Puslespil til 7-årige børn

Puslespil til 7-årige børn

Puslespil til 7-årige børn kan sagtens stadigt være sjove, selvom barnet nu er ældre. Nu har dit barn nemlig en endnu bedre koncentrationsevne og sans for logik, så de sværere puslespil kan komme frem på bordet. 3D-puslespil i træ kan være utrolig sjove at komme i gang med for dit barn. Så kan dit barn fremstille en fin lille udgave af Eiffeltårnet eller Det Skæve Tårn i Pisa. Disney-puslespillene er også her en klassiker, hvis dit barn holder af de mange kendte og sjove Disney-karakterer.

Klik herunder for at se på et godt udvalg af puslespil til 7-årige børn.

Se udvalget her →

Puslespil til 8-årige børn

Når børn bliver 8 år, er de tit klar på større udfordringer angående de mange slags puslespil. Det vil sige, at puslespil til 8-årige børn nu kan bestå af 200-250 brikker, uden at dit barn mister tålmodigheden. De mange brikker gør blot puslespillet endnu sjovere, og dit barn vil få glæde af at stimulere sin logiske tankegang. Puslespillet vil måske endda bringe en ro frem i barnet, som måske er tiltrængt efter en lang dag henne i skolen. Det sjove puslespil behøver ligeledes heller ikke kun at fange et enkelt barns opmærksomhed. Foreslå dit barn, om han/hun ikke har lyst til at samle puslespillet med en god kammerat. Dermed kan børnene øve sig på deres samarbejdsevner på en sjov måde og glæde sig over det flotte resultat, når puslespillet er samlet.

Klik på knappen herunder for at se på underholdende puslespil til 8-årige børn.

Se udvalget her →

Spil til børn der er 10 år og opefter

Puslespil til børn, der er 10 år og opefter, kan bestå af mange brikker og dermed mange timers god underholdning. Dit barn er nu klar til at gå i kamp med et udfordrende puslespil med flere end 200 brikker, og motiverne kan være fotografiske. Hvis puslespillet skal gives som gave, er det med at tænke på dit barns interesser. Holder dit barn af biler eller spændende dyr? Europakortet, som henvendte sig til de mindre børn, kan nu blive til et stort verdenskort, så dit ældre barn kan få øvet sig på utallige af verdens lande. Puslespil til ældre børn er desuden perfekte anledninger til at øve sig på koncentrationsevnen og ikke mindst tålmodigheden. De fine 3D-puslespil lavet i træ er desuden perfekte, hvis dit barn holder af arkitektoniske vidundere. Disse puslespil samles helt uden lim eller saks og pynter flot på reolen eller hylden.

Klik på knappen herunder for at se og læse mere om puslespil til børn, der er 10 år og opefter.

Se udvalget her →

Fordele ved pusle til de små

Der er masser af fordele ved puslespil til de små. Puslespil har i lang tid været kendt for at have mange gode effekter på hjernens aktivitet og børns udvikling. Puslespil kan for eksempel forbedre hukommelsen, give en bedre hånd-/øjekoordination samt udvikle dit barns problemløsningsevner. Ved at samle puslespil kan helt små børn samtidig udvikle deres logiske sans og evnen til at tænke i sammenhænge og mønstre. Hvis en fordel for forælderen skal nævnes, er det desuden, at du ved at give et puslespil til din lille pige eller dreng nu har tid til at kaste dig over projekterne eller den ventende oprydning. Idet især helt små børn elsker at sidde og lægge de samme ting på plads om og om igen, er et puslespil desuden en perfekt gaveidé. Børn, der lægger det samme puslespil gentagne gange, øver sig i at koncentrere sig, at iagttage brikkerne og at sætte brikkerne i det korrekte system. Ved at skulle samle brikkerne op og placere dem de rigtige steder uden at skubbe til de andre brikker, får barnet ligeledes styrket sin finmotorik. Derudover kan du som forælder få øget dit barns ordforråd igennem puslespilslegen, idet I kan tale om spillets fine og sjove motiver. Dermed er puslespillet et genialt stykke legetøj, eftersom det kombinerer en sjov omgang leg med god læring.

Kreativ leg kan også opnås ved en kugleramme, et brætspil eller i legekøkkenet. Eller læs om, hvad du kan gøre for at være kreativ med dit barn.